Look who's talking now !! - Nicsak, ki beszél most !! (Gyurcsány :)))

2012.01.15. 20:30 fifty-fifty

Gyurcsány lőjött. 2010 év végén bejelentették, hogy tüntetéssorozatba kezdenek. 2011-ben megalakult a milla csoport, és átvették a fonalat a diák tüntetőkről, majd egy évet végigtüntettek - civilként. 2012 elején pedig a milla group 1 éves évfordulóján előjött Bajnai is, hogy a baloldalt összefogásra szólítsa fel. A csúcspontot Schiffer András LMP-s alapító lemondása követte (MSZP-s nyomás alatt), majd ... egyszer csak előugrott Gyurcsány :))

http://www.noltv.hu/video/4109.html

 

Nicsak, ki beszél most!! Gyurcsány előjött, sőt, már beindult a bérbloggerek hadserege is, és terjed az ige, szükség van egy hiteles kormányra, amely leváltja Orbánt. Oszkó, Gyurcsány, Bajnai és az MSZP. De Molnár Csaba is előjött, persze picit átplasztikázta magát, szemüvegről kontaktlencsére váltva. Újra itt van a nagy csapat, és ugyanazt mondják, hogy Orbán rossz, az IMF pedig jó. A nép pedig, köszönhetően Orbánék anti-demokratikus politikájának, hajlik arra, hogy az IMF karmaiba rohanjon.

 

Ki van ez találva, töviről hegyire. A lényeg, hogy az IMF elleni tüntetés mostantól a jobbik és a neonácik privilégiuma, a baloldalnak kuss. Lássuk be, a baloldalnak mindig kuss, leszámítva amikor éppen Orbán ellen kell tüntetni.

 

A következő egy hét azonban lélektanilag sorsdöntő. Az MSZP és Gyurcsányék most próbálják meg megrendezni a második nagy visszarendeződést (az első 1994-ben volt). Gyurcsányt Medgyessyvel szemben 2 hét alatt futtatta fel a baráti média - mint piti kis sportminisztert. Most is éppen ez történik, csak ezúttal nem egy láthatatlan valakit, hanem a Gyurcsány rendszer névadóját, a rettegett MSZP-s führert kell visszahozni mint kedves és korrekt politikust, mint megbízható demokratát.

 

Mit mondhatnánk: sok sikert :)

Mindenesetre, ha valakinek nem világos, hogy Gyurcsány (ugyanúgy, mint Nixon vagy Orbán) soha sem fog még egyszer választást nyerni, annak jó szórakozást ... :((( (kár az időért !!))

 

.
.
.

Szólj hozzá!

re: Schiffer kilépett

2012.01.14. 20:18 fifty-fifty

Hát ezt is megértük. Hát ideáig is eljutottunk. Mármint idáig, hogy az MSZP ennyire nyíltan előjött, hogy jelezze, igényt tart a Lehet Más a Politika 8%-ára, meg mindarra, amit az új és új típusú nem-korrumpált párt reprezentál. Schiffer kilépése kilométerkő - egy útelágazásnál. A magyar politika most ott találja magát a rendszerváltás kutyaszorítójában, nincs ki út, nincs mismásolás, vagy/vagy van ... Vagy tabu az MSZP / Vagy nem tabu, és szívesen látjuk kormányzó erőként a jövőben is ..

 

 

Köszönjük Schiffer Andrásnak, hogy lehetővé teszi most ezt a választást. Nyilván nem kis önfeláldozás - technikailag kilépni a pártból, illetve csak a tagságot megtartani abban az új típusú szerveztben, amit ő épített fel 15 barátjával, és amit most az LMP vezetőségében néhány MSZP-szimpatizáns elorzott, illetve megkísérelt elorozni.
 

Nem kis önfeláldozás, de nyilván nem kis megkönnyebbülés. Mostantól az LMP-t (addig, amíg a tagság nem nyilvánít véleményt, nem foglal állást) nem tekinthetjük a tiszta és új típusú pártként. Az LMP-t megharapta a ronda ragadozó, az MSZP, és most az életéért küzd. Vajon túléli-e a vérmérgezést?

 

Kaufer Virág, Scheiring Gábor után Schiffer is bedobta a törölközőt. Nem lehetett könnyű, hiszen itt egy álomról van szó, egy eszméről, egy ideáról - ami (basszus !!!) épp kezdett, épp kezd megvalósulni (!!!!!!) Arról, hogy lehet más a politika. Arról, hogy a szocializmus romjai alól egyszer majd sikerül kimászni, és egyes ügyekben értelmes állásfoglalások sorozatán keresztül Magyarország megtisztul, és Nyugat-Európává válik.

Mert mi a különbség Mo és más országok között? A korrupció .. A pártállam láthatatlan keze, az ezer, sőt több tízezer kéz, amely mind folyamatosan kezet mos. Magyarországon a dolgok nem úgy működnek, mint máshol, ahol demokrácia van, nem úgy, mint máshol, ahol a korrupció alacsony szintre van visszaszorítva. Budapest nem Berlin, Magyarország nem Németország és nem is Dánia. Csak azt látjuk, hogy a dolgok mindig másképp alakulnak, sosem úgy, ahogyan egy normális országban, de sosem vagyunk képesek felfogni, hogy mi történt valójában. Miért? Mert így működnek a színfalak mögötti ügynökségek, hálózatok. Magyarország egy elvarázsolt kastély, ahol nem működnek a természet máshol érvényes törvényei. Nálunk megbukik egy kormányfő, és mindenki tovább ünnepli. Azonosító nélküli rendőrök támadják meg a civil lakosságot, durvábban, mint a Kádár-rendszerben valaha, de nem történik semmi. Sőt. Magyarországon ekkor a sajtót kézi vezérlésre fogta az MSZP, ezt nyilvánosan be is ismerték, és a sajtó nem tiltakozott ellene.

 

Valami rothad Dániában? Akkor kedves Hamlet barátunk nézzen körül Budapesten! Nálunk semmi sem valódi, minden mű. Semmi sem úgy működik, mint egy szabad országban - és lehet, hogy ez valós indikáció.

