Face-bukta: Bajnaiékat a facebook buktatta le

2012.11.11. 12:26 fifty-fifty

Bajnai-Tarzan harci kiáltására megmozdult a dzsungel, egész bal-Magyarország felébredt, és elkezdett az „egy-út 2014” mellett kampányolni, Micsoda energiák! Micsoda erőtartalékok! Micsoda show! Ha az ember a józan ész talaján akar maradni ebben az összefogás-tornádóban, a facebook-számokat kell figyelnie, azok segítenek a kijózanodásban: Bajnai+MILLA Együtt-2104 = 25 000 ember.


Hann Endrének (Medián) valószínűleg vissza kell majd vonulnia a szakmából, amiért az EGYÜTT 2014-nek 14%-ot mért, ami az MSZP 10%-ával együtt 24% (szemben a fidesz 22%-ával). Ugyanebben a hónapban ugyanis ugyanennek az MSZP-nek nem 10%-ot, hanem 17%-ot mért a Medián (ahogyan erre Török Gábor felhívta a figyelmet). Az, hogy november végén az MSZP majd esetleg visszarendeződik 17%-ra, nem számít, mert akkor már túl leszünk az LMP kongresszusán, és ennek a látszatnak (hogy az Együtt 2014 14%-os) csak addig kell kitartania. (Mellesleg tényleg hihetetlen, hogy ez az egész óriási felhajtás mind az LMP-ről szól – az LMP bekebelezéséről).

Amúgy is, lássuk be, a Milla+Bajnai-együtt-egymásért-2014 nagyjából az SZDSZ szavazóira számíthat, azaz annyi még vaktában is borítékolható, hogy kevesebben vannak, mint az MSZP szavazói, értsd, a Stan és Pan páros úgy néz ki, hogy a Milla+Bajnai, a sovány.

az index.hu címlapjáról ............................
index_cimlap.jpg
az index.hu címlapjáról ...........................

A sovány Stan-EGYÜTT2014 mindenesetre most jól felfújja magát, és hirtelen mindenkinél nagyobbnak látszik, miközben szó szerint ömlik a médiából az „LMP összeáll Bajnaiékkal”-kampány, s az index címlapjától a Kálmán Kőkemény Olgáig mindenki az LMP-t döngöli a földbe.

Az óriási hisztéria közepette tényleg hűsítő érzés rápillantani a kijózanító facebook számokra ...

A facebook 25 ezres tábort mutat a csoportosulásnak. Ez azért eléggé leleplező.

lássuk:

MSZP = 12 000.
Bajnai = 14 000.

Egy-út 2014 = 25 000.

Milla = 101 000.


MSZP-tanulság #1:
minél kevesebb valamiben az MSZP, annál nagyobb a támogatottsága :)

(Mellesleg a MILLA is 1 milliónak indult, csak közben kiderült, hogy van benne egy löket MSZP, és ettől megállt a növésben. Ezt a 101 ezer LIKE-ot pedig még Bajnai előtt kapták.)

Ehhez képest az LMP 20 ezer facebook támogatója nem is tűnik akkora dobásnak …

Mégis ez az, ami kell nekik … erről szól az összes erőfeszítésük …

Mert valahogy elő akarják adni, hogy megújultak :)
(Apropó, kik akarják előadni, hogy megújultak? Nos, hát ők ... akik eddigi legmegbízhatóbb emberüket, Bajnait ültették a civil csoportosulás élére, tudjátok, szóval, az MSZP)

Az LMP nélkül nem megy a megújulás. Helyesebben, az LMP ellenében nem lehetséges, hiszen az LMP-seknek minden okuk megvan, hogy körberöhögjék őket …

Ha az LMP nem olvad össze az MSZP-vel (bocs, "nem áll be Bajnai mögé"), ha nem hitelesítik az MSZP-t, akkor bármi, amit az MSZP-sek megújulás címén tesznek, röhej tárgya lesz …


egyutt.jpg

....................................................



Bajnai mondja:


„ha korszakot akarunk váltani, akkor az nem azt jelenti, hogy mostantól csak a ma született bárányok lehetnek a politikában, ez ostobaság lenne, hanem mindenkinek helye van, aki

A: nem követett el bűnt korábban

B: (és ez nagyon fontos) elfogadja azokat az elveket, egy új korszaknak az elveit, amivel úgy érezhetjük, hogy most tényleg egy tiszta lapot nyitottunk” ("most tényleg" :))))))

mszp.jpg

"új mszp, új politika" :)) mitől új? Bajnaitól? mitől "más"? Bajnaitól? Kunczétól? A Millától?
Nos, megmondjuk, mitől lehetne új, mitől lehetne más: kizárólag a Lehet Más a Politikától ...

…............................................

Tiszta lap:

Sem Bajnai, sem az MSZP nem érti, nem képes felfogni, hogy valóban új korszak következik, Magyarország, a magyar társadalom új korszakot nyit, tiszta lapot – MSZP és Bajnai nélkül …

Mellesleg, az LMP-sek Januárban egyszer már elküldték az MSZP-t a kongresszuson, amiről a sajtó szisztematikusan megfeledkezik (de még Jávor frakcióvezető is) …

Sőt, nemcsak az LMP-sek, de a Kétfarkú Kutya pártja is eléggé konkrétan elküldte Bajnaiékat ..
(lásd az email-ről a fotót a cikk legalján)

Bajnaiék lassan hozzászokhatnának a gondolathoz, nyugdíjazták őket …

És egyébként láss csodát, van baloldal még MSZP nélkül is!!! (ezzel együtt, senki nincs ellenére, hogy a következő kormányban ott legyen az MSZP, ami ellen mindenki tiltakozik, az az, hogy az MSZP párszövetséget hozzon létre, beolvasztva a többi baloldali pártot, melyeknek utolsó leheletével új életet lehelhetne saját magába)

egyszóval íme még néhány érdekes facebook szám ...
és még egy MSZP-tanulság :)))

4K! = 10 000.

LMP = 20 000.
Kétfarkú Kutya Párt= 72 000.


MSZP-tanuság #2:
Minél jobban elküldi valaki az MSZP-t, annál nagyobb a támogatottsága :))))

 




ketfarku2.jpg

.
.
.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr504937076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piefke 2012.11.12. 10:54:30

Azért egy országos, reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét összevetni a Facebook-lájkok számával legalábbis szakszerűtlenség - ezzel próbálkozni pedig "vad LMP-fanként" minimum megmosolyogtató!:-)

...Aztán ez a szöveged, hogy "Nos, megmondjuk, mitől lehetne új, mitől lehetne más: kizárólag a Lehet Más a Politikától ..." - Hát, nem tudom! Már eleve ez a név is, hogy "lehet MÁS..." Tudod, ha én pártot alapítanék, akkor már a párt nevében is közölném, hogy MILYEN ez a párt PONTOSAN. D csupán az, hogy "MÁS", önmagában is az aéapítók bizonytalanságát tükrözi.

fifty-fifty 2012.11.12. 11:18:14

@piefke:

a "próbálkozás" szó alkalmazása szerintem remek ötlet, pont erre próbál a cikk rávilágítani, hogy
ez a Bajnai-féle tömegnövelés, hogy hirtelen 14%-os pártként (egyesületként) mérik őket ...

egyhén szólva bepróbálkozás színezetű manőver :)

a facebook számok csak leleplezik ezt a próbálkozást ...

plusz további tanulságokkal szolgálnak .)))

(minél keveesebb valamiben az MSZP, annál népszerűbb, vagy minél jobban elküldi valaki az MSZP-t, annál népszerűbb)

...........
az LMP "Lehet Más"- koncepcióját (a Lehet Más a Világ mozgalom gondolatai nyomán) pedig érdemes lenne megismerned ... de előbb utóbb úgyis megismered, mert Bajnai már most átvett belőle néhány szófordulatot ..
sőt, taktikát is ...

Bajnai például át akar menni balközépről jobb-középre szavazókért ...
és pontosan ez az, ami az LMP-nek kinéz, ha sikerül elküdeniük Bajnait meg az egész MSZP-s termékcsaládot ... 37%-nyi szavazó csak rájuk vár .. és a Lehet Más koncepciójukra ...

piefke 2012.11.12. 11:43:32

@fifty-fifty:

Az lmv-mozgalom jól ismert előttem. Ez már hosszú ideje egyfajta „divat” azok körében, akik lemaradtak a versenyben, vagy akik részt sem akarnak abban venni, mert vagy alkalmatlanok arra, vagy lusták hozzá… Az lmv-féle „bázisdemokrácia” (kis közösségekből felépíteni a nagy egészet, a kölcsönös elfogadás, tisztelet és szeretet segítségével nem több széplelkek ábrándjánál (a más említett, versenykikerülő szándék mellett). A bázisdemokrácia ui. ellentétes az ember evolúciós örökségével, t. i. azzal, hogy ösztöneink és képességeink hierarchikus csoportok alkotására késztetnek minket. (Ha alaposan szemügyre veszed az LMP-t, ott is azt látod, hogy életre-halálra küzdenek a vezető pozíciókért…)

Ráadásul van még egy „rosszhírem” az egymással a szeretet talaján együttműködő bázisdemokrata kisközösségek híveinek: szintén génjeinkbe kódolt evolúciós örökségünk az is, hogy az általunk alkotott (mint írtam: elkerülhetetlenül hierarchikus felépítésű!) csoportok „harcolnak” egymással: az erőforrásokért, a csoportok közötti vezető szerepért, stb. (…Ez persze gyakran irracionális – és irracionális „érvek” mentén történik.)

Kérdés, hogy lehetséges-e „ösztönellenes” társadalmat építeni? Emlékezz a kommunizmusra, amely szintén egyfajta „bázisdemokratizmus” lett volna – és hová vezetett?

Sokkal jobban jár mindenki, ha tudomásul vesszük: ez az út nem létezik, bármely emelkedett szellemek propagálták is a múltban és a jelenben.

Zombika 2012.11.12. 11:44:28

@fifty-fifty:
Én jobbközép szavazóként egyetlen párt által sem voltam megszólítva. Régóta vártam, hogy az Oszkó-Bajnai páros végre politikai szerepet vállaljanak, mert ők az egyetlenek, akiknek számomra is elfogadható programja van (haza és haladás blog).
Az LMP újbalos hippi blődségei rettenetesen idegesítenek, ugyanolyan távol vannak tőlem, mint a fidesz nemzeti, ám szocialista politikája vagy a jobbik euroszkeptikus kommunizmusa.
A vicc az, hogy Magyarországon (2010, Bokros Lajos óta) nem volt jobboldali párt, a Gyurcsány-féle DK volt a politikai paletta jobboldali végletében (ami ugye közép-bal).
Vannak még rajtam kívül is a diktatúrát elítélő jobboldali emberek, meg olyan baloldaliak, akik nem bocsátották meg az MSZP-nek a korrupciót, de nem hiszik el az LMP-nek a kormányzóképességet.
Ilyenekből (is) jön össze a 14%.

fifty-fifty 2012.11.12. 13:20:25

@piefke:

húú!:)))) a mindenit !:)))))
ennyire doktriner gondokodással .. nem is tudom hány hónapja talákoztam utoljára ...
megmondom őszintén, fokozottan élvezetesnek találom az ilyen konfrontációt ...

mert ez gyakorlatilag hozzáférést ad egy egész rendszerhez :)

:::::
nos, teszik ez a "versenykikerülés" gondolat ...

