az LMP barikádra viszi a népet :)

2012.03.04. 14:49 fifty-fifty

barricade.jpg
Az LMP az utcai Új Ellenállás mozgalma után új fordulatként egy Népszavazás megszervezésével rukkolt elő. A kampány máris elindult, és máris izgalmas helyzetet idézett elő. Máris felkavarta az állóvizet ...

 

A népszavazási kezdeményezést összesen 2 irányból lehet megközelíteni. A kérdések felől és a megszólított csoportok felől. A kérdések nem tűnnek húsba vágónak, mert nem is azok. Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy az OVB csak egy nap hány népszavazási kezdeményezést semmisít meg (több, mint 30), be kell látnunk, hogy a népszavazás intézménye még jobban körbe van bástyázva, mint a Gyurcsány-rendszer idején volt. Az LMP kezdeményezésének a radarok alatt kellett repülnie. A suta kérdések ugyanakkor értelmes kérdések, és bármelyik kapcsán kitűnően végig lehet menni az egész Orbán-rendszer összes kritikus pontján.

 

A kérdések másik iránya azonban mindjárt konkrétabb:


ESÉLYT a DIÁKOKNAK!
ESÉLYT a DOLGOZÓKNAK!
ESÉLYT a NYUGDÍJASOKNAK!

 

Mindenki, aki dolgozik, vagy aki dolgozni fog, vagy aki dolgozott - azaz mindenki.)

Egy össznépi népszavazás - ez végül nem is olyan rossz koncepció.

 

az LMP kitörési kísérlete:

A népszavazás valószínűleg a legértelmesebb és legprofitálóbb LMP projekt - ever. Megmozgatja, átmozgatja a egész társadalmat, és felsorakoztatja egy ügy mögött. Az ügy pedig nem más, mint az, hogy jól odamondunk az Orbán-kormánynak. odamondunk, és a nagy mellényű nostop viktorozás helyett rákényszerítjük a kormányt arra, hogy néhány minimál lépést megtegyen, a kényszerítő erőnk hatására. A profit óriási lehet - az egész ország és az LMP is, mindenki jól jár vele. Az országra ráfér, hogy részvételi demokrácia alapon megállítsa a kormányt. A társadalomra ráfér, hogy egy értelmes és sikerrel kecsegtető projekt mögé felsorakozzon, ami által ember az emberhez is közelebb kerül, értsd: óriási a közösségépítő faktor, ez a népszavazás tömegből társadalmat varázsolhat.

Végül, és nem utolsó sorban pedig az LMP külön is jól jár, mert ez az ő saját projektjük, saját kezdeményezésük (nagyságrendekkel sajátabb, mint amilyen a Fidesz népszavazása volt a Fidesz számára, ugyanis ők a TB-privatizációs népszavazást lovagolták meg egy elő-népszavazással, amíg az LMP egy 100%-ig saját kezdeményezést indított el és fog felfuttatni egész a sikerig), és így most ők tulajdonképpen debütálhatnak. Saját projekt, nem a média szárnyain halad előre, nem "a baloldali pártok széles összefogása" révén jön létre, hanem az LMP kezdeményezése révén, s így a társadalom valójában az ügy mellett egyben az LMP mögött is felsorakozik.


Nem, ez nem csalás és nem ámítás - aki barikádra viszi a népet, megérdemli a nép kitüntetett figyelmét, későbbi támogatását is. Ez nem egy reklám-kampány, amely sok pénzzel nagy hatást ér el, ez egy valódi ügy, az LMP eredeti Schiffer András-i stílusához méltó. Az LMP óriási fontosságú és hasznú közmunkát végez a táradalom számára, a társadalom részvételével, így megérdemel minden tapsot, sőt, ölelést is majd.

 

Ez lehet az LMP kitörése a lezüllött "baloldal" mocsárgőzös csapdájából. Ez lehet az LMP kitörése az MSZP által még mindig börtönudvar-szinten ellenőrzött baloldal sakktáblájáról. Mától kezdve megtörik az átok, megtörik a hallgatólagos közegyesség, hogy az LMP-re addig nem szavazunk MSZP helyett, amíg .. amíg az egykori SZDSZ-es politikusok, a Népszabi vagy az MSZP-sek nem mondják, hogy lehet ... Fodor Gábor ma azt írta, hogy nem tud az LMP-re szavazni. Ennyit róla.