Mi a különbség Mo és más országok között? Nos, mondjuk ki, az MSZP. Az MSZP, amely nem vonult, nem húzódott vissza, hanem cinikusan újra és újra előtört. Az MSZP, amely egy láthatatlan földalatti (fedett) hálózat segítségével mindenhova elér - a magyar polip. Az MSZP, amely nem ismer lehetetlent. Az MSZP, amely felzabálta az SZDSZ-t is, Magyarország első számú ellenzéki pártját, amely a '80-as évektől bomlasztotta az MSZP egypártrendszerét. Bocs, MSZMP.

 

Hogy csinálják? Egyszerű. Egyesével találják meg az embereket. Mint annak idején. Infókat gyűjtenek, manipulálnak. Az illető környezetét ellátják ellenséges pletykákkal. Aztán jöhet a lófej elhelyezése az ágyában. Utána pedig a baráti ölelésre széttárt karok, amelyek arra kérik az illetőt, hogy lazuljon el, ne vegye annyira komolyan a dolgokat.

Nos, Schiffer András a briliáns elméjével, penge agyával, kristályos demokrácia-érzékével, laza, és verhetetlen belvárosi intelligenciájával nem a megfelelő alany. Schiffer nem viseli el a csúsztatásokat és még kevésbé tolerálja. Őt hiába veregetné hátba egy MSZP-s, hogy ugyan már, Andriskám, ne vedd már ennyire komolyan a dolgokat - inkább igyunk meg valahol egy italt, elmegyünk kurvázni, van nálam kokain, stb. Schiffer szabadságharcos, békejogi, emberi jogi aktivista. Megszállott demokrata. Megszállott és eltéríthetetlen demokrata. Az MSZP nem tud vele mit kezdeni.

Az "ilyeneket" maximum öngyilkosságba hajszolják. Ez a menet, legalább is, az MSZMP idején ez ment. Elszigetelik őket, és közben minden lépésüket figyelik, lehallgatják őket, és fokozatosan kikészítik őket.

 

Láttuk Schiffert a Sark-kertben. Láttuk őt hazafelé sétálni át a romos Margit hídon az alakuló LMP megbeszéléséről. Valódi karizmatikus vezető - akinek van egy hihetetlen víziója, és ebbe csillogó szemű fiatalok százait vonja be személyesen. Akkoriban hozta össze az LMP-t - a barátaival. Akkor, amikor Gyurcsány és az MSZP és az SZDSZ még javában folytatták ámokfutásokat.

Schiffer (és társai) egy generációs forradalmár, aki kivívta a jogot az új generációnak, hogy saját önképviseleti orgánumot hívjanak létre, saját erőből, a nagybácsik, apukák, szülők, s egyéb rokonok támogatásától függetlenül. Schiffer és az LMP alapítók a legönállóbb fiatalok az elmúlt 20

évben. Az intellektuális "felső tízezer" legújabb generációja, a legjobb kiadás, amely a köz érdekében tevékenykedik. Schiffer és társai kivívták számunkra az új és független generáció jogát. Kivívták és megcsinálták a pártot, amely megelőzte a Világforradalmat és a Democracy Now mozgalmat is (időben). Kiszakították nekünk a friss kezdés jogát egy totálisan szétrohadt rendszer romjai alól. Deklarálták, hogy "lehet más a politika".

 

De végül a birodalom visszavág ..

Schiffert folyton körülvette egyfajta mesterségesen generált "furcsaság-felhő", köszönhetően a hálózatos együttműködésnek LMP-s aktivisták és MSZP-közeli "fiatalok" között. Olyanokról beszélünk, akiknek Szanyi Tibor nem ciki - és azért nem az nekik, mert hálózatos tagok elmagyarázták nekik, hogy aki Szanyit támadja, jobbikos vagy Fideszes. Nos, ez akarja felzabálni az LMP-t. Ez a húsevő baktérium látott neki, hogy végezzen Magyarország demokráciájának legfrissebb hajtásával. Ez a vírus bomlasztja az LMP-t, belülről, a kezdetektől, a megosztás ravasz és folyamatosan instruált backdoor vírusa - ami most zombit akar csinálni az LMP-ből.

 

"Fogjunk össze a baloldalon", "fogjon össze a baloldal", "fogjon össze az LMP a szélesebb ellenzékkel" ...

 

ismerős ?

 

A világ (majdnem) minden hatalma - szemben a Mo-i demokráciával.

 

Itt az ideje, hogy az LMP vírustalanítsa saját magát.

Nehéz ügy, de nem az, ha eldöntitek, hogy nem a hatalom megszerzése és megtartása a cél, mint az MSZP és a Fidesz - meg a TÖBBI régi típusú párt esetében. Az LMP-nél az ügyek képviselete a cél, a jó ügyek képviselete - jól .)) Ügyek ezreinek a képviselete - kezdve a demokráciával, ami még csak nem is létezik nálunk (sem - de nálunk még kevésbé, mit máshol) !!!

Az LMP-nek a küldetésére kell fókuszálnia, hogy LEHESSEN MÁS A POLITIKA !!!

Mert a "más politika" az, ami mint egy antivírus szoftverként felzabálja a rendszert, amely időtlen idők óta elnyomja az embereket ... a szabadságot, a humanitást ... és a rációt ... (meg k tudja, még mi mindent)

 

VAGY az LMP vírustalanítja saját magát, megszabadulva az MSZP-s backdoor vírusoktól ..

VAGY az MSZP "vírustalanítja" a rendszert, megszabadítva az országot attól az anti-vírus programtól, amely 18-20 év állítólagos demokrácia után az ország, az emberek segítségére sietett ...

 

 

Schiffer András megtett mindent, hogy az LMP-tagok a lehető legtisztábban láthassanak az ügyben ..

innentől ... nincs más hátra, mint megvárni, mi lesz az eredmény .. mit dönt az LMP tagsága ...


Ekkor fog kiderülni, hogy vajon az MSZP hálózatának hagyományos korrodáló ereje, vagy az új és új típusú párt friss eszmeiséggel áthatott lendülete lesz a túlélő erő ..

 

hajrá LMP, hajrá "lehet más a politika" !!


PS:
de, kedves LMP-sek, ne feledjétek, az LMP egy eszme, amit semmiféle MSZP nem tud bezabálni, és amint az LMP leírná magát (ami nyilván nemfog bekövetkezni), következő percben létrejönne az új LMP. a TLMP. A Továbbra is lehet más a politika, a tényleg lehet más a politika .))))

 

 

PS 2:
RESPECT Schiffer András, RESPECT Kaufer Virág, RESPECT Scheiring Gábor !!!!!!!!!!

.
.
.

8 komment

új net-baloldal, új baloldali net-néppárt

2012.01.14. 00:52 fifty-fifty

 

új net-baloldal, új baloldali net-néppárt

 

 

Bár a képlet tökéletesen univerzális, vetítsük ezt most csak Magyarországra le. Ma a social network-ök korában bármikor létre lehet hozni új pártokat (ha azok valóban új típusúak, mint nálunk az LMP), semmi pénzből, ha igény van rájuk, ha megvan a helyük. Magyarországon például eléggé szembetűnő, hogy nincs baloldali néppárt a palettán, mert annak a helyét az MSZP még mindig elfoglalja, lefedi - erőszakkal. Úgy tűnik, nincs mit tenni, amíg nincs új párt, pedig ez tévedés, az új pártot akár létre is lehet hozni - csak úgy :)

 

A helyzet Mo-on csapdahelyzet, hiszen a média azt szajkózza, és az un. civil tüntetések szónokai is mind azt szajkózzák, hogy "össze kell fogni a baloldalon". Tegnap óta Bajnai Gordon is ez szajkózza, hogy a demokratikus erőknek össze kell fogniuk. A kör bezárult, és immár azzal az állítólagos szükségszerűséggel nézünk farkasszemet, hogy állítólag az MSZP-t el kell fogadni, mint demokratikus pártot, Gyurcsány pártjával együtt, sőt, Bajnaiéval is, ha csinál magának egyet.

Ez pedig nonszensz. Elfogadhatatlan.
 

A "demokratikus" erők összefogásának, olajfa, túrórudi, lekvároskenyér (akármi) koalíciónak kellene odaadnunk a szavazatainkat, ami nonszensz. Ezeknek a "demokratikus" erőknek kellene összefogniuk az egy darab új típusú párttal, az LMP-vel, az országnak pedig támogatnia kellene az LMP által tisztára mosott MSZP-t Bajnaistól, Gyurcsányostól, mindenestől, vagy különben marad Orbán - amit ugye senki sem akarhat :)) Totális csapda helyzet. Nem tetszik a rendszer, ezért ideje kiszállni ebből a mókuskerékből, hogy az egyszer az A-csapat erőszakolja meg az országot, majd lelkesen megszavazzuk a B-csapatot, hogy aztán megint jöjjön az A, és így tovább - amíg a világ világ.

Egy mesterségesen felállított vagy/vagy csapda ez. Vagy az lesz, hogy Gyurcsány, Bajnai és az MSZP ismét kormányra kerülnek, vagy marad Orbán - ezt az állítást szajkózza "mindenki". Minden (pénz)csapból ez folyik. Ez azonban szándékos félrevezetés. Lehet más a helyzet kimenetele, alakulhat másképp is a politika. Gyakorlatilag csak rajtunk múlik, embereken.

 

Csak szakítanunk kell a régi típusú politizáláshoz kötődő képekkel - a gigantikus pártvagyonnal, óriási bankszámlákkal, limuzinokkal, televíziós hirdetésekkel, sztárokkal, hírességekkel, milliókból összerittyentett tömegrendezvényekkel, piros/narancssárga lufikkal, és a többi ...

 

Egy új vagy/vagy-al nézünk most farkasszemet: vagy működik a (az állítólagos) demokrácia milliárdok nélkül, vagy létre lehet hozni egy pártot a semmiből, pusztán emberek összefogásával, vagy pedig ... meg kell változtatnunk az állítólagos demokrácia játékszabályait úgy, hogy eredményként egy valódi demokráciát kapjunk, amelyben emberek összefogása, együtt gondolkodása, közös akarata elég pártalapításhoz, bármihez ...

 

Nos, ezért kellene létrehozni itt és most egy baloldali zöld net-néppártot. Most.

 

(folyt köv.)

 

PART 2.

 

Egy új baloldali net-néppárt nem egy "facebook csoport" ... A facebook csoport kifejezés és jelenség eleve .. nem demokratikus, levén, hogy a végeredmény az, hogy 1 db entitás kommunikál ezerhez ... 100 ezerhez. Ez egy birkatábor összegyűjtése a központi irányítás alatt - tekintet nélkül arra, hogy a birkaként összeterelt emberek eredetileg nem birkák, ez a konstrukció birka-helyzetbe kényszeríti őket (cserébe azért, hogy a központot hatalommal tölti fel).

 

Egy új baloldali net-néppárt egy civil hálózat, éspedig organikus hálózat kellene, hogy legyen. Az alapmodell mindig a WIKIPEDIA .. illetve az Open Source szoftverfejlesztői csoportok működése - meritokrácia alapján. A harmadik alapul vett modell az e-demokrácia modellje, a közigazgatási modellt itt "a pártra" alkalmaznánk, de itt maga a párt szó is már mást jelent, egy új típusú valamit, ami nem a hatalom megszerzéséről és megtartásáról szól, hanem közösségek, szegmensek működtetéséről.

 

Az eredmény pedig egy gondolkodó, cselekvő organikus felépítésű szervezet - ahol nincs egy darab központ, és legalul nem egyszerű tagok vannak.

sejtek

Az egész rendszer sejtekből épülhet fel. Az esküdtszékek mintájára 12 fő lenne egy-egy sejtben. E sejtek biztosítanák, hogy a "párt" végül ne egy hierarchikus massza legyen, hanem egy organikusan felépülő hálózat, ahol mindenkinek van IRL kapcsolódása a társaihoz.

A sejtek tagjainak nem kell konkrétan együtt dolgozniuk projekteken (bár természetesen lehet) .. egy sejt olyan, mint egy nyitott család ... egymást ismerő emberek .. akik együtt olvasnak híreket, látják egymás publikációit, köszönnek egymásnak a városban, stb ..

brancsok, csoportok, munkacsoportok

A "brancsok" nem a sejtekből, hanem emberekből álló (munka)csoportok, amelyek a NET-demokrácia diszlokációs rendszerének megfelelően 2 anchor köré szerveződhetnek ...

- lehetnek lokális brancsok - pl. Budapest vagy Budapest V. kerület ... Tata,

- lehetnek tematikus brancsok - ZÖLD munkahely teremtés, médiatörvény, közbiztonság Tatán :)

 

a brancsok nagyjából úgy működnek, mint a facebook csoportok ...

egy ember max 6 brancsban lehet aktív tag, és összesen max 12-ben vehet részt ...

(azért, hogy senki se ossza meg a figyelmét erején felül, és h ne jöhessenek létre olyan brancsok, amelyekben csak kíváncsi odavetődő emberek vannak, és senki sem fejt ki valódi aktivitást)

a brancsok ezzel együtt nyitottak, mindenki bepillanthat, bekapcsolódhat ..

 

helyi szervezetek

Értelemszerűen .. leszámítva, hogy egy-egy helyi alapszervezet alapjáraton nem rendelkezne külön irodával, sőt, külön fizetett munkatársakkal sem. A Social Networking website lenne a koordináció, a kommunikáció csatornája és terepe ... IRL megbeszélésekre pedig valakinek a lakásában, kertjében, egy iskola tornatermében, egy olcsó étteremben, jó idő esetén egy parkban - egyszóval alkalmi és kísérleti helyeken lehet sort keríteni .)

A helyi szervezetek fő feladata a helyi ügyek folyamatos prezentálása a külvilág felé .. úgy, hogy ha valaki odamegy a net-néppárt website-jára, akkor az aktuális város, kerület ügyeiről időrendben kapjon képet ...

Egy helyi szervezet tehát spóraszerűen akár egy blognak is tekinthető, székhely, fizetett telefonok nélkül. Ez azonban tágulhat, bővülhet, de az alapelv végig megmarad minimalistának, funkcionalistának.

 

ranglétra

a NET-baloldal szerveződése nem hagyományosan "hierarchikus", hanem meritokrácia-szerűen, mint az open source fejlesztőközösségek esetében .. kinek hány "commit"-je van, az adja a rangját ...

(a commit-ek meghatározása később, közösségileg)

Az emberek, tagok 12 fokozatú ranglétrán nyernek aktuális besorolást ... illetve ezek nyomán van egy alsó-, egy középső- és egy felső harmad .. de bárki lehet képviselő .. nem a "rangtól" függ ..

 

 

képviseletek, nyitott fórumok

Bár a net-néppárt működését, illetve működésének adminisztrációját közösségi hálózatok formájában bonyolítja, kell, legyenek olyan alkalmak és helyszínek rendszeresen, ahol a lakosság részéről kérdéseket fogadnak, problémákat, megoldás-javaslatokat, illetve tájékoztatják a lakosság nem-netes részét a fejleményekről ...

 

Képzelj el egy kisvárost, ahol van ugyan egy holnapja a városnak, de azt a fideszes önkormányzat moderálja, és a hozzászólók, kérdés-feltevők egymáshoz képest nem épp horizontális viszonyban vannak, hanem elszigetelt end-userekként pingethetik a központot. A net-néppárt website-on keresztül az adott város ügyei tisztán, demokratikusan (a szó új, illetve eredetileg megálmodott értelmében demokratikusan) megvitathatók - ám ezt az egész beszélgetést fontos visszagyökereztetni az IRL találkozásokba, hogy mindenki egyenrangúan értesülhessen illetve vehessen részt.

 

A nem-netes tagok részéről is el lehet fogadni szavazatokat, ők képviselők (az e-demokrácia modellje alapján proxik) segítségével adhatják le szavazatukat.

 

a net-néppárt alkotmánya

Lenne egy alap-alkotmány, amelyet munkaidőszak során (mondjuk 2013 végéig) lehetne finomítgatni .. onnantól azonban kőkemény módon képeznék a döntéshozás alapját - és legfelső szintű felülvizsgálatának során is ... Ha ugyanis vita merülne fel, az alkotmány alapján kellene érvelni ...

Az első két fontos alapelv a FAIRNESS és a KÖZÖSSÉÁGISÉG lenne (természetesen).

A net-néppárt nem egy-egy csoport érdekét képviselné, hanem ... mindig, minden felbontásban a közösségét. Adott mondjuk egy fejlesztés, ahol vagy az autósok vagy a biciklisek járnának rosszul, akkor a cél az, hogy a közösség járjon jól, adott a gazdák és mondjuk a szállítók együttműködése, akkor acél az, hogy a közösség járjon jól, hogy maga a rendszer működjön harmonikusan, egyik fél a másik rovására, egyik fél a közösség rovására ne járjon "jól", ne jusson előnyökhöz.

 

 

a net-néppárt a parlamentben, kiszervezett parlament

A net-néppárt egy újfajta államigazgatási, újfajta parlamentáris rendszerben gondolkodik, ezt vetíti előre a működése. A választási törvények össze-vissza változhatnak, a lényeg az, hogy a net-néppárt a parlamentbe szavazó képviselőket küld. Odamennek, és szavaznak, ahogyan kell.
Azt pedig, hogy hogyan kell szavazni, a net-néppárt a parlament egy kiszervezett formájában, saját nyilvános helyen vitatja meg, az ügyben érintett civil szervezetek, emberek meghallgatásával, és közös szavazással.

Közös szavazás: nem kell néppárt-tagnak lenni, hogy valaki szavazhasson, a meghívottak, az ügyben érintettek mind szavaznak (megfelelő súlyozással). Természetesen (adott esetben) szavaznak a párt-tagok is, mindenki, az egész hálózat, de nem minden esetben, csak ha olyan horderejű az ügy. Lehet egyéni szavazás, de lehet olyan, hogy a sejtek adják le szavazataikat (és egy-egy szavazást lehet így is, úgy is kiértékelni).

 

A parlamentben egy-egy képviselő mandátuma egy-egy évig szólna (ha ez lehetséges az aktuális választási törvények értelmében). A parlamenti képviselő nem a főszereplője a rendszernek, hanem méhtársadalomban a "munkás" karaktere felel meg neki. A parlamenti képviselők nem is okvetlenül nyilatkoznak a médiának, helyettük a párt kijelölt projektfelelősei nyilatkoznak.

Lobbipénzt elfogadni tilos.

 

Egy-egy kiszervezett parlamenti vitát úgy kell lebonyolítani, hogy legalább két különböző, illetve a felmerülő összes érdek és elképzelés képviselve legyen (mint egy bíróságon, akár kirendelt ügy-védőkkel is). A parlamenti vitákat, döntéshozó megbeszéléseket mind videóra kell rögzíteni, és örök időkre eltárolni a felvételeket.

 

 

pártvagyon, pártkassza, működés, tagdíj

A párt helyi szervezeteinek nem kell külön költségvetés ahhoz, hogy működhessenek. Non-profit civil aktivizmus formájában működhetnek. Technikailag mint egy NGO.

A pártkasszába a befizetéseket maximálni kell, 10 000 forintra / hét. Általában 500/1000/1500 forint ajánlott támogatást érdemes kérni a tagságtól. Ha valaki nem fizet nem zárják ki.

Ugyanakkor nem csak a tagok fizethetnek be pénzt. Ugyanúgy, ahogyan a GREEN Peace, a net-néppárt is gyűjthet és elfogadhat adományokat. Ráadásul projektenként külön is gyűjthet (amit a neten meg tud hirdetni). Egy-egy projektre is áll azonban a 10 000 forintos limit, és az 500/1000 forintos ajánlott támogatási összeg, mert a cél az, hogy sok ember dobja össze, és ne egy gazdag "befektető". Ha egy projektet sokan akarnak akkor össze is jön rá a pénz - bár azt, hogy egy projekt menyibe kerül indig gondosan és totál minimalista formában kell megtervezni. Lufikra költeni például legyen tilos .)))

 

A központi pártkasszának traszparensnek, lekérdezhetőnek kell lennie, ha éppen üres, az sem szégyen. A valóság az valóság.

A pártnak nincs szüksége vagyonra, persze, lehet neki. A fő eszközök persze autók, biciklik, székházakra pedig végképp nincs szükség.

 

A működés során a tagoknak, aktivistáknak nem szükséges folyamatosan aktívnak lenniük, egyfajta ügyelet formájában láthatnak el feladatokat, váltótársak, váltócsoportok alakulhatnak ki. A lényeg, hogy aki éppen nem aktív (egy hétig vagy hónapig), az az illető is folyamatosan képben tudjon lenni ... köszönhetően a net-néppárt website-jának ...

 

választási kampányok, kampányolás menet közben

tévéreklámokat nem volna helyes alkalmazni, sokba is kerülnek, meg ízléstelenek is, és miért venne részt a régi rendszer által diktált játékban egy új típusú párt? Net-reklámok (ingyenesen terjesztve) és lakossági meggyőzés. ha ez nem elég, akkor ott valami gond van.

 

Az új net-néppárt egyházaktól, vallásos rendezvényektől tartsa magát távol (mint az LMP, és nem úgy, mint az MSZP).

 

A kampányolás, meggyőzés során hangoztassa, hogy újfajta, valódi demokráciát szeretnének, és hogy a cél az, hogy a társdalom egésze harmonikusan működhessen, és hogy a civilek, az érintettek, az ember visszanyerje (illetve a történelem során először elnyerje) a saját sorsának irányításának a jogát, hogy a közösség a közösség érdekeit saját döntéseivel képviselhesse - a demokrácia visszaszerzése, megvalósítása formájában ...

 

A legeslegjobb kampány természetesen a civil aktivitás, a civil munka ... A társadalom működésének segítése - folyamatosan 24/7/365

az elvégzett, katalizált ügyek pedig önmagukért beszélnek ...

 

Az első net-néppárt legyen a társadalom saját hálózata, a saját érdekében, egy organikus szerveződés ...

a FAIRNESS és a KÖZÖSSÉGISÉG jegyében ...

 

 

folyt ...?

 

 

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

az LMP és az MSZP esete (2012)

2012.01.14. 00:51 fifty-fifty

Sokan vagyunk sokfélék, mondta az LMP (a londoni Critical Mass mozgalom facebook-os nyitószövegéhez hasonlatosan). És lőn. Úgy tűnik, immár törés van folyamatban. Vajon hogy keveredtünk idáig? Karácsony vs. Schiffer? Miről beszélünk?

 

 

Sajnos, a helyzet sokkal nyilvánvalóbb, mint gondolnánk. Az LMP most nagyon komoly koalíciós követeléssel áll szemben. Sőt, ha belegondolunk, az LMP az első perctől egy az MSZP felé nyitás igényével szembesült - amit a média (amely az MSZP-hez eléggé közel áll, és nemcsak az MSZP résztulajdonú NOL-ra gondolunk) folyamatosan ostrom formájában érvényesít.

 

Amikor 2011 őszén Jávor Benedek főpolgármester-jelöltnek alig voltak kopogtatócédulái, és a pártelnök, Schiffer S.O.S. sajtótájékoztatót adott a deák téren, késő este, sötétben, esőben, senki sem jött el a médiától, csak a hírtv Losonczi Katája. Miért? Hogyan? Létezik, hogy ez egyfajta nyomásgyakorlás volt a média részéről azért, hogy az LMP adja be végre a derekát?

 

Először is azt érdemes megérteni, hogy mi az, amit az MSZP akar az LMP-től. Az LMP-nek van mojo-ja (modzsó), az MSZP-nek nincs. Az LMP új, újfajta, és hiteles. Hitelességét per pillanat épp a kormány felé ajánlotta fel, a világ legokosabb húzásaként, kihasználva, hogy mindenki tudja, az LMP más, mint a többi párt, amely csak a hatalmat akarja. Az LMP valódi, az LMP ügyeket képvisel, értelmes és lefixált elvek alapján.

Az MSZP-nek kell a friss hús, mert ketyeg az óra, és hamarosan elporlad, mint egy kísértet. Be kell jutnia a jövőbe valahogy, és a jövőbe az LMP-n át vezet az út. Az LMP testén át. Ha z LMP igent mondana, onnantól évekbe telne, amíg sikerülne kibogozni, hogy egyáltalán mi történt, addigra sem az LMP, sem az MSZP nem lenne már ugyanaz, mint egykor.

Érdemes tényleg megfigyelni, hogy a média, az ATV (amely oly gyakran látja vendégül az LMP-t), a népszabi, az index és a hvg mind arra tolják, hogy "mondj igent, LMP".

 

Per pillanat az MSZP egy limitált rendszer, egyre kisebb és kisebb lesz. Túl van már a Vörs Óriás fázison, és halad a fehér törpe állapot felé. DNS-ébe kódolva van a leépülés, a zsugorodás. Akik ma rájuk szavaznak, már mindig rájuk fognak szavazni. Ész nélkül, akármi is történjen. Több azonban nem, lesz. Vagy ha lesz is, nem lesz elég a fidesz-szel szemben. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az LMP 8%, az MSZP 20%. Ja, és ott van ám Gyurcsány pártja is, meg akinek még kedve van pártot csinálni. Igazi csapda az LMP számára. Hatalom- és támogatásnagyobbító pirula! Azonnal!!

 

Az LMP minden nap javít a helyzeten, érveléseivel előre forgatja a történelem kerekét (amire ráfér ez, lévén h 1956-ban megállt az idő). A 8% azt jelenti, ennyi már megvan, a többi idő kérdése. Bármelyik nap bekövetkezhet egy áttörés, és a 8% 16%-lez, aztán majd 32%. Az LMP nem csupán megszólít embereket, és azt mondja nekik, amit hallani akarnak, hanem megszólít embereket, és elmagyarázza nekik, hogy a szitu sokkal komolyabb és komplexebb, mint gondolnák, de van kiút, mert lehet más a politika. Más a politika - például MSZP-nélkül! Az LMP gondolkodni tanítja az embereket. Ja, persze, az MSZP is ezt teszi, az ATV képernyőjén, belerágja a jó nép szájába, hogy mennyire rossz az Orbán, és mennyire nem jó, amit csinálnak :))) Kábé ez a szint.

Ma az LMP 8%-a azt mutatja, a nép még nem lett meggyőzve arról, hogy az LMP nem egy új SZDSZ. Ha az LMP összejön az MSZP-vel, máris átveheti az SZDSZ helyét, sőt, magára is húzhatja az SZDSZ V 2.0 nevet. Az SZDSZ ma hol is van? Nos, nem 8%-on. AZ SZDSZ hogyan is ment tönkre, hogyan semmisült meg? Mi is volt az a vírus, amely felzabálta? Az MSZP-vel való fuzionálás. A nagy FÚZIÓ. Az SZDSZ ma NULLA %, a nevüket, illetve az SZDSZ-es politikusok nevét ki sem ejtik, lásd Demszky. Az LMP 8%, mert a nép részben elhitte, hogy az LMP nem SZDSZ.

 

Ma itt a nagy lehetőség, az LMP dönthet úgy, hogy a néptől elrúgja magát, és lefekszik az MSZP-vel. A hatalom csábító, bár a küldetés is az, a hatalom gyakran elcsavarja a fiatalok fejét, például azt hazudja nekik, hogy a hatalom segítségével jobban keresztülvihetik a küldetésüket.

 

Az LMP 8%-a egyébként félreértelmezhető is!! Akár azt is gondolhatják, és az MSZP meg az ügynökeik nyilván nem mulasztják el ezt kihangsúlyozni, hogy a 8% az egykori SZDSZ szavazók támogatása, és ők nem bánják, ha az LMP fuzionál az MSZP-vel, sőt, kifejezetten elvárják.

Itt azonban érdemes elgondolkodni. Az SZDSZ 1%-ra züllött, köszönhetően a kapitalizmus törvényének, miszerint a nagy bezabálta és megemésztette a kisebbet - amely ugyanolyanná vált, mint amilyen ő. Az SZDSZ szavazótábora lenullázódott, volt, aki 1994-ben, volt, aki 2006-ban idegenedett el egykori kedvencétől, de végül, 2010-re mindenki elhagyta a hajót. És gondoljatok bele, LMP-sek, miért akarna egy ex-SZDSZ-es szavazó újra belelépni ugyanabba a folyóba?

Plusz, akármit akarnak is a volt SZDSZ szavazók, ők kevesen vannak ahhoz, hogy egy párt valaha kormányra kerüljön. Az SZDSZ addig volt és csakis addig lehetett népszerű, amíg az MSZP-vel össze nem boronálta magát. Az SZDSZ addig volt népszerű, amíg nemcsak az érdekelteket (ismerősöket, barátokat, liberális budapestieket) szólította meg, hanem a népet is, azaz, amíg az SZDSZ nem egy csoport lobbi-pártja volt, hanem az ország érdekében, valódi elvek mentén politizált - azaz 1994 előtt.

 

Az LMP természetesen dönthet úgy, hogy feladva küldetését haja, hogy az MSZP visszafertőzze (ismét!!!) a politikát, a demokráciát. Az előző ilyen alkalom, amikor az MSZP-nek sikerült visszafertőznie demokráciánkat (1989), összesen 20 évünkbe került, plusz további másfél Orbánizmus mint a Gyurcsányizmus egyenes következménye.

 

Az MSZP az a politika, amelyik a milliárdosok számra hoz döntéseket, a népet meg hülyíti és kizsákmányolja. Eladja a fejük felől az országot, lásd TB-privatizáció. Az MSZP az a politika, amelyik ellen a világforradalom kitört, amelyik ellen az Occupy Mozgalom létrejött. Az MSZP az, amivel szemben a Lehet Más a Politika szlogen először elhangzott. A Schiffer módszer szerint pedig (ügyről ügyre, állásfoglalásról állásfoglalásra) a más politikának létre is kellett volna jönnie, és ez egész szép arányban már létre is jött!!! Ma már az emberek hisznek abban, hogy lehet más a politika.
Nem is csoda, hogy az MSZP és Gyurcsány pártja meg Bajnai Pártja, plusz "a baloldal" összefogását folyamatosan követelő Milla mozgalom mind az LMP-t akarják. Nem csoda, hogy Schiffer a legnépszerűbb ellenzéki politikus, mert konzisztens, van neki integritása.

Fogjon össze a baloldal? Mégis kicsoda? Fogjon össze Gyurcsány pártja Bajnai pártjával?:) Fogjon össze Gyurcsány és az MSZP ??:)) Az egész nagy baloldali összefogás az LMP-ről szól. Vagy sikerül bezabálni az LMP-t, vagy gáz van.

 

Apropó TB-privatizáció: Karácsony Gergely akkor a SZDSZ kampányfőnökeként éppen a másik oldalon harcolt. Vajon számít ez? Ma már úgy tűnik, igen. Úgy tűnik, Karácsony Gergely a 8. utas, aki később csatlakozott, és aki egy ponton túl majd / most (?) átveszi az irányítást.

 

Szomorú látvány, különös tekintettel arra, hogy az LMP tagsága (csak úgy, mint a szavazótábora) egykor nyilvánvalóan az MSZP-SZDSZ-re szavazott, így egyfajta átnevelődésen, öntisztuláson kellett volna keresztülmenniük, de onnantól, hogy a Fidesz kormányra került, erre már nem kerülhetett sor, Orbán gondoskodott arról, hogy beinduljon a szokásos Orbán-ellenes verkli, ami azt is jelenti, hogy ilyenkor Kovács László, Lendvai vagy Gyurcsány ugyanúgy demokraták(nak tűnhetnek), mint Schiffer vagy Kaufer. Mindenki ugyanazt akarja, nemde? Hogy a Fidesz távozzon, nemde? Nem igazán .. hiszen nem mindegy, hogy a fidesz távozik és jön vissza az mszp, vagy a fidesz távozik, és túljutunk egy borzasztó 20 éven. Nem mindegy, hogy túljutunk-e egy borzasztó 20 éven, vagy örökre rabjai leszünk.

Ma pedig már mind Gyurcsány, mind Bajnai előugrottak, mint "a baloldal" tortájából részt követelők. Mit dönthet ekkor egy LMP tagság? Mit dönthet ekkor egy LMP tagság, akik közül sokak számára az SZDSZ történet csak egy homályos sztori, akik számára a kormányra kerülés, az MSZP ügynökök által felvillantott csodás perspektívák (ha valakik, hát ők tuti nem alszanak, különösen mostanában) csábítóan hangzanak, és akiket az LMP-n belül folyton ostromolnak a Schiffer-ellenes aktivisták (akik az MSZP-vel meglehetősen jó viszonyt ápolnak), azzal, hogy Schiffer már a múlté, hogy ő egy merev idealista, nem eléggé fiatalos, hogy neki ez már nem az első pártja, stb. Egy biztos, az ügynöki aktivitás az LMP-n belül magasabb, mint az egykori MDF-ben 1989-1994 között.

 

 

Borzasztó belegondolni, hogy a sok-sok nyomásgyakorlás (amibe szegény Schiffer pár nap alatt beleőszült) végül szétroppantja az LMP-t, és ennek eredményeként az MSZP és Gyurcsány és társaik visszamasíroznak, és aztán ...

 

És aztán ?

 

Soha nem kerülnek hatalomra. Soha nem kerülnek hatalomra, mert a nép már immunis irántuk. Marad hát az, hogy majd éveken keresztül fiktív harcot vívnak a jobboldallal, folyamatosan a cigányságról, a zsidóságról és a kultúráról ordítozva, és .. folyamatosan küldve az országot a szellemi és fizikai nyomorba, mert amíg ők a hatalomért vívják a harcukat, az ország úgy megy lefelé, mint a Gyurcsány érában.

 

Az LMP megszerezte a magyarok, a fiatalok és idősek szimpátiáját, most azonban megteheti, hogy úgy dönt, jobban jár, ha az MSZP-t maga mellé emeli, és az MSZP cserébe odaengedi őket az elképzelhetetlen hatalomhoz. Az LMP most simán úgy dönthet, hogy átáll a másik oldalra, és mostantól ahhoz asszisztál, hogy az MSZP örök harcát vívja a Fidesszel (miközben az ország egyre süllyed a nyomorba bele).

Sajnos, a MSZP ügynöki teljesítményét ismerve (anno az MSZPMP is eléggé jól becserkészte a fiatalokat) az LMP könnyen hozhat végzetesen rossz döntést.

De, gondoljatok, kedves LMP-sek arra, hogy amit megszereztetek az új típusú, valódi demokráciából, az már tényleg a tiétek (mármint mindannyiunké, de tiétek az érdem), és ostobaság átállni a másik oldalra, a Putyin-i oldalra.

 

FUCK MSZP

Épp ezért, javaslom, mondjátok ki magatokban az egyszerű mondatot: "fuck mszp!", és éljen a demokrácia, a valódi demokráciáért folytatott okos és szent és ésszerű erőfeszítés.
Vagy élvezzétek a sok-sok offshore számlán és "kapocslati tőkén" (korrupción) alapuló óriási hatalmat - miközben egy ország nyöszörögve fullad bele az ősi mocsárba ...


De erre nem kerülhet sor, hisz ti már mind rendelkeztek az új kóddal: "lehet más a politika", értsd: "a politika nem lehet többé az, mit régen .." ... hajrá!!

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

Schiffer: az LMP nem fekszik le az MSZP-vel ... - indeed ??

2012.01.14. 00:50 fifty-fifty

 

Schiffer: az LMP nem fekszik le az MSZP-vel ...


Török Gábor: indeed?
 


yes, indeed !! :)))

 

ezt nem belső információkra alapozva mondom, hisz ilyenjeim nincsenek .)))

és elismerem, hogy van ám bennem wishful thinking :))

 

DE ezzel együtt csak az van, hogy szeretnék hozzájárulni egy objektív Schiffer-megértéshez .)))

és tudom, hogy Schiffer megértése ugyanúgy új típusú kihívás, mint az LMP megértése .))

 

Mo-on óriási "a hatalom" deus ex machinája a történésekbe ...

szinte minden, amit látunk, csak egy bábszínház felénk nyitott része, és a valódi történésekről fogalmunk sincs, és nem úgy, mint más országokban, kultúrákban, nálunk tuti, hogy a hatalom mindenkit megkeres személyesen .. és folyamatosan ostromol ..

 

értsd, nem egy Shiffert, de bárkit, aki rajta van a fontossági térképen ...

 

Schiffer feladata, küldetése az, hogy egy durva baloldali lenullázódás után (2006 okt) elkezdjen összerántani, semmiből felépíteni egy pártot, ami már más típusú működésen, gondolkodáson és küldetésen alapul ... Öko, Zöld, valódi-demokratikus !!!

Egy párt, amelynek a célja (kódolva a párt szövetébe, SZMSZ-ébe) nem a hatalom megszerzése és megtartása ..

 

Ahhoz h a gyurcsány-ámokfutás idején, oké, gyurcsány-szdsz ámokfutás ... nulláról fel tudjanak építeni egy pártot ...

ami elsősorban közösség, és csak utána párt ..

 

a legkevésbé azt propagálhatták, hogy utálják az MSZP-t ..

mgis megtették, világossá tették a tagjaik előtt, hogy mit gondolnak az MSZP-ről és az SZDSZ-ről is .. (magam is olvastam, pedig szimpátián kívül semmi közöm a párthoz)

 

miért? miért kellett kesztűs kézzel báni az MSZP-hez fűződő kőkemny elutasító viszonyhoz?

 

azért, mert az emberek fejében még óriási kavarodás volt ...

gyurcsány ekkor tobzódott "vagy velem / vagy pedig szélsőjobbos vagy" háborújával ... ami ugyancsak nem segített ... volna ...

abban, hogy az LMP durva fojtótényezők nélkül, szélsebesen szárba szökkenhessen ..

 

ÉS egyébként is ...

miért kényszrítené valaki magát arra, hogy mentegetőzzön, hogy arról beszéljen, mi az, amit nem akar csinálni ..

ahelett h arról beszélne, hogy mit akar ...

 

tudom, kívülről tekintve kristálytisztán látszik, hogy Schiffer és barátai azért nem az MSZP-vel foglalkoztak, mert az ésszel könnyen átlátható formában hátráltatta volna a párt kialakulását ...

ÉS tudom, hogy ebben benne volt az is, hogy a folyamatos politizálás, beszélgetés, kommunikáció majd egybe csiszolja a gondolkodást ilyen rázós kérdésekben is ...

 

az MSZP problematikája Mo-on olyan, mint ... (bocs mindenkitől), mint a náci hadsereg problémája volt Németországban a háború után

értsd: 12 évvel a háború után a német lakosság még mindig hazaárulóknak tekintette az összeesküvőket, Stauffenberg-éket .. azaz indirekte még mindig Hitlerék oldalán állt ... (DURVAaaaaa!!)

Ekkor kezdték el felépíteni a semmiből a nyugat-német hadsereget .. amelynek egyik tábornoka Stauffenberg fia volt .. tiszta, náci-menetes hadsereget ... és ekkor kezdték el átmosni a né agyát (pozitív értelemben) úgy, hogy az amcsik jók, a nácik nem jók ... (még így is becsúszott néhány durva bibi - ami a természet törvényeinek megfelel)

 

az MSZP ugyanez a problematika ..

egy társadalomnak a saját hajánál fogva kell felemelnie saját magát ...

el kel idegenedniük, idegenednünk attól a közösséget vezető erőtől, hatalomtól, amely uralkodott rajtunk ... kisajátítva eszméinket, a progresszív és pozitív eszméket, mindent megakadályozva, hogy valódi baloldal és valódi demokrácia legyen Mo-n ...
el kel idegenednünk attól az organizmustól, amelynek részei vagyunk ..

nagyon durva !!! :))))))) nagyon kemény kihívás ... egymillió csapdával ...

 

az LMP-nek azonban nagyon konkrét módszere volt erre: nem pártokkal vállal közösséget, szövetséget, hanem konkrét ügyekben foglal állást (lehet más a politika !:))))

ez az ügyek mentén történő konfrontáció garantáltan mszp-mentesre csiszolja majd az új valódi-demokratikus pártot ... úgy, hogy a cél nem az mszp leküzdése, hanem mindenek a leküzdése, ami a nem-valódi demokrácián, antidemokratikus gyakorlaton, baloldal-hijack-elésen és az mszmp-n alapul ...

 

 

/////////////////////
röviden: Schiffer és az LMP küldetése a társadalom öntisztulásának katalizációja

 

Schiffer nem is politikus hanem közjogi aktivista a közösség érdekében ..

csak azért politikus, mert "a politika" behatolt a civil terepre ... s ettől a civilek politikusokká váltak ..

 

 

///////////////////

 

Schiffer nem Pető ... az LMP nem SZDSZ ..
és az SZDSZ sem az volt, ami lett belőle, az SZDSZ-nek sem kellett volna azzá válnia, ami vált belőle ..
Ma azonban már tudjuk, hogy hogyan néz ki a korrumpálódás ... ma már tudjuk, hogyan szedi le a lábáról a demokratákat egy olyan vírus, amiről akkor keveset, ma viszont már rengeteget tudunk ...

Pető-n annak idején a húgommal együtt 27 gombóc fagyit veszíttettem .. a paktum miatt ..

most akár 2700 gombócot is feltennék ... és fel is teszek ..

 

* * * * * * * * * * *

Ezzel együtt az LMP még nem MSZP-FREE ...

de nem vagyok LMP-s szóval nem ér ilyet mondani ..

és Bajnai tegnapi előugrása a baloldal élére - amely coming out-ot a milla group egy éve készíti elő akarva akaratlan - időszerűvé tett egy Schiffer választ ... ami persze most jól meg fogja osztani az LMP-t ...
de az LMP rendszere jó ... tök más, mint a többi párté .. a hatalmi pártoké ... ki fogja heverni, sőt, erősebbé válik majd tőle :)))

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása