anti-fideszista koalíció: LMP+MSZP+JOBBIK

2011.07.12. 13:07 fifty-fifty

Karácsony Gergely felvetése a népszabadságban valódi vírus-kampány. A legjobb. Egy darab egy mondatban elmesélhető ötlet, amit egyből mindenki el tud képzelni, sőt ... képzelődés hullámok tucatjait szabadítja rá. Egyetlen perc alatt egy egész országnak beindult a fantáziája, mert Karácsony gergely mondott egy érdekeset. Azt mondta, sárkány ellen sárkányfű. Van ellenszer. Mindenre van ellenszer. A gonosz monstrum legyőzhető.

Az LMP nem ma kezdte. Nem ma kezdte ezt a vírus-kampányt. Tegnap a fb-on látni lehetett egy olyan post-tot, az LMP HQ-ból, hogy a fidesz megszüntette a jövő nemzedéke ombudsman-t, 2014-ben az LMP kit jelöljön?

:)))

Dübörgő optimizmus. Az emebr örül, hirtelen beindulnak az életfunkciók. Van remény. Az erő velünk van. De ki az a mi, ki vagyunk mi?

Az LMP zseniális kampányábban az a legzseniálisabb, hogy (ahogyan erre Török Gábor rámutat), az egész akciónak semmi valószínűsége. AZ LMP ezzel egy vírust indít el, egy ötlet, ami gyorsan terjed, és ami mindenkihez eljut - egy ötlet, ami aztán bekerülve az egyes ember gondolkodásába, fejébe, jól elmagyarázza neki odabent, hogy ember, ez nem lehetséges. DE .. ugyanebben a pillanatban egy másik tény is bizonyítást nyer: az, hogy csomó minden lehetséges, lásd az LMP egyetlen mondatot szólt, és mindenkihez eljutott. Máris létrejött az a "MI", akinek a létezéséről egy perce még nem is tudtunk. A médium üzenete maga a médium. A vírus-gondolat üzenete maga a feladó. Az LMP.

Bizony, ez a kampány akkor indult be, akkor szabadult el, amikor két közvélemény kutató is kimutatta, zsugorodik az MSZP, azaz végső stádiumos (végre), és növekedésnek indult az LMP, kezd felpörögni (ugyancsak végre).

Az LMP immár úgy nyilatkozik, úgy jön-megy, úgy tesz-vesz, hogy ők a váltópárt.
Ennek a vírusnak is ez az üzenete: az LMP megcsinálná az anti-fideszista koalíciót, de csak egy évre, és csak a cél érdekében. Az LMP megcsinálná. Mert róluk van szó, az LMP-ről. Mostantól, hogy az LMP eljátszotta gondolattal, hogy az MSZP-vel és a Jobbikk-kal is csinálna egy ideiglenes koalíciót, kiderült, hogy az MSZP végső fokon ugyanannyira nem partner a számára, minta jobbik. Plusz, kiderült az is, mint valami gömbvillám, végigszántja a nép tudatát, helyes kis gabonaköröket formázva, hogy amiora jövőről beszélünk, amikor 2014-ről beszélünk, az LMP-ről beszélünk. LMP vs. fidesz ..

Közben pedig, ennek az üzenetnek a kézbesítése közben máris ugrik egyet az LMP népszerűsége, és az a nagyon nehezen megszerezhető dolog is, amiből az MSZP-nek már csak NULLA van - a bizalom, választói bizalom.

Az LMP bemozdította az országot, egyetlen mozdulattal, egyetlen egy aprócska gondolattal felkavarta az állóvizet - és meggyőzött mindenkit arról, hogy aki ilyen hatalmas dinamizmusra képes, ilyen csörtét végig tud vinni (egy a fidesz számára ismeretlen harcművészeti ágban), az bármire képes. Ez egy első villanás volt, gyönyörű bevezetés, egy egész ország optimizmusát hozta meg - egyetlen nap leforgása alatt :)))

 

.
.
.

3 komment

süti beállítások módosítása