END-GAME - avagy hogyan lesz vége az Orbán-rendszernek

2011.12.16. 00:36 fifty-fifty

A Gyurcsány-rendszer idején 2006-tól 2010-ig azon agyaltunk, hogy melyik napon és hogyan lesz vége a Gyurcsány-rendszernek. Hiába? Nem feltétlenül, hisz rengeteg hasznosat tanultunk .. aminek a korabeli baloldallal akkoriban toleráns barátaink még nincsenek a birtokában :) E tudásunk, tapasztalatunk ma rendkívül sokat segíthet az Orbán-rendszer végének elővetítésében ...

 

Amíg a fantáziáját hivatásosként erőltető Kéri László most azzal a mosolyogtató forgatókönyvvel állt elő, hogy talán majd a polgármesterek buktatják meg Orbánt, mi már tudjuk, hogy ez lehetetlen. Amikor a vezér felkeményíti a rendszert, mindenki felsorakozik mögötte, erről szól a hadrend, és a harckészültség. Nincs apelláta. Gyurcsány a sajtót 2006 őszén kézi vezérlésre fogta. A rendőrséget hadseregeként kezelte, satöbbi. Nem volt senki, aki azt mondta volna baloldalon, hogy ez nem oké. leszámítva néhány tiszteletet érdemlő személyiséget, Schiffer Andrást, TGM-et, sőt, Hajós Andrást is ide soroljuk. Összességében azonban az történt, hogy a kritika, a felelősségre vonás lehetetlenné vált. Különösen onnantól, hogy az SZDSZ bizalmat szavazott Gyurcsánynak. Ebben a harckészültségi fokozatban öngyilkosság lett volna bárki részéről a lojalitás hiányának legkisebb jelét is produkálni.

 

E tapasztalatok alapján elmondhatjuk, Orbánt alulról senki sem fogja megbuktatni, ráadásul, ahogyan a FN munkatársa rámutatott, a Fidesz = Orbán. És pontosan erről szól a harckészültség, az élesített rendszer, hogy aki a vezérre támad, a csapatra támad, a saját csapatára, ami által közellenséggé válik.

 

Akkor hát mi lesz?

Ismét jöhet a jó öreg kálvária? Ugyanaz, mint 2006-tól, a választókat kecsegtető Fidesz, az MSZP-SZDSZ kormány elleni haragon saját népszerűségét dagasztó Fidesz, csak most az MSZP-vel? Akkoriban a Fidesz, aki nem akart előrehozott választásokat, mert tudta, minél tovább van a forró labda az MSZP-SZDSZ-nél, annál jobban járnak majd. Most ismét ez következik ellentétes szereposztásban? Tényleg ugyanez következne? Egy újabb ámokfutás, amely után az ország ájultan omlik a következő diktátor ölébe?

Nem valószínű. Először is, Gyurcsányt nem tudta lemondatni sem a nép, sem az mszp, és végül Brüsszel nyírta ki. Orbán esetében e veszély nemhogy ugyanannyira fenyegető, de még sokkal inkább. Az van ugyanis, hogy Orbán eredeti szerepe az lett volna, hogy egy radikális Bajnaiként megregulázza az országot, megszorítások és radikális struktúra-átalakítások formájában. Orbán lett volna a turbó-Bajnai. De Orbán saját zsebre játszott. Saját hatalmát próbálta bebetonozni a rendelkezésre álló kis idő alatt. Azaz, Orbán lebukott. Lebukott nemcsak a nép előtt (ami nem zavar vizet), de "Brüsszel" előtt is (akármit jelentsen is a "Brüsszel" szó). Lebukott idelent és odafent is, lebukott, hogy a hatalmát építi, azaz egy demokratikus puccsot hajt végre. Amíg Gyurcsány meghekkelte a demokráciát, addig Orbán a 2/3-al demokrácia eszköztárát fordíthatta a demokrácia ellen. Pestiesen: Schmitt happens.

