Hurrá, győztünk, nem lesz regisztráció!! – győztünk?

2013.01.04. 18:30 fifty-fifty

A köztársasági elnök, annak ellenére, hogy nincs is köztársaság, jól látja el a feladatát, tisztjét, s ezért tiszteletet érdemel. E tiszteletet pedig nemcsak tőlünk, de úgy látszik, az Alkotmánybíróságtól is megkapja, akik elmeszelték a fidesz, szóval a kormány bepróbálkozását a regisztrációval. Győztünk hát? Győzött a józan ész? Győzött a jog? Győzött a demokrácia? Mi történik? Érdemes e helyzetet mindkét oldalról, a jobb és a baloldalról is megvizsgálni …

regisztracio.jpg

a jobboldalon

A jobboldalon egy Orbán/ámokfutás-ellenes összeesküvés kibontakozásának vagyunk tanúi, ami pozitív fejlemény, elvégre egy korszak lezáródását jelzi ez a stádium: mostantól Orbán csak úgy folytathatja ámokfutását, hogy saját pártjával szemben is ámokfut. Sajnos azonban, láttunk már ilyet, az eredmény: 2/3 Orbánéknak. Jelen helyzetben ez azt jelenti, hogy ismét jöhet az MSZP termékcsalád valamely pártja, párt-származéka, szóval a jóöreg társaság, akiket hívtak már MSZMP-nek is. Pleased to meet you, hope you get my name!

Nem örülünk tehát annak, hogy Orbán mostantól mindenkivel szemben fut majd, mert ez csak politikai hisztériát kelt … Annak pedig, hogy leáll, megjuhászodik, és átmegy demokrataszerűségbe, vajmi piciny az esélye, sőt, kizárt: ez a fickó 2002 óta készül a nagy hatalomátvételre, és per pillanat győztes bajnokként ünnepli magát, aki eddig a legtöbbet volt kormányfő, plusz 2x is megválasztották, nem úgy, mint a Gyurcsányt, akit csak egyszer, vagy Bajnait, akit ha még egyszer megválaszt a társadalom, akkor még mindig csak az első lesz neki. Orbán csúcstartó bajnok, egy dühöngő bika, aki nem adja oda a bajnoki övét bárkinek – senkinek. Ez az ő bulija, ezt ő akarja végigcsinálni. Láttuk, milyen arcokat vág a parlamentben, milyen pökhendi, szociopata vigyor ül az arcán – ez már végső stádium, innen nincs visszaút.

ami a baloldalt illeti

Ami a baloldalt illeti, most persze nagy az öröm, „győztünk”, hurrá %%%!! Bontsunk pezsgőt, fejünkben elszabadulhatnak a buborékok %%%%% :)

De mi történt valójában? Mindig csak a yankees csíkjait figyeljük, a regisztrációt. Miközben egyetlen egy percig sem volt semmi esélye annak, hogy 2014-ben választási regisztráció bevezetése mellett kelljen szavaznunk. Semmi esély nem volt erre, mert senki nem korlátozhatja a választáshoz való jogunkat az EU-ban. Ez ennyi. A Fidesz agytrösztjei, körülbelül Rogán-színvonalon, azért eshettek ennek neki, mert hogy az USA-ban van regisztráció, és úgy gondolták, hogy ha ott van, akkor nálunk is szabad a pálya – nem értették, hogy ez nem az USA, és hogy az USA miért más. Mindegy, csomó mindent nem értenek, kezdve a demokráciával. Tesztoszterontól túlfűtött, földesúri, arisztokrata okoskodások, szó-párbajok, letromfolások nem vezetnek értelmes vitához amúgy sem. Ennyit a kór-diagnózisról.

Mi, derék baloldali hívők ezalatt ezerrel küzdöttünk azért, hogy ez ne történhessen meg. Küzdöttünk: like-oltuk az LMP propagandaosztálya (a kettős mérce) által működtetett facebook csoport posztjait. Most pedig örülünk – mit sem törődve a ténnyel, hogy valós veszélyről egyetlen percig sem volt szó. S mit sem törődve azzal, hogy a választási rendszert nagyon durván megváltoztatták, ami lehetetlenné teszi, hogy értelmes emberek a parlamentbe kerüljenek, mert csak olyan „arcok” kaphatnak többségi szavazatot egy-egy körzetben, akik nem valódi emberek, hanem megcsinált karakterek, és közben mindenki érzi, hogy van mögöttük hatalom. Egy Schiffer András még talán nyerhet a saját választókörzetében, mert ő nemcsak intelligens, de népszerű is (sokat szerepel a tévében), de más LMP-sek aligha, s ez igaz a 4K! és a Kalóz Párt képviselőire is.

Intelligens emberek eddig úgy kerülhettek a parlamentbe, hogy a párt listájáról kaptak mandátumot, azaz az emberek a pártra szavaztak, a párt pedig eldöntötte, hogy kik a legmegfelelőbb emberek erre (és persze nem úgy, mint Medgyessy megpuccsolásakor, vagy Gyurcsány leváltásakor, hanem egy nyílt listával, azaz mindenki láthatja, hogy kik kerülnek a parlamentbe, ha az adott párt elég szavazatot kap).

Nos, ennek most vége, és csak a helyi földesurak azok, akiknek van okuk arra, hogy induljanak a választásokon … (választási forradalom ezzel együtt lehetséges! De ami eddig alapban lehetséges volt, ahhoz most majd forradalomra, társadalmi összefogásra lesz szükség – de nem Bajnaiékkal, hiszen ők nem a társadalom, hanem egy hatalmi szervezet :)).

Nem más ez tehát, mint a kétpártrendszer bebetonozása. Erről kellett volna beszélnünk, itt a baloldalon, és nem a yankees csíkjairól, a regisztrációról. De ezt a témát lovagolta meg nekünk a baloldali média, szóval ez volt. Erre kellett összes drága figyelmünket fókuszálnunk, egy nem létező fenyegetésre, ami ellen gyakorlatilag semmit sem tehettünk volna, mert a fidesz a mi kedvünkért nem gondolta volna meg magát, Orbán meg még a saját szavazói, párttársai kedvéért sem. Egyedül a kudarctól való félelem állította meg őket, amely kudarc garantált volt, mert választási regisztráció az EU-n nem ment volna át soha.


Szóval küzdöttünk, más témáktól elvonva a figyelmünket, küzdöttünk, úgy, hogy az ellenség ránk sem hederített, a saját tévénk és monitorunk előtt küzdöttünk, légbokszolást végeztünk, most pedig lég-győzelmet, lufigyőzelmet ünneplünk.

Érdemes lenne hát elgondolkodnunk, hogy tényleg ezt a politikai kultúrát akarjuk-e? Azt, hogy egy „vérlázító a regisztráció” kampánnyal izgatjuk magunkat, miközben valóban lényeges dolgokkal nem is foglalkozunk, nevezetesen, hogy hogy lesz ez a választás 2014-ben?

Vagy hogy hogyan lehetséges egy nem MSZP-s pártnak nyernie, bejutnia egyáltalán? Hogy mi az LMP terve? Hogy mi lesz a 4K!-val és hogyan jut be a Kalózpárt?
Mert biztos, hogy valami tervük nekik is van, és az is biztos, hogy ha ezek a pártok nem juthatnak be maguk erejéből (választási csalás és puccs, vagy az MSZP-s termékcsaláddal való össze-szövetkezés nélkül), akkor nagyon nagy gáz van... Akkora gáz, mint Oroszországban, ahol 2011-ben bemondták, hogy a következő elnök Putyin lesz, és kész, a következő győztes párt pedig Putyin pártja, az egyesült Oroszország (Eoo) – és úgy is lett … Biztos, hogy ezt akarjuk? Biztos, hogy ez elegendően jó nekünk? Biztos, hogy csak az számít, hogy ne Orbán legyen? S ha nem Orbán, meg a fidesz, akkor bárki és bármi jó, beleértve az Orbánék előtt csődöt mondott kormány kormányzó erőit? Van min gondolkodnunk tehát … És alapvetően elmondhatjuk, hogy vagy örülünk, hogy „mégsem lesz regisztráció”, vagy gondolkodunk, hogy mi lesz … beleértve a saját szerepünket, hogy mi lesz a szerepünk 2014-től: éljenző tömeg? Na ne … légyszi …

.
.
.

2 komment · 1 trackback

Címkék: mszp regisztráció választási LMP Alkotmánybíróság Áder

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr864998354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megsajnáltam Rogánt 2013.01.07. 17:45:36

Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 05:27:22

Kedves Szerző! Abban igazad van, illetve igazad lehet, hogy regisztráció úgyis megbukott volna, talán, ám ez akkor az "igazi", ha magyarországi közhatalmi szervezet mondja ki a tutit. Ez most megtörtént.
Ami miatt kicsit aggodalmaskodom, az a határozattal egyet nem értő alkotmánybírák különvéleménye, azok indokolása. Az nagyon aggasztó, hogy milyen sajátosan szűk egyik-másik bíró alkotmány felfogása, és mennyire hajlandó lenne minden további nélkül szűken értelmezni a jogszabályt, nem annak szellemisége szerint, és hagyni elúszni a demokrácia lehetőségét is. Ez aggaszt.
Félek, ez volt az Alkotmánybíróság utolsó tette. Már ami számottevő.

Ám reménykedem is, hátha tévedek. Volt már rá példa.

fifty-fifty 2013.02.18. 23:24:51

@légügyi megfigyelő:

biztos, hogy nem mindegy, hogy hol akad fenn!
abszolút nem ...

én örülök h itt akadt fenn ..
de értelemszerűen osztom az aggályaidat

& külön kösz h felhívtad a figyelmet a bírák különvéleményére!