annyit előrebocsátok, hogy evolúciót emlegetni politikai, társadalmi témájú értekezésekben egyfajta műhiba ... engem ugyan nem zavar, csak szóltam ...

nos, akkor lássuk a hierarchikus rendszereket, mint például Putyin oroszországa ...
vagy Kína ...
és hasonlítsd össze az EU vagy az USA működésével, és talán látni fogod, hogy
a demokratikus kontroll az, amitől társadalmaink emberiek ..

de ez túlságosan tág merítés, vegyünk egy kokrét helyzetet ...

ott van a Microsoft ...
monopol helyzetben volt, mint operációs rendszer gyártó, s monopol helyzetben volt, mint irodai szoftvercsomag gyártó is, sőt, az internetes böngészőket illetően is ...

most hogy áll ez a monopol helyzet?

az EU-ban immár a LibreOffice a hivatalos irodai szoftvercsomag, a világ legnépszerűbb böngészője a Fireox, operációs rendszerek terén a Windows pedig bár vezet, a Linux eléggé ott van mellette ... értsd: van alternatíva ...

hogy mit jelent ez?
azt, hogy ezek mind közösségi fejlesztések ...
az Open Source fejesztői közösségek demokratikus, bázis-demokratikus - valójában meritokratikus modellje alapján ...

(a meritokráciát egy demokratikus rendszerbe be lehet vezetni, be lehet fűzni, mint motívumot)

versenyképesek ezek a közösségek?
versenyképesek ezek a demokratikus közösségek?

nekem úgy tűnik: igen ...

szetrintem ösztönök és evolúció helyett fókuszálj a szociológiára ...
nem rosszból mondom!!!!

a társadalmat társadalomként érdemes vizsgálni, és nem egy Nietschze-i modell alapján ...
nem egyének, ösztönökkel rendelkező egyének - hanem mint egymással egy "csoportot", társadalmat alkotó személyeket ... sőt, elsősorban mint társdalmat ...

a Lehet Más a Politka esetében pedig ...
vedd figyelembe, hogy az egész rohadt nagy hatalom, MSZP-vel, Bajnaival, MIllával, médiával, Kálmán Olgával, ATV-vel, INDEX.hu-val, NOL-lal, stb-vel MIND-MIND azon dolgozik, hogy az LMP szöetségre lépjen velük ...

akik szeretnének megújulni .))))

kérdem én, mennyire versenyképes ez a párt?
szerintem eléggé ...

és mitől az?
ha nem az újfajta rendszertől?
ahhoz, hogy a rendszert át tudd alakítani, neked is az új rendszerrel harmonizáló rendszernek kell lenned ...
egy mszp vagy fidesz sosem tud rendszert változtatni - mert részei annak ... abból vannak, arról szólnak, és azt konzerválják ...

szóval, szerintem valamit csak tud ez a kis LMP :))

de ... nézőpont kérdése ...

fifty-fifty 2012.11.12. 13:26:03

@Zombika:

persze, az LMP még szerintem sem az, aminek lennie kellene ...
és lehet más párt is a palettán, miért is ne?

Bajnaiék 14%-a csak azért durva, mert pont úgy jön ki, hogy az EGYÜTT2014 + az MSZP (14%+10%) több, mint a fidesz ...

és ez átlátszó ..
és átlátszó az is, hogy az MSZP hogy mehet le 10%-ra egy perc alatt, az egyik kérdőíven 10%, a másik kérdőívre adott válaszok alapján pedig 17% ?:))

a cikk annyit állít, hogy az EGYÜTT-2014 hirtelen nagyon népszerű lett ...
de lehet, hogy ezt csak direkt az LMP (most szombaton) tartandó kongresszusa kedvéért hozták létre :))) azért, hogy az LMP-sek megtörjenek ...

ennyi ..

én drukkolok egy pártnak, amely meg tudja szólítani a job-bal közepet ...

drukkolok, hogy ez az LMP legyen - de végül is a lényeg csak az, hogy aki meg tudja szólítani,
az tényleg a társadalmo hasznára, javára kormányozzon ...

egy totál más politikával ... (ami más, mint az edigi politika)

piefke 2012.11.12. 17:11:25

@fifty-fifty:

„…evolúciót emlegetni politikai, társadalmi témájú értekezésekben egyfajta műhiba..” – Aha! Ezt azok szokták így gondolni, akiknek természettudományos tudásuk a nullához közeli...

Az ember, mint faj, sokmillió éves evolúciós fejlődés „mai stádiuma” – és ez agyunkra is vonatkozik. Márpedig az agy szabályozza egyéni és társas viselkedésünket. A társadalom és a politika is tulajdonképpen a csoportban élő főemlős-viselkedés „mai megnyilvánulása”. Kultúránk, filozófiánk alapjai is itt keresendők – hiszen az emberiség történetében nem volt egy „szingularitás”, amikor ezek a semmiből jelentek volna meg. A társas viselkedés is együtt fejlődött velünk (őseinkkel), részben génjeink, részben pedig e géneket alakító-szelektáló (változó) környezet hatására.

Igen kiváló munkák állnak rendelkezésre az emberi viselkedés és a társadalom jelenségeinek kapcsolatáról, bár igaz: ez a kutatási terület legfeljebb néhány évtizedre, igazi, áttörő eredményei pedig alig néhány éves múltra tekinthetnek vissza – így teljesen természetes az, hogy a társadalomtudományok művelői még általában nem ismerik ezeket az eredményeket, összefüggéseket és így elméleteikbe sem építhették be azokat.

A társadalomtudományok, a viselkedéstudomány és az evolúció-genetika összefüggéseinek épp napainkban folyó felismerése legalább akkora (társadalomtudományos) tudományos forradalmat fog előidézni (pl. az általad tanulmányozásra ajánlott szociológiában is), mint annak idején a természettudományok megjelenése/fejlődése a filozófiában az újkortól kezdődően.

...De vegyük a konkrét társadalmi példákat, amelyeket a „hierarchisztikus” és „demokratikus” társadalmak közötti különbségekre hoztál. Azt kell látnom, hogy félreértetted, amit az ember „hierarchisztikus csoportokat alkotó ösztönei kapcsán írtam” – bizonyára azért, mert egy rövidke kommentben egy ilyen összetett témát nem lehet az egyszerű kijelentéseknél mélyebben taglalni.

Hierarchia a legdemokratikusabb közösségekben is van – így a „hierarchisztikus közösség” ellenpárja nem a „demokratikus”, hanem az „atomizálódott”, ugyanis az ember kooperatív viselkedése automatikusan kitermeli a „vezető és vezetett viszonylatát”. A demokratikus és a diktatórikus társadalmak, csoportok között abban áll a különbség, hogy az előbbiekben (általában) az általad is említett meritokratizmus a jellemző a pozíciószerzés terén, míg az utóbbiakban valamiféle csoport-, vagy személyes érdek határozza meg a pozíciókat. (Persze a helyzet azért nem ilyen „vegytiszta” sem itt, sem ott, mivel a csoporton-társadalmon belüli pozícionálódásba belejátszanak olyan, szintén a génjeinkbe kódolt sajátosságok is, mint a személyes szimpátia, vagy éppen az érdekszövetségek létrehozásának céljából adott „kölcsönös ajándékok”, előnyök… Még az elvileg legmeritokratább közösségekben, pl. egy skandináv egyetemi tanszéken is létezik a „legkedvesebb tanítvány” intézménye…)

Oroszország és Kína abban tér el az EU északnyugati államaitól, vagy az USA-tól, hogy az utóbbiak társadalma „az egyenlő szabadok közössége”, mint ideál alapján épül fel és e hagyomány (amely a mai demokráciák igazi alapját jelenti) nem szerves része sem az orosz, sem a kínai, de a kelet-európai kultúrának, szokásrendszernek sem. Igen érdekes és sajátos az, hogy miért épp Északnyugat-Európában alakult ki a demokrácia? (…És nem Athénban, ahogy a közhit tartja – mivel az athéni a maitól alapvetően különböző, éppen hogy nem meritokrata társadalom volt, gondolj csak a pozíciók sorsolására!) Ebbe most nem mennék bele – mert ha leírnám, akkor nem csak megkritizálnál, de talán meg is vernél, de a minimum, amit kapnék, a „rasszista” esetleg a „náci” jelző lenne.:-)))

Mármost, ami az „alternatív szoftvereket” illeti, azok létrehozása és az azokat megalkotó közösségek, valamit az e szoftvereket használók is egy evolúciós örökségünket példázzák: az altruizmusét, amely azért tud működni e termékek esetében, mert ha e termékeket használjuk, akkor nem kell „megküzdenünk az erőforrásokért”: nem kell konkurálnunk. Ingyenes szoftvert használni kb. ugyanaz, mint ha valaki odaadja a használt-kinőtt babaruhákat a szomszédjának: ő nem veszít, a szomszéd pedig nem ellenség. Az ingyenes szoftver azért tud terjedni, mert a „mániákusok”, akik fejlesztik, ezt „hobbiként” végzik, aki pedig telepíti, az spórol vele – legalábbis ami a primer költségeket jelenti, mert már pl. a szupportnál, vagy a megbízhatóságnál igenis: veszít! Így a „szaldó” gyakran negatív. (Pl. az EU, vagy a német kormány is sokat szív ezekkel a szabad szoftverekkel… Ez utóbbi már talán el is hagyta.)

LMP és „ellenségei”: Hm, látom, itt van egy kis „üldözési mániád”!:-) A helyzet az, hogy ha az LMP „szervezeti modellje”, továbbá a benne tevékenykedők képességei, tudása és célrendszere jó lenne, akkor már régen nem az számítana, hogy miképpen és kik „ekézik” őket, mert akkor az LMP szellemi teljesítménye és a vezetőiből sugárzó magabiztosság” (leírom, vazze: „karizma”!) már tömegeket győzött volna meg – hiszen a magyar társadalom egyharmada van évek óta „kereső üzemmódban” és az interneten úgy elterjedt volna az „ütős mondandójú LMP”, mint olajfolt a tengeren!

…Szerinted akadályozta Napóleont, hogy miket mond róla a „hivatalos propaganda” és hogy hányan alaknak neki keresztbe tenni? Meggyőző volt és emiatt tudott győzni is – mert egyszerűen ő volt a legtehetségesebb, ő ismerte fel a legpontosabban a politikai és társadalmi szituációt és az emberek elemi szükségleteit és vágyait és ő volt képes a legadekvátabb megoldásokkal előállni: az ő „terméke” képviselte a jövőt… Sajnos az LMP nem a jövőt képviseli, hanem valami „időn kívüliségben” éldegél. És nem a társadalom valódi problémáira keres-kínál működő megoldásokat, hanem a saját (elnézést, de) „mániái”, vonzódásai vezérlik, nem az objektív valóság. (Pl. Magyarország gazdaságával nem az a legnagyobb baj, hogy nem elég „zöld”, hanem az, hogy a magyar „átlagmentalitás”, a társadalmi stratégiák, amelyek általánosan jellemzik a magyarságot, nem kompatibilisek a modern technológiákra alapozó, tudásalapú, meritokrata és célszerűségek mentén kooperáló és emiatt sikeres társadalmakéval.)

Az LMP – és annak „arcai” – lehetnek érdekesek, de fontosak csak akkor lehetnének és komoly társadalmi-politikai befolyásuk is csak akkor lehetne, ha változna a fenti hozzáállásuk.

…Amúgy én sem hiszek a sokak által propagált és elvárt „nagy ellenzéki összeborulásban” – mert nem lenne értelme összekeverni a mustárt a szarral.:-) Magyarország problémáit nem egy efféle „mindenkit bele”-mozgalom tudja elkezdeni megoldani, hanem egy olyan új politikai-társadalmi erő, amely objektív, ismeri a valódi világot és képes is azt „kommunikálni” a magyar társadalom kellően nagy tömegével és ahol az egyéni ambíciók összekapcsolódnak az ország sikeressé tételével és nem állnak meg a „Legyen nekem is állampénzen Audim!” szintjén…

Ha netán olvasod a blogunkat (www.progressziv.blog.hu), akkor láthatod, hogy nem vagyunk „kíméletesek” sem Bajnaival, sem a Millával, sem a szocikkal, sem Gyurcsánnyal és persze az LMP-vel sem. Lehet „hinni” akárkiben-akármiben: Bajnaiban, LMP-ben, UFOk-ban, de a munkát a végén csak nekünk, csak együtt és csaj jól szervezetten, értelmes célokat követve kell majd elvégeznünk. Mert olyan társadalmat nem ismerünk, ahol a melót „mások” végzik el és ebből tartós jólét, igazságos társadalom és „fenntartható fejlődés” lesz.

[Vissztérve az eredeti, a Medián által mért eredményt megkérdőjelező témádhoz: fogadd el, hogy most ennyin áll az Együtt 2014 és ne mosd össze a Facebook-lájkokat egy objektív, reprezentatív felméréssel! Azért ne monddmár, hogy a Medián egyenlő lenne a Századvéggel:-)))]

satibi 2012.11.14. 17:18:10

@piefke:
nagyon-nagyon régen nem olvastam ennyire jól összerakott, reális és értelmes összegzést a mai politika rendszeréről és mozgatóiról. Az evolúció igenis kihat a társadalom szerveződésére, aminek egyik igen jó példája az Együtt 2014 október 23.- nov. 14. között lezajlott pályafutása, amikor már lassan többen akarják szétzilálni, mint összetartani azt az alapcélt, amelyet megfogalmazott.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.11.15. 00:22:53

megmosolyogtató. :D

értelme viszont, a sok duma és a százalékok dobálása ellenére nem sok van... :p

egyébként meg teljesen hiteles képet adhat, ha olyan likeokat adogatunk össze, ahol is az egyik oldalt évek óta lehet tetszikelni, a másikat meg pár hete.

de egyébként sem lehet ezekből komoly következtetéseket levonni.

Orbán rengeteg lájkolója pl. "beragadt" lájkoló, értsd 2010-ben lájkolták, azt azóta van ismerősöm, akinek a háta közepére sem kellene, de mégis ott van a like-ja, gondolom, mert leszarja, nem volt aktív Orbán profilján, és sosem jelenik meg tőle semmi, fel sem tűnik neki, hogy még mindig lájkolja.

Oké, hogy Orbánról mondjuk itt nem volt szó, de ez a képlet rohadt egyszerűnek tűnik, nagyon sok mindennel nem számol, és egyébként is, ezt összevetni egy Medián-nal?

vicc.

fifty-fifty 2012.11.15. 23:40:54

@unrealnoise:

nézd, Bajnaiéknak ünnepélyesen odamértek 14%-ot ...
az LMP kongresszusa előtt ..
spontán ...
nem is akármilyen durva mérési technika alkalmazásával ... úgy h amedián igazgatója maga tálalta a mérést a HVG-ben ...

a facebook nem egy mérés - hanem egy egyszerűen kezelhető adat, ami leleplezi, hogy ez átverés volt - ennyi ..

nem, afacebook nem releváns, és nem is hiteles - mégis képes megmutatni, hogy a medián egy kamu-felmérést villantott ...
ez a cikk állítása
süti beállítások módosítása