Ez a lelepleződés pedig óriási erőket szabadít fel ellene, amelyekről pontosan tudja, bármit elsöpörnek, őt pedig a lehető legkönnyebben. Itt van a sajtó, hogy csak egyet említsünk, amely Gyurcsánnyal olyan baráti volt - Orbánnak sosem lesz ilyenje. A sajtó és egész Budapest, az elit Budapestje összeáll Orbán ellen - ma egyetlen egy erő, az MSZP fékezi e folyamatot, mert amilyen könnyű olyan embereket találni, akik utálják Orbánt, ugyanolyan nehéz lenne olyat találni, akik az MSZP-t nem utálják, a két halmaz metszete pedig majdnem üres. Upsz.

 

Az offenzíva pedig már be is indult, ugyanúgy, ahogyan 1999-ben, amikor az index.hu-t derült égből megalapították. Most az origo és az index.hu egyszerre kaptak új főszerkesztőt, amiből világosan látszik, hogy egy új hadsereg készül felállni. Közben az MSZP is kivonul (végre) a Népszabadságból.

Orbán nyilván tudja, hogy neki semmije sincs, ami a másiknak volt, se bunkere, se páncélautója, de még egy nyavalyás lovagi páncélja sem, és az ellene induló összfrontos offenzíva úgy söpri majd el, mint homokvihar egy kólás dobozt. Menekülnie kell.

 

Orbán összesen két helyre menekülhet .. egy szélsőjobbos alagútba ... ahol egyre mélyebbre és mélyebbre kell befúrnia magát ... a nem túl szép és nem túl boldog vég felé. A másik irány a pillanatnyi vesztes, de történelmi léptékét tekintve győztes és a jó oldal figurájaként interpretálható szerepe.
 

Orbán igenis távozhat - de csak egyféleképpen, egy új választás kiírásával, kormányostul, mindenestül. A durva csupán az a helyzetben, hogy a baloldal még mindig mszp-alapú, sőt, most már Gyurcsány pártja is ott figyel. A "baloldal" nem képes győzni, és ez mind a baloldalnak, mind Orbánék számára tragikus és nem kívánatos szitu. Gondoljunk bele, milyen ciki, hogy az utálatos Orbán-kormánnyal szemben senki sem mondja, hogy "előrehozott választásokat követelünk!". Senki, mert mindenki úgy látja (a közvélemény-kutatási eredmények alapján), hogy Orbánékat ma is megválasztanák. Ezért hát Orbánék addig nyomulnak előre a szélsőjobbos alagútban, ameddig kell, hogy végre átpasszolhassák a kormányzást. A szituáció korlátja a szélsőjobbra tolódás, Orbánék ugyanis tudják, hogy a jó kormányzás a szélsőjobb előretörésének a fékje, ezt a gondolatot a választások megnyerése utáni napokban ki is nyilvánították. Orbánék nem akarják a szélsőjobbra tolódást, mert az tönkreteszi az ő történelmi megítélésüket, és nem utolsósorban feleslegessé teszi a fideszt. Minek egy kudarcos puha kezű, EU-barát Fidesz, amikor itt van a kemény kis Jobbik, akik nem cicóznak - kérdik maguktól a szegénységbe leszakadt vidéki és pesti magyarok.
Bizony, a szélsőjobb maga alá temeti a Fideszt, ezért a Fidesznek elemi érdeke, hogy ismét visszalavírozzanak középre, hogy egyszer egy normalizált Magyarországot majd megpróbáljanak nyugiban vezetni, úgy, hogy közben kiélhessék magukat a polgárok szadizásában. Ma erre már semmi esélyük sincs, mindaz, amit csinálnak, mindenkit felháborít, mert a jobboldal győzelmével beindult és a fidesz által gerjesztett folyamatok mindenütt Jobbikos szintű és stílusú kezdeményezéseket szültek és szülnek - a jobboldal önjáróvá vált, elszabadult a pokol.

 

Közben itt van a vidék összeomlása, amely minden percben esedékes, 2012-ben különösen, és itt fantáziánk repülőszőnyegén akár a jegyrendszer bevezetéséig is el lehet röppenni. Fogalmunk sincs, mi minden esedékes a közeljövőben. Amit ma válságként nevezünk, arról hamar kiderülhet, hogy katasztrófa. A válság, amelynek hullámain Orbán (Hegedűs Zsuzsa [havi 1 milla] ideologizáló hozzájárulása révén) belovagolt a hatalomba, el fogja söpörni őt is, ez már ma nyilvánvaló. Orbánnak tehát .. menekülnie kell. Most. Viccesen hangzik - de ha belegondolsz, meg fogsz lepődni, mennyire fedi a valós szitut.

Orbán ui. nem egy elmebeteg gép, aki hatalomra tör. A baloldal így kezeli őt, ezért nem értik.
Orbán .. nem gép. Kilgore Trout megvilágosodott, amikor rájött, hogy mindenki egy-egy gép, ami azt csinálja, amit - nekünk azonban nem használ e nézet. Orbán tuti nem gép. Orbánnak emberi motivációi vannak, sőt, Orbán még csak nem is szociopata (mint Gyurcsány), Orbán, profilját tekintve egy társas lény. Orbán küldetéstudata az, hogy amit a rossz fej szocialisták szétloptak, szétzüllesztettek, azt majd ő jól összerendezi. Ezért Orbán nem szívesen kerülne abba a helyzetbe, hogy ő legyen az államcsőd, a jegyrendszer, a polgárháborús lázongások miniszterelnöke, akinek a látványos kormányzási kudarca után jött az özönvíz. Gyurcsány óriási károkat okozott azzal, hogy két kézzel kapaszkodott a hatalomba, de neki ezt (igaziból) senki sem fogja felróni. Orbán viszont más helyzetben van, mert más csapatban játszik. Orbán a történelmi pokolra kerül (a jobboldal fele, a szélsősök már most sem kedvelik), ha a hatalomba kapaszkodik, és közben az Ország csak halad a tönk széle felé, értsd, ha Gyurcsányi helyzetbe kerül. Orbánnak tehát menekülnie kell.

 

Először Török Gábor vetette fel az előrehozott választások lehetőségét, mint valós lehetőséget, de ekkor még arról volt szó, hogy a Fidesz egy konszolidált, nem kétharmados kormányzást folyathatna (olyat, int amire ma futná a potenciális szavazataikból). De a Fidesznek nem ez a jó, hanem a vesztés, az, ha végre visszamehetnének ellenzékbe - úgy, hogy közben az országot, az államot átszervezték, úgy, hogy Frankenstein sem tehette volna különb módon. Barátaik, rokonaik mind pozícióba kerültek, bebetonozva. A választási törvények mind feléjük lejtenek. Végül is, 1998-ban is ezt akarták, lecserélni a telefonkönyveket. Egy ilyen helyzetből átmenni ellenzékbe valóságos luxus lenne. Végre úgy diktálhatnának a kormánynak, mint annak idején, a kormány csinálja ezt, tegye azt, stb. Miközben a kormány keze meg van kötve mind a korrupció, mind a "brüsszeli" nyomás révén. A Fidesz ezt szeretné, az ellenzéki élet könnyűségét, azt, hogy a szocialisták nyakába liheghetnének - miközben minden nagy állami cégben Orbán rokonai, haverjai, s haverjainak a rokonai figyelnek - milliós fizetéssel.

 

Mellesleg, a kisétálás a kormányzásból az egykori MSZMP illetve az SZKP Kutuzovi cselét vetné be ismét, azt, hogy kisétálnak ... üresen hagyják a korábban uralt területet .. a kormányzást.
Apropó, mi is az a hatalom? Mi is az a kormányzás, amihez ezerrel ragaszkodik mindenki? A nap végén arról szól, hogy pénz és presztízs. Nem azok az ország vezetői, akik kormányoznak, hanem akiket tisztelnek az emberek, ja és akik a milliókat keresik semmiért. A milliárdok nem érdekesek, azok egyszeri dózisok, a fix milliók azok, amiktől Lázár gyermekei Putyin és Gyurcsány gyermekeivel randizhatnak majd. Ez pedig már le van fixálva. Magyarország egy olyan géppé lett átalakítva, ami pénzt folyat a fideszes csatornákba, és ami a demokráciával szemben védi a fideszesek érdekeit.

 

Amúgy pedig minden organizmusnál abszolút értékben kimutatható, hogy milyen fejlődési folyamat zajlik benne, és hogy ez a folyamat most éppen hol tart. Nos, az Orbán-kormány eljutott a csúcsig, a helyzet pontosan olyan, mint egy sakktábla két lépéssel a matt előtt. Rengeteg lépést lefuttattak, gyorstalpalva, mert nyilván tudták, az egész kormányzás az arcukba fog robbanni. Mindent megléptek - amivel a jövőjüket bebiztosíthatják. Ezer kézzel szórják a pénzt, amelyek a túlélést segítik majd a súlyos időkben (beleértve Orbán falusi focicsapatának 1 milliárdos megtámogatását). Most pedig jöhet a homokvihar - a válság ... de előtte a kormányzást még gyorsan le kell passzolni ... mert forróvá vált ...

 

A gond csak az, hogy a baloldal, Gyurcsányékat (a fekete lovagot és seregét :))) leszámítva nem akar választásokat. Illetve félő, hogy ha egy új kormány alakulna, az is hamar meg akarna szabadulni a kormányzás felelősségétől. Ezek a politikusok nyugis üzletemberek, nem akarnak mást, csak kasszálni ... a Válság számukra övön aluli ... a kormányzás számukra erejükön és tehetségükön felüli ...

Magyarország egy gazdátlan kisbolygó .. magára hagyva száguld előre az ismeretlen természetű időben és térben ... a pénzkitermelés túl kellemetlenné és veszélyessé vált a felszínén, ezért felszentelt vezetőik elhagyták a fedélzetet ... Magyarország egy problémává vált ... mindenki számára ...



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PS:
ezek a cikkek nem azért jönnek létre h megmondjam, megmondjuk, mi lesz ..
a lényeg a gondolkodás ..
nem az, hogy kitaláld, kitaláljuk, mi lesz, hanem h gondolkodjunk, mi az ördög folyik ...


ami durva jelen pillanatban, az az, hogy
a fidesz pontosan úgy "kormányoz" totális gátlástalansággal, totális pánikban, totális kapkodásban, maximálisan felpörgetett sebességgel, zéró kilátással, egy előre kitalált tervet ezerszeres sebességgel, ész nélkül, motorikusan végrehajtva, felégetve mindent, bármit .. - mint akik

1. elveszítették az uralmat a jármű felött
(elszállt a rendszer)
2. mint akiknek perceik vannak hátra
3. mint akik rögtön falba ütköznek, és már látják is a falat ...


egyszerű megfigyelés :(((
tipikus becsapódás előtti viselkedés ..
úgy viselkednek, mint a földrengés, katasztrófa előtt bepánikoló állatok ...

nem tudhatjuk miben utaznak, mi van a fejükben, konkrétan mit terveznek - de nyilvánvaló, hogy egy ÉLES VÁLTÁS következik ... és ami most van, az percekig tart már csak - az éles váltás előtt ...

 

 

.
.
.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr714937104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2011.12.16. 12:51:22

Ha-ha-ha ! Ha pedig Mo-n senki nem akar most
választást és nem is akar kormányozni, akkor
csak egy megoldás lehet. A valódi forradalom és
egy "semleges karakterű, értelmesen karizmatikus
vezető" ?

nemorino 2011.12.16. 16:44:37

Jó cikk, a saját gondolataimat látom visszaköszönni. Orbánék 19-re lapot kértek, ami akár jól is elsülhet, de én nem akartam a kaszinóba kerülni. Viszont sajnos az én tétem is az asztalon van, mint tízmillió magyaré. Napról-napra jobban megdöbbentenek ezzel a politikával.

DSityu 2011.12.16. 19:33:26

Fura egy írás, és első olvasatban inkább sci-fi. Második nekifutásra már nem annyira.

élesi 2011.12.17. 00:33:59

@rockjano: Hehe! Maga barom…

Doberdo 2011.12.17. 07:23:20

@élesi: Ennyire éles a helyzet. Miért lenne
bárki barom, aki másképpen képzeli el a jövőt?
Mi lenne "élesi" megoldása ?

fifty-fifty 2011.12.17. 09:59:14

ezek a cikkek nem azért jönnek létre h megmondjam, megmondjuk, mi lesz ..
a lényeg a gondolkodás ..
nem az, hogy kitaláld, kitaláljuk, hanem h gondokodjuk, mi az ördög folyik ...

ami durva jelen pillanatban, az az, hogy
a fidesz pontosan úgy "kormányoz" totális gátlástalansággal, totális pánikban, totális kapkodásban, maximálisan felpörgetett sebességgel, zéró kilátással, egy előre kitalált tervet ezerszeres sebességgel végrehajtva, felégetve mindent, bármit .. - mint akik

1. elveszítették az uralmat a jármű felött
(elszállt a rendszer)
2. mint akiknek peceik vannak hátra
3. mint akik rögtön falba ütköznek, és már látják is a falat ...

tipikus becsapódás előtti viselkedés ..
úgy viselkednek, mint a földrengés, katasztrófa előtt bepánikoló állatok ...

nem tudhatjuk miben utaznak, mi van a fejükben, konkrétan mit terveznek - de nyilvánvaló, hogy egy ÉLES VÁLTÁS következik ... és ami most van, az percekig tart már csak - az éles váltás előtt ...

élesi 2011.12.17. 10:41:40

@Doberdo: Maga el tudja képzelni Bajnait lánglelkű forradalmárként? Na, ugye…

Doberdo 2011.12.17. 12:14:51

@fifty-fifty: Igen. Nemrég O.V. kijelentette, hogy 2011. december közepén várható pénzügyi
támadás Mo. ellen. Ezzel a kijelentéssel csak
az a baj, hogy a "kivégzésnél", még azt sem
tudjuk merről jön a golyó! Mivel a Viktor ilyen kijelentést tett, úgy viselkedik, mint egy lánglelkű forradalmár, de valójában csak a végleges őrület előtti utolsó perceket éli át.
Engem nem érdekelne, ha rajta kívül ebben az ügyben senki sem hozna áldozatot.
Csakhogy ebben a hajóban 10 millió magyar
ül,kiknek sorsa a "nagytekintetű kormányt" nem
hatja meg. Milyen politikus az ilyen, aki nem
tud felelősen dönteni ?

Doberdo 2011.12.17. 12:17:13

@élesi: Én nem a Bajnaira gondoltam. Ő nem
hivatásos politikus, de nem is lánglelkű "idióta". Ha már itt tartunk, akkor Önnek van véleménye a helyzet megoldásáról ?

fifty-fifty 2011.12.17. 12:27:18

@Doberdo:
"de valójában csak a végleges őrület előtti utolsó perceket éli át"

abszolút ...

sajnos,hogy ez nem az ő magánügye ..
hanem mindannyiunké ..

ami biztos:
- ők ott a kormánynál azt is láthatják, amit mi nem ...
- hazudnak ..

- iszonyat durva dolog előtt állunk ..

(viselkedésükből ítélve, és nemcsak a meghibbant politikai nyilatkozataikra, komunikációjukra gondolok, mint Jézuskát várni met haza az IMF - de az újabb és újabb VESZETTSÉG jeleit mutató törvényekre ..
lásd kiemelt sebességű parlamenti ita ...)
süti beállítások módosítása