 

Az LMP végre kitörhet az MSZP romjainak nyomókötése alól, és társadalom által rájuk rótt karantén-szerűségből, mi arról szólt, hogy nem biztos, hogy megbízhatóak, mi van, ha egy új SZDSZ ? Stb. Az, hogy az MSZP-t nonstop visszautasítják, az, hogy az SZDSZ egykori paktumát az MSZP-vel elítélték, nem számít ?:) Sebaj, többé az LMP-t nem képzelet és beleprojektálás alapján kell megítélni, hanem a konkrét tettek alapján. Az LMP börtönlázadása természetszerűen fog óriási respect-et kivívnia társadalom széles köreiben. Megérdemlik. Meg fogják érdemelni.

 

az LMP eléri a szökési sebességet

E percekben az LMP az életért küzd, nem a sajátjáért, mindenki életéért. Mindenki mozgósít mindenkit. Most kell megcsinálni, a vasárnap tompultsága alatt, mielőtt az MSZP-sek felébrednének, és elkezdenének rákapcsolódni így vagy úgy. Most kell, a hétvége 2 csöndes, ellazult napját megragadniuk, hogy a csatlakozott emberek száma elérje a 20 ezret.

Ha összejön a 20 ezer, akkor hétfőn a sajtó már facebook-os forradalomról fog beszélni, és a mikor eléri a 100 ezret, már nem az lesz, hogy a milla csoport csinálta vagy a nemteszikarendszer vagy bárki más csinálta. Ha most összejön a 15-20 ezer, akkor el lehet mondani, hogy az LMP kezdeményezése óriási lavinát indított el. A lavina pedig tovább gördül, és sem a sajtó, sem az MPSZ, sem Fodor Gábor nem lesznek képesek kikezdeni, sem oldalról, sem felülről az ügyet. A társadalom szélviharszerűen a népszavazás oldalára áll, és e tény előtt mindenkinek meg kell majd hajolnia. Legvégül a kormánynak.

 

2010-ben a társadalom 2/3-a a Fideszre szavazott - azért, hogy megállítsa az MSZP-t. Most a társadalom 51%-a fog az LMP által keresztülvitt szavazáson voksolni, a FIDESZ ellen ...

Lesz egy kis üzenet értéke a dolognak ...



...

.
.
.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr494937090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.03.04. 22:21:38

és meglett egy nap alatt a 20.000.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2012.03.05. 07:41:54

@peetmaster: 20 ezer mi? Azt hittem, 20 ezer aláírás. De ahogy látom, ez csak húszezer 'lájk'. Ha jól tudom, a népszavazáshoz valódi aláírások kellenek...

Trackback 2012.03.05. 08:24:25

népszavazás?
- ez mitől más politika?
- ez mitől más rendszer?
- ez mitől ellenállás?

"...s így a társadalom valójában az ügy mellett egyben az LMP mögött is felsorakozik."

"Most a társadalom 51%-a fog az LMP által keresztülvitt szavazáson voksolni"

a szerző napba nézett vagy beszívott, és mert nagyot álmodni, és már csak a királyi többes hiányzik ebből a posztból
:)

a birge nép nem a fidesz "mögött sorakozott" fel, amikor pl. leszavazta a 300,- forintos vizitdíjat, hanem a proli gyökerei mellett sorakozott fel - csak mihez tartás végett :)

az lmp egy 4%-os, okoskodó, gazdaságilag életképtelen, posztadoleszcenciális lúzerértelmiségiekből álló törpepárt, jó reggelt!

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.03.05. 10:01:49

@Trackback:
- attól más, hogy nem az oktatástól és a szociális szférból elvett pénzekből építenének stadionokat
- senki nem mondta, hogy más rendszer lenne
- miért ne lenne ellenállás?

Még ha nem lesz 51%, akkor is nagy pofon lesz a kétharmados dicsőségében fürdő Fidesznek.

Ugye, a 4% inkább 8-10%, a gazdaságilag életképtelen kifejezést nem tudom értelmezni egy pártra, a "posztadoleszcenciális lúzerértelmiségi" meg nagyon vicces, de értelmetlen. Az LMP-ben pont annyi értelmiségi van, mint a többiben, egyébként se értem, hogy ez miért szitokszó. Magyarország 4. legnagyobb pártját törpének nevezni meg különösen vastag narancsszínű szemüvegre utal!

fifty-fifty 2012.03.05. 10:27:19

@Trackback:
úgy veszem ki a szavaidból, hogy igényed van neked is a MÁS politikára ..

ez idáig szuper

mégis, úgy tűnik, ellenszenves számodra a lekesedés és az optimizmus

nos, ez rossz hír - mert enélkül mindig savanyú marad a szőlő, ki korán kel, és aki másnak, annak is ...

de, a birka nép a fidesz mögött sorakozott fel - és éppenséggel pont, hogy ne birka ..
ha birka lett volna, akkor nem lett volna sikeres a népszavi .. :))

a népszavazás győzelme mindig a nép győzelme - értelmszerűen :))

::::::
hogy hogyan lez egy párt gazdaságilag életképtelen ... nálad - nos, el tudom képzelni ...

nyilván azt mondod, hogy nem értenek a gazdaághoz, és nem tudnak felvonultatni gazdaságpolitikát ..

nos, szinte biztosra veszem, hogy csomnó dologról nem hallottál még ...
beleértve a zöld munkahely teremtést ..
de hagyjuk is ..
túl kompelx dolog a gazdság-politika - ha csak arról van szó, hogy valaki fikázik egy pártot ..

de az LMP gazdaságpolitika terén abszolút élvonal ...
már 2006-ban globalizáci-kritikusok, sőt, ellenzékiek voltak .. akikből később az LMP lett .. (Boda, Scheiring)

a törpepárt kifejezés pedig antidemkratikus - ne feledd, egy demokráciában minden ember számít ...

a törpepárt kifejezésedből ítélve kedveled akatonás filmeket, nos, gondolj arra, hogy
egy jó hadsereg egyetlen ember életéért is kockáztat, nem hagy katonát a hadszíntéren ..
egyetlen közlegény is számát ...

egy jó társadalom is ilyen - a társadalom legkisebb kisebbsége sis záímt ..

hát még 8% :))
aki nem tiszteli a társadalom 8%-át, nem tiszteli a társadalmat ...

jó napot!:)

fifty-fifty 2012.03.05. 10:36:34

@peetmaster:

20 000 - a facebook-on, több, mint amivel az LMP rendelkezik - azaz 1 nap alatt túlnyúlt, túl-merített saját elérhető bázisán !:)))

miközben más facebook csoportok a bázisuk, támogatóik töredékét épesek csak elérni adott esetben (mondjuk 10e-ből 50 embert)

ez bizony nemzeti ügy - a vak is látja .)))

fifty-fifty 2012.03.05. 10:52:44

@Will-O-The-Wisp:

ja .. aláírás kell, és ?:))

csak megkérdem, bár biztos hülyeség, létezik h annak drukkolsz h ne sikerüljön ?:)

Trackback 2012.03.05. 11:34:41

elhiszem, hogy az lmp az egyetlen párt, ami képes kivezetni az országot a csődből, ámen

sőt, valójában mindenki lmp-s, csak még nem tud róla, ámen

a lúzerértelmiségi azt takarja, ami az lmp-s ismerőseimet: diplomával rendelkező, de semmihez sem értő, egzisztencia-nélküli bölcsészeket

a posztadoleszcenciás pedig azt, hogy - bár van olyan, akinek 4 gyereke van két nőtől - még mindig apuci fizeti a villlanyszámlát

nem akarok ünneprontó lenni, de majd meglátjuk, mi lesz ebből a népszavazásból, és hogy hol lesz az lmp 2014-ben, mindenesetre egy kétharmados kormányt egy népszavazási eredmény fog a legkevésbé megállítani

mindenesetre ezt a szektás feeling-et el kéne felejtenie az lmp-nek: pl. látni kéne, hogy fodor gábor érthető okokból nyilatkozta azt az lmp-vel kapcsolatban, amit, nem pedig "kapuzárási pánikból", és éppen az lmp-nek kéne lekattannia az mszp-ről: nem olyan nagy ász sz lmp ahhoz, hogy azt gondolja, a seggében vannak 20-25%-os pártok
:)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.03.05. 23:16:28

@fifty-fifty: most már 30.000... :)
@Trackback: én pl. szintén diplomás értelmiség vagyok, rendes munkával, és én fizetem a saját villanyszámlámat.
Ha a Fidesz egy népszavazást is letagad, azért azzal mér nagyon túlmegy egy szinten. Az már veszélyes.
süti beállítások módosítása