nem tetszik a rendszer.

2011.09.07. 10:09 fifty-fifty

 

 

Magyarország egy gyarmat, ahol a szervilizmus a legnagyobb úr. Végül minden kérdést Ő dönt el, a nagy betűs SZERVILIZMUS, ő nevez ki újabb diktálókat (diktátorokat), újabb ellenzéket, újabb kormányokat. A SZERVILIZMUS a láthatatlan kéz, amely végül mindent mozgat, illetve, ami minden mozgást (meg)akadályoz.

 

Nyilvánosságra kerültek az amerikai követséges akták. Vajon melyik követségi dolgozó akart keresztbe tenni az amerikai követségnek? Vajon hogyan tett volna keresztbe ezzel egy követségi dolgozó a követségnek vagy az USA-nak és miért? Vegyük észre, az aktákból elsősorban a Orbánra nézve kínos dokumentumok szabadulnak ki. Vegyük észre, a sajtó az aktákra az első pillanattól úgy cuppant rá, hogy "majd sorozatban közöljük" - ennek a legfontosabb vonása nem az, hogy nem egyszerre, hanem több részben, hanem az, hogy beindul egy sztori, és az fokozódhat. Először az aprócska kis szövegek, utána jöhetnek az egyre komolyabbak, egyre súlyosabbak. Látunk ebben valami rációt? Mi igen, de a magyarok zöme aligha. Legalábbis nem igazán tűnik úgy, mintha le akarna esni a számukra, hogy kiszivárgott egy az őszödi beszédnél is súlyosabb hazugság-leleplező anyag.

 

Nem esik le senkinek. Nem akar leesni. A hívek (népszabadság olvasók) lelkesen klikkelnek a cikkekre, és like-olnak a facebook-on, de nem akar leesni. Az önállótlanság, a szervilizmus nem teszi lehetővé. Lehet, hogy el sem olvassák, mert úgy vannak vele, hogy elég, ha odafönt az okosak elolvassák, nekik pedig elég csak like-olni. Orbán megbukott - de senki sem veszi észre. Majd, ha a Népszabadság megírja, talán majd akkor leesik. Majd, ha az ATV-ben elmagyarázzák, talán akkor majd leesik. A gond csak az, hogy csak akkor fog megbukni, ha a nép óriási tömegben képes az utcára menni. De a gyurcsány-érában tüntetésektől eltiltott „baloldaliak” nem mozdulnak meg egykönnyen, ha meg megmozdulnak, kilóg a lóláb, az mszp, amely a bábszínház zsinórjait húzogatja.

 

Közben a beszédes nevű „milla group” nagy tüntetést szervez október 23-ára. Nem tetszik a rendszer? Gyere tüntetni! Szuper kezdeményezés, amelynek van egy kis gyenge pontja. A millia group az mszp szavazókat „is” magába tömöríti. Egy csomó olyan ember tüntet tehát, akiknek a gyurcsány-érában semmi bajuk sem volt, most azonban betelt náluk a pohár. Nem túl hiteles. Ráadásul, ki az a jóérzésű ember, aki mszp-sekkel együtt tüntet?

MSZP, FIDESZ mindkettő katasztrófa. Aki bármelyiket képes elfogadni kormányzó erőként, nem az országnak akar jót, nem a rendszert akarja megváltoztatni, csupán az uralkodó pártot akarja kicserélni, egyéni érdekből, amely érdek egybeesik az mszp érdekeivel.

 

Mi várható tehát? Mik az esélyeink? Tényleg létezik, hogy ebből a slamasztikából csak úgy tudunk „kimászni”, ha az mszp-t ismét felkérjük az uralkodásra? Na ne! Kellene, hogy legyen más „megoldás” is ... de „a baloldal” számára felkínált menüben más nem szerepel  ... Ez van, ezt kell szeretni. Ezt lehet választani. Vagy mszp vagy fidesz. Ezt mondják nekünk odafentről, idelent pedig ... néma csend ... (ahogy Török Gábor mondja: hullaszag)

 

Amíg az mszp-t nem ítéljük el az előző 6-8 évért, amíg nem szakítunk az mszp-vel, addig minden egyes erőfeszítés eleve kudarcra van ítélve. Amíg az LMP bármilyen paktumban gondolkodik az MSZP-vel kapcsolatban, legyen az akár technikai jellegű is, addig csak olyan megoldás születhet, mint 1994-ben, ami az amerikai követségnek tetszett, de nekünk 20 évünkbe került - fejlődés, változás, kikupálódás nélkül. Még egy mszp-paktum? Még egy mszp kormány? Ennél azért el tudnánk képzelni jobbat is. Nem igaz, hogy csak ezt érdemeljük. Vagy mégis, hiszen a szervilizmusunk tényleg nagy úr ...

 

 

 

 

 

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása