re: Fodor Gábor búcsúja ...

2012.03.08. 16:21 fifty-fifty

 

TG egy befolyásos személyiség- ha rá tud venni arra, hogy Fodor Gábor olvassunk (plusz őt is tovább olvassuk a Jobbikos purparlé után) .)))

( a Fodor-cikk: http://fodorgabor.blog.hu/2012/03/08/a_politikai_hibak_termeszeterol  )

 

:::

de megéri:

Fodor Gábor autogramot osztogat egy benzinkútnál ...

s számra a szitu totál természetes ...

 

 

:::

tényleg totál megéri elolvasni:

 

"Az elmúlt három év abból a szempontból is tanulságos volt számomra, hogy politikai tevékenységemről is sokat tudtam gondolkodni, immár egy teljesen más szemszögből. "

 

nem semmi Fodor úr :))

20 évet végigpolitizál, végig közszerepel, majd előjön, hogy most látom csak mit csináltam - de ezt is úgy mosdja, hogy most így látom ..

 

ehhez arc kell ..

 

:::

"Változtatni a múlton természetesen már nem lehet, de ahhoz, hogy az ember ne kövesse el a későbbiekben ugyanazokat a hibákat, nagyon fontosnak tartom azt, hogy legyen bátorsága a politikai döntésekkel és azok következményeivel szembenézni. "

 

nem kell félnie, nem fogja elkövetni ugyanazokat a hibákat még egyszer ...

nem fog ilyen jellegű felhatalmazást, megbízatást kapni ...

 

:::

"Azt állítom, hogy az SZDSZ kiesése és a magyar liberalizmus politikai képviseletének megszűnése nem volt történelmileg eleve elrendeltetett, hanem politikai hibák sorozatának köszönhető. "

 

gratula !!

sikerült felmondania a leckét ...

ez nem az ő állítása ...

ez tzízrek ténymegállapítása - amit most sajátjaként ad elő ..

 

:::

"egyes lépések nagyon közel esnek egymáshoz, így sokszor nem is látjuk, hogy egy újabb lépést tettünk meg, ezért is nehéz megállni a lejtőn"

 

abszolút, mint Mécs Imrének átülni az MSZP-be ..

mint gyurcsánynak bizalamat szavazni, mint tb-t privatizálni,

mint miskolci rendőrfőnököt leteremteni, amiért bevallotta, hogy milyen problémával küzdenek odalent az emberek .... (amit mellesleg a jobbik kihasználhatott, köszönhetően az ő és társai kihagyásának)

 

:::

"a demokratikus politika maximum annyit tehet ebben a kérdésben, hogy biztosítja a múlt megismerhetőségének törvényi feltételei"

nem, nem ennyit ... "átlláthatóvá lehet tenni az állambiztonsági múltat" - Fodor úr ... (basszus, nagyon durva arc!!! - hogy lehetett az egyik kedvencem anno ????)

 

:::

Medgyessy ???

jobb lenne, nem emlegetnie ...

komoly kis puccs volt ... akárki, akármi mást is mond ...

az SZDSZ és Gyurcsány érdeke itt találkozott először ..

 

:::

"Az SZDSZ programjaiban, mindig is a fiskális szigor, az államháztartási egyensúly, a felelős gazdaságpolitika pártján állt."

 

az SZDSZ programjában ????

abban az állt, hogy az állam rossz gazda

horváth ágnes, tb-privatizáció ...

plusz 1 kulcsos adó (18%) ...

meg az h "jöjjön el az én országom"

 

eléggé közösségi gondokodás ..

George W Bush-hoz méltó .. the haves and the haves more ...

 

:::

"A kaotikus helyzetben az SZDSZ elsőként állt ki a miniszterelnök mellett."

upsz - ez erény ?

kaotikus = rossz

kiállni valaki mellett = jó

??????

 

az SZDSZ-től inkább el lehetett volna várni h az emberek akaratát, érdekét képviseljék szemben az mszp-vel, mint az mszp-sektől, nemde ?

egy liberális párt .. bocs akkoriban "a liberális párt" ...

de ... Fodor Gábor pártjára nem lehetett számítani ...

 

 

:::

"Őszöd olyan csapda, ami után a miniszterelnöknek két választása lehet. Lemond, vagy a reformok élére áll .."


Igen ... erről van szó .. a reformok .. a reformok - alias TB-privatizáció ... alias nagy balhé ...

+ az egészségügy reformja .. Horváth Ágnessel, Hollandiába kireptetett újságírókkal ... akik majd lenyomják a nép torkán az igét, hogy szuper lesz ...

Fodor úr, tudjuk, hogy a "reformok" végrehajtását várták Gyurcsánytól ... éppen ez a gáz ...

Reformok, Gyurcsány, SZDSZ - ezek már mindig egymás szinonimái lesznek ...

 

:::

nos, a követklező kis idézett szöveghez mondjuk azt h no f*ng komment:


"De ami a rendőri túlkapásokat illeti, az SZDSZ hibája egyáltalán nem a naivitása volt. Persze, a 2006-os eseményekkel kapcsolatban nem kerülhető meg a Fidesz súlyos felelőssége – az október 23-i tüntetés helyszínének megválasztása, gesztusok és bíztatás a szélsőségesek irányba - , de ez sem menti azt a magatartást, hogy az SZDSZ nem kezelte a helyén az október 23-án történteket. "

vagy mégis ..

komment:

az szdsz hibája nem a naivitása volt ... ??? Mond is valamit, vagy csak a száját mozgatja, mint egy politikus ? Az szdsz sosem volt naiv. Szóval tovább, lássuk, hogy néz ki a Fodor úr féle önmarcangolás - ... következő mondat alanya már a FIDESZ :)))
 

"gesztusok és bíztatás a szélsőségesek irányba"
ezzel szöveggel nemcsak szintaktikai problémák merülnek fel ...

Nem bírja kinyögni, hogy ártatlan ünneplő emberekre tolták rá a harcias tüntetőket - akik ennek ellenére sem érdemelték volna meg egy jogállamban azt,amit elkövettek ellenük ...

Fodor Gábor ???? Basszus !!! hú, de durva ...

 

:::

"Ahelyett, ahogy az egy demokrata párttól elvárható lett volna, hogy élére áll az erőszakszervezetek önkényének kivizsgálásának, a már korábban felterjesztett rendőri kitüntetéseket főpolgármestere nem vonta vissza, frakcióvezetője pedig ízléstelenül gúnyolódott a jogtalanságot elszenvedetteken."

 

Stimmel ... és igen, emlékszünk Fodor úr nyilatkozataira is .. amik akkor egy demokrata nyilatkozatainak tűntek ... és láss csodát, Kókával szemben végül győzött is !!

 

De .. már megbocsásson - a Fidesz nem bukott meg az őszödi beszédből kirobban bő egy hónapon tüntetés- ill. zavargás sorozaton ...

A fidesz megerősödött - etikailag ... az mszp és az szdsz pedig tovább tobzódott …
lásd:

"a cinikus Fidesz, a tehetetlen MSZP, az összezavarodott SZDSZ. "

a fidesz a legellenszenvesebb és a leghibáztathatóbb ebben a sorban ...

Fodor úr e blogbejegyzését, úgy tűnik, a régi idők emlékére többen írták .. és több szintű ellenőrzésen ment keresztül ...

 

 

:::

"egy tulajdonképp a kormányzásról már lemondott, de a hatalmához ragaszkodó miniszterelnök "
helyett:

egy a kormányzásról már lemondott, de a hatalomhoz még ragaszkodó kormány ...


:::

"Számos döntést másképp és árnyaltabban látok három, öt, tíz év távlatából, miközben persze számtalan dologban változatlan a véleményem. "

értsd: továbbra is lojális ..

 

"Amikor a kiutat keressük a mostani helyzetből, ezek a történetek tanulságul szolgálhatnak: a szembenézés nem elég ugyan, de megkerülhetetlen; a változást pedig, amire mindannyian várunk, magunkon kell kezdenünk. Ha valamiért hálás vagyok, az az, hogy ennek a változásnak ma már bölcsebben tudok nekilátni, "

Fodor Gábor el van tévedve ...

Mint veterán és a bukott liberális párt politikusa megtette, amire lehetőséget kínált számra a történelem ... Ennyi volt, további szereplésére nem számítunk.

Értsd: Fodor Gábornak semmiféle változáshoz nem kell hozzálátnia, elég, ha bekapcsolja a híradót ... és nyomon követi ...

Fodor Gábor egy korábbi érában volt értelmezve ... Abban, amelyikben Kóka, Demszky, Magyar Bálint, Horváth Ágnes, Lendvay Ildikó, Kovács László, Gyurcsány Ferenc és társaik ...

 

Kívánjon sok sikert az új generációknak ... az ő lehetősége már megvolt ... viszlát.

PS: osztogasson autogramot, nyisson éttermet, stb.

 

 

 

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr804937089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása