LMP-FAUST: az LMP magához öleli az MSZP-t

2012.01.18. 09:50 fifty-fifty

Az MSZP 2010 végén jelezte, hogy az utcára viszik az embereket (így képzelik ők  a civil mozgalmakat, tüntetéseket). 2011 a kampány éve volt. A rehabilitációs kampányé. 2012 elején, a Milla csoport (akiknek a tüntetésein minden alkalommal elhangzott, hogy "a baloldal fogjon össze") 1 éves évfordulóján Bajnai is előjött, hogy a baloldal fogjon össze. Aztán meg Gyurcsány is. Miközben az LMP alapítója (aki végig ellenállt az MSZP-vel való szövetségre lépésnek) Shiffer András távozott összes vezető tisztségéből, a párt pedig dönthet, hogy lesz-e közösködés, vagy nem.


A buli színe ismét az MSZP színe. A politikáról kis kitérő után kiderült, hogy nem lehet más.
Szemétség ilyet állítani, mielőtt az LMP bármit döntött volna? Mindjárt meglátjuk ...

Először is, lássuk, mire van szüksége az MSZP-nek: REHABILITÁCIÓRA.
Mit jelent  a rehabilitáció? Azt, hogy az emberek nem mondják azt többé, hogy faux pas, hogy az MSZP gáz, hogy az MSZP-vel semmit, soha.
"Az emberek" .. értsd,  a baloldalon ... az un. baloldalon ... aminek semmi köze a baloldalhoz, éppenséggel a baloldal ellentettje, hiszen konkrét érdekellentétpár a multinacionális tőkések, helyi milliárdosok versus kispénzű helyiek, "proletárok" - nemde? Az egyik privatizálni akar, a másik a privatizáció ellen küzd.

Mi történik, amikor "az emberek" ("a baloldalon") végül ismét elfogadják az MSZP-t vezető erőként?
Mi történik, amikor "az emberek" elfogadják az MSZP-t elfogadható pártként, fátylat borítva a múltra?

Az alábbi 4 jelenség már ebben a pillanatban előre látható - lássuk hát, hova jut Faust, amint az ördöggel összeáll ...

1. nem beszélünk róla

Az un. baloldalon nem lesz szabad többé megkülönböztetni az MSZP-t, kritizálni a Gyurcsány rendszert, az "elmúlt8évet", amit ma is már csak idézőjelben lehet felemlíteni, különben szélsőjobbosként tekintenek rád (az emberek).
Az un. "baloldalon" létrejön a konszenzus, hogy nem beszélünk róla. nem beszélünk arról, ami volt - mert nem tudjuk megbeszélni, nem tudjuk feldolgozni, mert kínos. Naná, hogy kínos, mert hogyan beszélgessen egy LMP-s (akiknek a pártvezetője beperelte Gyurcsányt, akiknek a pártvezetője felháborodottan támadta a kormányt a 2006-os rendőri attack idején) egy MSZP-ssel?
Nos, mától ez nem probléma. Egyrészt nem beszélünk róla - másrészt: nincs többé Schifffer. Az LMP pedig immár (alapítójáról leválasztva) Karácsonyt ünnepli, akármit is jelentsen az, hogy Karácsony az SZDSZ kampányfőnöke volt, például a TB-privatizációs kísérlet idején is. Egy multicégnél biztosan nem hagynák, hogy egy korábban ennyire ellenérdekelt szakember ugyanazt a pozíciót az ő cégükben töltse be, aki például egy dohányzás vagy IMF elleni kampányon egyszer részt vett, azt a közgazdászt semelyik multicég nem alkalmazná. Az LMP-nek, Schiffer LMP-jének mégis belefért, mondván, az LMP nem egy csapat, hanem egy csapatépítés. Együtt csiszolódnak majd, ügyről ügyre, állásfoglalásról állásfoglalásra. Nos, ez most elmarad .. Mr. K. - mint kakukktojás  kikelt .. és kilökte az alapítót maga mellől. Schiffer pedig, mint a Krétakörben a valódi anya, inkább elengedi a pártot, csak hogy n következzen be szakadás ... (szakadás? Schiffer: "ki van zárva")

2. új központi vezérlés vs. (régi) mozgalom-jelleg

Az un. baloldalon mostantól központi vezérlés van érvényben - már megint (nem unalmas??).
Persze, sokan vagyunk sokfélék - de ... Ha odafönt eldöntötték, hogy az MSZP nem ciki, az MSZP oké (miért, jobb, mint a jobbik, nemde?), akkor odalent az LMP-sek ezt fogják támogatni. Ez bizony felülről lefelé terjed. Terjedhet alulról fölfelé is - de végül felül döntik el, hogy mi van.

És ne feledjük: az LMP vezetősége már most eldöntötte, hogy az MSZP oké. Kezdődött a vicces (bevezető) kampánnyal, hogy az LMP még a jobbikkal is összefog a Fidesz ellen. Jó móka volt. Ezzel a cucc be is került az LMP rendszerébe, beléptették. Innentől a gondolat, hogy az MSZP-vel együtt kell legyőzni a Fideszt, már ott volt, azaz többé egyetlen LMP-s sem utasíthatja el csak úgy, hanem inkább mond néhány kitételt, hogy igen, de csak bizonyos körülmények teljesültével, stb, stb .)))

Az LMP legutóbbi publikációjában például az MSZP-ről szó sincs, csak Gyurcsány pártjáról (GYP vagy mi, ja, DK, Gyurcsány mind demokrata :))), arról, hogy a kongresszus majd eldönti, lesz-e együttműködés a DK-val. Ha az MSZP-t már nem is említik, annak jelentősége van. Szőrszálhasogatás? Igazad van, kedves olvasó, legyünk lazák. Mit számítanak a szavak?:)) Ugyan már ...

A lényeg: mostantól az LMP-sek tudni fogják, hogy ha illeszkedni karnak a pártba, ha előre akarnak jutni, ha nem akarnak kiesni, akkor el kell fogadnia párt által diktált alapgondolatot: az MSZP oké.

Ha pedig bekerül a rendszerbe egy ilyen különösen durva alaptétel, egy DURVA IGAZODÁSI PONT, ami amúgy senkinek nem adódna természetszerűen (elvégre a Gyurcsány rendszer rossz, nem igaz? - már nem igaz?), akkor az minden borít. Felülről lefelé.
Normálisan egy (demokratikus) párt olyan, mint egy alkotóközösség, mint egy zenekar, mindenki azt csinálja, ami adódik neki, és tudja, hogy ez jó a közösségnek - mert elvtársak, mert elviekben egyetértenek, az alapelvekben egyetértenek. Ezért mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából - és mindenki önmaga lehet, sőt, jó, ha mindenki önmaga, mert ettől lesz az, hogy a párt eltéríthetetlen.
DE ... amint bejön egy DURVA IGAZODÁSI PONT, egy durva alaptétel (ami a párt ergonomikus alapelveivel ellenkezik), a párttagok többé nem önmaguk lesznek, hanem igazodnak. Igyekeznek úgy beszélni, nyilatkozni, egymással eszmét cserélni, hogy az comme il faux legyen. Értsd, a gondolatok áramlásának rendszerébe nagyon durva akadályok kerültek be, amik megváltoztatják az áramlás természetét, és gyakran a kémhatását is. Ha mindenkinek figyelembe kel vennie, hogy az MSZP jó, akkor ez pontosan olyan fajta LOJALITÁS, mint ami egy multicégnél elvárt a belépéskor. Fel kell esküdni a cégre, a cég érdekeire - mostantól az LMP egy olyan cég, ahol belépéskor vagy ott tartózkodáskor el kell ismerni, hogy az MSZP oké,  a Gyurcsány rendszer nem oké, de nem beszélünk róla, stb.
A probléma pedig az, hogy összesen EGY DARAB dologra lehet felesküdni. Vagy a cég iránti lojalitásra, vagy az ügy iránti elkötelezett odaadásra. VAGY / VAGY. Az LMP mostantól azt az igényt támasztja tagjaival, szimpatizánsaival szemben, hogy erre esküdjenek fel, hogy az MSZP oké.

3. Cosa Nostra - a mi ügyünk

AZ MSZP nem akármi, nem véletlen, hogy tilos velük összeboronálódni. Az MSZP olyan, mint a Cosa Nostra. Vagy azt kérded, miért ne lehetne a Cosa Nostra-val együtt fákat ültetni egy óvoda kertjében? Jó kérdés. Schiffer tudta a választ.

Mi történt az SZDSZ-szel? Korruptak voltak? Na ne! Emlékszem, hogy ők voltak a legtutibb rendszerváltó párt. Sőt, már demokratikus ellenzékként is nagyszerűek voltak (kár, hogy az amerikai követség illetve a CIA nem hagyhatta, hogy vad-demokrácia jöjjön létre nálunk). Az SZDSZ nem egy korrupt párt. Az SZDSZ Mo. első számú ellenzéki pártja volt, amely ... iszonyat durván korrumpálódott. Hagyták, hogy életük vize összekeveredjen az MSZP életének a vizével - ami egy negatív chemo-terápiával volt egyenlő. Mit tehet egy demokrata egy pártban, ahol a felülről érkező aktuális harci helyzetnek megfelelő reagálásokat, manővereket kell támogatni, és minden olyan, int egy kémtörténetben? Az, hogy az egykori Pető Ivánok ... mindegy, inkább vegyük észre, az SZDSZ az, amiről legkevésbé beszélünk.

De lássuk az MDF-et.  A kettes számú rendszerváltó párt. Az un. jobboldal, konzervatív oldal alapító pártja. Végül előjött bennük az MSZP iránti szimpátia, az MSZP-vel való együttmozgás. Hol is vannak most? Perelik Bokrost, akinek a havi 4 millió forintra szüksége van az EP-ben?

Az MSZP az a nem-rendszerváltó párt, amely felzabálja a rendszerváltó pártokat. Sőt, most már az a párt, amely a rendszerváltó pártok utáni új generációs pártot is felzabálja. Az MSZP maga a rendszer. Az MSZP a mi hadseregünk. Ők a m felszabadítóink. Az MSZP az, aki megvéd minket Orbántól. Az MSZP az, aki megvédenek minket önmagunktól is. Az MSZP képviseli a mi ügyünket, hogy Orbán soha ne kerüljön kormányra (mert Orbán rossz). Az MSZP maga a mi ügyünk. A mi urunk. Szuper.

4. 5 db baloldali párt 1ütt - várható társadalmi hatások ..

Nos, lévén, hogy mostantól 5 baloldali pártra lehet számítani - MSZP, DK (Gyurcsány Pártja), LMP, BAJNAI Pártja, a Kétfarkú Kutya pártja (akik nem voltak hajlandók az LMP javára visszalépni!!) - kialakul a kétpárt rendszer. Bal és Jobb. BAL és JOB  - de úgy, hogy mindkét oldal a legbrutálisabb oldalát mutatja. A JOBB a jobbikos Fideszes nacionalista tobzódást - a bal a multinacionális, amerikai-követséges, IMF-es, világforradalom-ellenes, bank-barát liberalizmust.

Az ország így két részre szakad - un. magyar "csőcselékre", és a baloldali hatalom tőke-barát holdudvarára (akiket persze mindenütt mint a zsidóságot fogják aposztrofálni, és ez elegendő muníció lesz itthon is a fasizmus gerjesztéséhez, külföldön és a követségen pedig a kormány iránti szimpátia megteremtéséhez, mindössze a zsidóság jár rosszul, ja, meg az ország egész népe - de sebaj, bevált technika, Gyurcsány már sikerrel alkalmazta, a lemondását követelő tüntetéseket antiszemita lázongásként aposztrofálva külföld felé, azon az alapon, hogy ő maga, aki a zsinagógában a híradók kamerái előtt megváltóról beszél - zsidó :)).

A kormányzás technikája egyszerű, a holdudvar mindig jobban él, mint az átlag, s a hatalom pedig mindig érzéketlen az átlag alatt élőkkel, de nincs mit tenni, adós fizess, aki nem dolgozik, ne is egyé (értsd, akinek nincs munkája, haljon éhen, meg ennek a variációi). A nép magára marad, a holdudvar pedig elszigetelődik egy zónán belülre. Gettósodás. Amíg egyesek 1,6 millát keresnek havonta (minimum), addig mások matematikailag kikalkulálhatatlan költségvetésből nyomorognak. Akik sokat keresnek, támogatják a kormányt, és folyamatosan arról beszélnek, hogy harc a fasizmus ellen - akik szegények, azok pedig arról beszélnek, hogy szemét gazdagok az általuk felvett kölcsönökből finanszírozzák az életüket, miközben a nép, akinek a nevében a kölcsönt felveszik, nyomorog. Szuper. megvan a két pólus, JOBB és BAL. Megvan a menetrendje a következő 20 évünknek. És ne feledd: az EU többé ne az, ami eddig akart lenni.

5. rajtad "is" múlik

Kedves LMP tagok, LMP szimpatizánsok, ne feledjétek, ez rajtatok "is" múlik, sőt, csak rajtatok.

.
.
.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása