MSZP: a halálcsillag 50 órája

2012.10.09. 11:16 fifty-fifty

Tick-tock, tick-tock … Az MSZP jól ismeri ezt a zenét, nem először kell versenyt futniuk az idővel, az elszabadult idővel, és eddig még mindig meg tudták valahogy oldani. A cél egyszerű: visszaszerezni az uralmat, az idő felett, és újra megállítani azt. Bár látszólag most is ugyanúgy urai a helyzetnek, mint korábban, ezúttal azt tippeljük: ez most nem fog összejönni.


Deathstar-inquizition.jpg

Stratégiailag sikerült teljesen leegyszerűsíteniük a helyzetet. Adott a 3 feltörekvő csoport az un. baloldalon, az LMP, a 4K és a Milla - ez utóbbi még nem párt, de az lesz, már világosak a jelek, még megcsinálják az utolsó nagy civil balhét, a 2012-es október 23-át. Ezeket a csoportokat feltörni, belülről robbanásokat előidézve, amik megrepesztik a felszínt, és szélesre tárják a kaput.



Az LMP-t egy éve már belülről bombázzák Karácsony Gergely személyén keresztül. A belső bombázás előnye, hogy nem alakul ki polarizáció az MSZP-vel szemben, ehelyett a belső mag válik kétpólusúvá, Karácsony és Schiffer személyei mentén. Schiffer-t nem támogatja a média, Karácsonyt és a pártszövetséget viszont annál inkább. Schiffer oldalán ott van egy kongresszusi döntés (hogy nincs és nem is lesz pártszövetség), Karácsony, illetve az MSZP oldalán pedig ott van az új fejlemény, hogy Jávor Benedek a frakcióvezető, akit szintén sikerült meggyőzniük (az mszp-s agent-eknek), hogy jobban járnak, ha összeolvadnak az MSZP-vel (az összeolvadás szót persze kerülni kell, a végsőkig, az MSZP-nek van ebben gyakorlata, TB-privatizáció idején például letiltották a TB-privatizáció kifejezést, a K&H brókerügy kirobbanásának idején, és onnantól egy éven keresztül pedig elérték, hogy a tévében a bemondók, köztük a KDNP-s Pálffy is, és mindenki „Ká-es-Há”-nak nevezte a bankot, amikor a botrányról volt szó. Tudnak az elvtársak kommunikálni, de hát olyanok vannak a stábjukban, mint Braun Róbert, Gyurcsány korábbi kollégája, illetve az index egyik háttér-alapítója. Semmi kétség, az „összeolvadás” kifejezés előfordulását is sikerül majd kritikus frekvencia, gyakoriság alatt tartani. Ha az MSZP ezt megígéri, akkor erre akár mérget is vehetünk (ha egy hazugsággyáros megígéri, hogy hazudni fog, tényleg nincs okunk kételkedni).



Adott tehát az új szitu: Karácsony és Jávor immár együtt ostromolják az LMP-t belülről, totális média-támogatással, valami miatt azonban ez sem látszik működni. A legújabb az, hogy az elvtársak ügynökei már álnéven író belsős LMP-seknek kiadva magukat publikálnak jóindulatú utolsó figyelmeztetéseket :))) Azt, hogy MSZP-s agent-ekről van szó, hogy ők írják ezeket a szövegeket is, az buktatja le, hogy egy LMP-s sosem tenne ilyet. Miközben világos, hogy ha valakit, akkor Karácsony Gergelyt lehetne azzal vádolni, meg Jávort, hogy az MSZP zsíros posztokat ígért be nekik a majdani kormányban, az illető elempés a klasszikus KGB-s szimmetriát alkalmazva a nyilvánvalót fordítva publikálja, és azt mondják, Schiffer az, aki zsíros posztok várományosa – a Jobbik részéről :))) A bukta ebben persze nemcsak a szimmetria, hanem az, hogy LMP-s ilyet sosem mondana Schifferről, sem Karácsonyról, sem Jávor Bencéről. Minden LMP-s tudja, hogy még Karácsony is a párt (általa legjobban felfogott) érdekében küzd. Mindenki az LMP-ért küzd, csak mindenki másról van meggyőződve, és mindenkinek más a stratégiája. Közben pedig még az is világos, Schiffer per pillanat (is) óriási etikai fölényben van, mivel az ő álláspontja mögött ott van az LMP kongresszusának a döntése, amit pártvezető társai próbálnak a Vanish átható erejével eltüntetni .) Ilyenkor, amikor a párt álláspontja ennyire egyértelmű, tényleg nem szép dolog elkezdeni meghajlítani a párt világos akaratát, felhatalmazás nélkül. Mindenki (mindhárom LMP-s politikus) azt hiszi, hogy ő az okosabb, és hogy az ő gerince az egyenesebb. Tragikus veszélyeket rejtő szitu, óriási stressz, óriási nyomás alatt. Szerencse, hogy az MSZP ilyen nyíltan leleplezte magát.



Az MSZP-s halálcsillag az idővel küzd. Egyszerre több fronton kell sikert elérnie, meg kel törnie az LMP-t, de a MILLA-t is – mielőtt párttá alakulnak. Mármost a Milla legutóbbi alakulónak látszó rendezvényén egyaránt ott volt Rauschenberger Péter és Csigó Péter is, az előző az összeolvadás nagy híve, igazi technokrata harcos, a másik pedig pengeagyú szociológus, aki a szocikhoz is eléggé ért, kb. egy éve egymaga torpedózta meg 2 darab zseniális publikációjával azt, hogy Bajnaiék, a DK meg az MSZP, szegény 4K-sokat is beolvasztva ellenzéki kerekasztalt hozzanak létre. Nyilvánvaló tehát, hogy a Millásoknál is javában álla bál, ott is megvan a belső megosztottság már, az MSZP pedig vadul ostromolja őket is. Az idő azonban egyre fogy. Az MSZP pedig kezdi elveszíteni …



Miért érezzük ezt? Egyrészt Török Gábor is már felhívta a figyelmet, hogy az LMP halálos ítélete csak az MSZP-s média-munkások számára tűnik halálos ítéletnek (ha nem olvadnak össze választási szövetségben az MSZP-vel), valójában azonban ebben van a ráció. Török politológus, és ért hozzá – és nem áll érdekében ferdíteni, de még csak átárnyalni sem. Lehet, hogy a fidesz esetében néha nem tisztán lát, de az LMP-vel kapcsolatban tuti semmi sem zavarja a tisztánlátását.

tick-tock, tick-tock,tick-tock, tick-tock,tick-tock, tick-tock,tick-tock, tick-tock,tick-tock, tick-tock,



Az MSZP egy alagútba rohant bele: irány október 23. Addig döntésre kell vinni minden fronton. 3 szervezetet kell kívülről feltörniük, megtörniük (a 4K-t se feledjük). De tisztán látszik, nem fog nekik összejönni ... mert túl nyilvánvaló a drámaisága annak a csöndnek, ami akkor következne be, ha ezek az újonnan alakult szervezetek egyszer csak úgy döntetnének, hogy mégis adnak az MSZP-nek egy újabb 20 évre elég legitimitást (a saját jövőjükről pedig laza eleganciával lemondanak). Ezt a csöndet senki sem bírná elviselni – ez már most világos …


PS: mit mondhatnánk stílusosan: fuck MSZP! Magyarországot MSZP és FIDESZ nélkül !!!!
...................................................................................................................................

PS (2013 január 31):

A cikkben volt néhány szerencsétlen mondat, amelyek többeket megsértettek az LMP-n belül. Azért nevezem őket szerencsétlen mondatnak, mert ha józan fejjel, azaz a cikk mögött álló szándékot és érzelmeket ismerve olvasom e sorokat, világos, hogy mi az, ami oda van írva. Ám ha valaki egy idegen blog idegen szerzőjének sorait olvassa, szkennelő üzemmódban, könnyen nagyon durva mondatokba ütközhet.

Kiemeltem  a kritikus mondatokat: sárgával azokat, amik súlyosak (ha valaki érzékeny üzemmódban olvassa), és zölddel azokat, amelyek, szerintem legalább is, ott helyben megvilágítják, hogy mi az, amit a sárgával leírt mondatok is jelentenek. Így, hogy hallottam, hoyg sértődést okozott ez a cikk, különösen örültem annak a résznek, amit a rózsaszínnnel kiemelt mondattól következik. Világosan emlékszem, hogy ezt a cikk átolvasása közben tettem bele (publikáció előtt), azért, mert éreztem, hogy magyarázatra szorul a közlés ...

Megmondom őszintén, kifejezetten büszke vagyok arra, hogy a rószaszínnel kiemelt mondattal kezdődő részt beleírtam. De lássuk a sárgával kiemelt részeket:

#1
"az MSZP oldalán pedig ott van az új fejlemény, hogy Jávor Benedek a frakcióvezető, akit szintén sikerült meggyőzniük (az mszp-s agent-eknek), hogy jobban járnak, ha összeolvadnak az MSZP-vel"

Nos, először is elnézést, ha bárkit meghökkentek, de ügynökök márpedig léteznek. A működés lényege, hogy ezt a tényt elutasítsák, értsd, senki sem fog azzal villogni, hogy hello, én eg yügynök vagyok, vagy hogy hello, tegnap is talákoztam eyg ügynökkel.
Társadalmunkban éppenséggel rengeteg ügynök van. Vannak, akik különböző cégek ügynökei (nem házaló ügynökökre gondook), és vannak, akik pártok, pártok körüli-mögötti magán szervezetek, szerveződések ügynökei. Valakiknek az érdekében eljárni, anélkül, hogy jeleznéd, hogy te ezt egy speicális ok miatt teszed, egy kötődés miatt, ami lehet üzleti, meggyőződésbeli, bármi.

Haragszom azokra, akik Jávort meggyőzték, és haragudtam e kis blogbejegyzés megírásakor is. Megmondom őszintén, nem teszik nekem ez az egész rendszer. Amikor leírtam, hogy "az mszp-s agenteknek", úgy éreztem, hogy ez helyén való.

De a lényeg az, hogy, ugyebár, ebbena közlésben semmi sem utal arra, hogy Jávort valaki ügynöknek nevezné ... ez az, amit szerettem volna leszögezni, mert szerintem ez a mondatfoszlány valami furcsa módon ilyen jelenetést indukálhatott azok fejében, akik emocionálisan felhevültek.

#2
"Miközben világos, hogy ha valakit, akkor Karácsony Gergelyt lehetne azzal vádolni, meg Jávort, hogy az MSZP zsíros posztokat ígért be nekik a majdani kormányban, az illető elempés a klasszikus KGB-s szimmetriát alkalmazva a nyilvánvalót fordítva publikálja, és azt mondják, Schiffer az, aki zsíros posztok várományosa"

Az az igazi problematikus rész. Nem hangsúlyozza eléggé, hogy ez egy szemét blogbejegyzésre válasz, ezt köztudottként tekinti, mivel ezt az egész cikket az a bizonyos blogbejegyzés indította el. Ezért ezt adottnak vettem. A fő hiba ott van, hogy "az illető elempés". Az elempés az ominózus blogbejegyzés szerzőjének nick-je.
Itt idézőjelbe kellett volna tenni. Tény persze, hogy az LMP-seket mindig LMP-sként titulálja a cikk, és "elempésnek" soha ... De ez félreérthető, félreolvasható ...
és ez óriási hiba ....

Megjegyzem, hogy amikor hallottam, hogy port kavart ez a bejegyzés, rémülten rohantam elolvasni a cikket, mert tudtam, illetve azt gondoltam, hogy azzal rontottam el, hogy nem úgy artam, hogy "ha valakit, akkor" (KG-t lehetne azzal vádolni) ...
hanem csak azt írtam, hogy őket lehet azal vádolni ...
NAGYON NAGY hibának tartottam ezt, de ... eszméletlen mód meglepődtem, amikor ovlastam, hogy pontosan így fogalmaztam ...

#3
ezzel együtt stratégiai hiba, hogy egy durva cikkre válaszolva átveszem a cikk logikáját .. (zsíros posztok) ...
ja, és ezeket idézőjelbe kellett volna tenni .. így: aki "zsíros posztok várományosa" ...

#4
Megértem, hogy sokakat felháborított végül ez a cikk, mszp-s agent-eket, zsíros posztokat, Jávort, Karácsonyt emleget a cikk ... ezeka szavak, foaszlányok egy durva montázzsá állhatnak össze egy bizonyos témákra, aspektusokra érzékeny ember fejében ..

#5
miért vetemedik valaki ilyen cikk írására?
Nos, ez a legjobb része az egésznek, hogy minden agresszor pozitív karakterként látja saját magát ...
Ami e cikk íróját illeti, fel volt háborodva a média-össztűzre, amit az LMP-re zúdítottak, azzal a céllal, hogy megtörjék, hogy feltörjék ..
és úgy voltam vele, hogy ezt nem szabad tétlenül nézni, mindenki amaga helyén álljon ki az ellen, ami szerinte vérlázító szemétség ... Azt gondoltam, hogy ha a NOL-nak és a HVG-nek szabad, akkor egy párszáz olvsós mini-blogban meg lehet jelentetni egy ellencikket ...
én ezt úgy láttam, mint intellektuálisan egy kővel megdobni egy tank hadosztályt .. kb.

mert amit a ballib sajtó csinált, az nem tájékoztatás volt, hanem hadművelet, kampány ...
sőt, néphergelés ...
és szisztematikus dezinformáció, taktikai tevékenység ... nagyon durva .. nem barátságos dolog ...

nos, így ragadtattam magam, felhevülten e cikk megírására - és utólag úgy éreztem, hoyg ez így rendben van ..
mármint onnantól, hogy odatettem, Jávor és Karácsony nyilván a legjobb megítélésük szerint akarják  a legjobbat a pártnak ...

egyébként most olvasom, hogy ez enyire prenánsan nincs odatéve, és közben egy plusz részre bukkantam:

Schiffer per pillanat (is) óriási etikai fölényben van, mivel az ő álláspontja mögött ott van az LMP kongresszusának a döntése, amit pártvezető társai próbálnak a Vanish átható erejével eltüntetni .) Ilyenkor, amikor a párt álláspontja ennyire egyértelmű, tényleg nem szép dolog elkezdeni meghajlítani a párt világos akaratát, felhatalmazás nélkül.

Ez a rész a NOL-ban előadott Jávor interjúra reflektált. Amit eszméletlen durvának tartottam, lévn, hogy ha a januári kongresszus döntött, hogy nem lesz MSZP-vel való összeborulás, akkor Schiffer részéről olyat nyilatkozni (első szám első személyben!, véleményként), hogy Bajnaival nem látja az együttműködés lehetőségét, nézetem szerint objektíve (logikailag) reális ... egy színtiszta logikai következtetés: Bajnai az MSZP legutóbbi miniszterelnöke, akkor ha az MSZP-vel nem, akkor vele sem ...

Jávor azonban nem egyszerűen cáfolta ezt, vagy próbált volna megfogalmazni egy ugyanilyen minőségű szubjektív ellenvélményt, hanem jól elküdte, leteremtette Schiffert ... és ez iszonyat durva volt .... a NOL hasábjain ..
DURVA = Jávornak tudnia kellett, hogy amit mond, az torzítása a valóságnak, és a gesztus, amit Schifferrel valamit a kongresszus döntésével szemben elkövet, nem szabályos, de ő valamiylen cél érdekében mégis elkövette ezt a nem igazolható tettet ...
egy eltorzított érvelést és egy etikai leteremtést (nem igazolható alapon) - úgy, hogy utána az LMP nyilván nem kérhet helyreigazítást ...
úgy éreztem, ez a rövid kezedés, mint feedback jár Jávornak, és Schiffernek is, valahol le kell írni, hogy "ez nem volt szép, és azért nincs igaza mert", máskülönben beletörődnénk abba, hogy azt csinálnak, amit akarnak ....

végezetül, a cikk elsősorban az MSZP-vel foglakozik ... és talán az is kiderül belőle, hogy az LMP-t az MSZP-től próbálta (a maga kis hozzájárulásával) megvédeni ...
sajnálom, hogy kontraproduktív lett ....
és sajnálom, hogy soskakat megbántott ...
elnézést kérek tőlük, tőletek ...

de közben azt is remélem, hogy x hónapal később, hideg fejjel már másképp olvassátok ..
az olvasás ugyanis egy intuitív dolog, és az emebr belevetíti mindazt, amit a szerző mögöttes szándékairól is gondol ... és könnyen elszáll a jelentéstulajdonítás, ha egy banánéjra sikerül rálépni ... ha a cikkben benne marad egy banánhéj ... és ebben volt jó néhány !!! sajnos ....














.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr214937080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása