ZS, mint zsarolás – az LMP szeplőtlenségének a vége

2012.11.23. 22:01 fifty-fifty

Ami ma történt a frakcióvezető választáson, az mérföldkő az LMP történetében. Sajnálatos módon az. Ez az a pont, amikor a Hogyan Verekedett meg Jappe és Do Escobar után a világ c. Bódy Gábor filmben elcsattan az ütés, és az egyik srác orrából elered a vér. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie – semmilyen körülmények között.


Schiffer egy lófejet talált ma délután az ágyában. Ha az MSZP-ről vagy Gyurcsányékról lenne szó (vagy a fideszről, MDF-ről, SZDSZ-ről), akkor ez egy zaftos politikai csatározás lenne. De ez az LMP, a Lehet Más Politika, az újfajta politizálás, s egyszersmind az újfajta politikai kultúra megalapítóitól (e kreditek persze heteken belül már Bajnaié lesznek, ha így megy tovább) ez elfogadhatatlan. Itt, ebben a kontextusban, ebben a kultúrában, ebben a pártban ez megengedhetetlen. Az, hogy megtörtént, azzal egyenlő, hogy összetörték az LMP szívét, s többé semmi sem lesz az, mint korábban (ezzel együtt a hasadás nem pártérdek, hanem a párt érdekével totálisan ellenkező érdek, és még csak felhozni is durva inzultus, szeplőtlenül vagy szeplősen, alapvető az, hogy végig kell vinni a kongresszus határozatát, aki ezt vitatja, annak nincs ki mind a 4 kereke, vagy elmentek neki otthonról).

freckles-1.jpg

szeplősen "is" gyönyörű: LEHET MÁS ... LEHET MSZP nélkül is ... LEHET valódi demokrácia ....




Persze, mindenki azzal védekezik, hogy először a másik ütött, szóval lássuk a tényeket.



  • Tavaly ősszel elindul a kampány, Karácsony Gergely elkezd arról beszélni, rendszeresen, hogy az MSZP-től való elzárkózás az LMP részéről tarthatatlan, vállalhatatlan túlzás. A kampány ezen is túl ment, mert Schiffert jelölte meg egy személyben célpontként, ütközőként, a nagy összeborulás akadályaként. beindult a személyeskedő, Schiffer személye elleni kampány is.

  • Schiffer 2012 januárjában lemondott az összes posztjáról …

    tette ezt azzal az indokkal, hogy úgy érezte, személyén keresztül akarják széttörni, kettéhasítani az LMP-t, illetve azért, mert úgy érezte, a frakción belül nincs meg az érezhető, jól érzékelhető támogatottsága annak, amit képvisel (ami az LMP megalapítása óta axiomatikus evidencia), hogy tudniillik az MSZP-vel paktálni nem lehetséges …

  • Januárban a kongresszus megszavazta, az MSZP-vel nem fog lepaktálni az LMP (és mindenki tudja, mit jelent a lepaktálás)

  • Ezen felbátorodva Schiffer úgy értékelte, a párt mégis azt akarja, amit ő is képvisel, így hát visszatért, és szeptemberben indult a frakcióvezető posztért is … Nem nyert, alul maradt Jávorral szemben, akkor még senki nem gyanakodhatott, hogy ez már egy offenzíva része … Schiffer természetesen elfogadta a helyzetet ... a NOL pedig olyan képaláírással közölt róla fotót, hogy "a vesztes" (ahelyett, hogy pl. Jávorról közöltek volna fotót, ez az egy fotó volt az egész cikkben, azért ez eléggé átlátszo.hu .))

  • Schiffert leteremtik (Jávor maga teremti le) a sajtóban, amiért azt nyilatkozta, hogy „identitásokokból sem egy Bajnai-, sem egy Orbán-, sem egy Medgyessy-, sem egy Gyurcsány-kormányban nem tudom elképzelni az LMP-t, mindent, ami ezen kívül van, azt nyitva hagytam”.

    „Ha jóindulatú akarok lenni, akkor ezt egy képviselő magánvéleményeként fogom fel. Olyan kérdésekkel kapcsolatban fogalmaz meg ugyanis állításokat, amelyeket a kongresszus hivatott eldönteni. Hogy korábbi miniszterelnökökkel milyen az LMP viszonya, azt nem egy képviselő dönti el, én nem is venném egymagam a bátorságot, hogy ezzel kapcsolatban kijelentéseket tegyek” – fogalmazott Jávor Benedek (Szalay Tamás Lajos cikkében, október 2).


  • Az óriási port kavart nyilatkozatra Jávor azt reagálta, hogy Schiffernek nem volt ehhez joga.
    Tette ezt annak ellenére, hogy Schiffer 1 .sz 1. személyben nyilatkozott, maximálisan jóhiszeműen interpretálva a januári kongresszus jogerős döntését.

  • Ezt követően Jávor és Karácsony egymással versengve ontják (elsősorban Jávor) a Bajnai melletti kampányt, meggyőző hadjáratot. Az LMP facebook oldalán csak úgy feltűnik egy Tóbiás-Karácsony fotó, amikor az adott beadványt nem is ők ketten adták be. A kampány totális összehangoltságról árulkodik.

  • Azt propagálja minden sajtóorgánum, hogy az LMP öngyilkosságot követ el, ha nem lép Bajnaival és az újonnan alakult E14-el szövetségre, Bajnai pedig meghirdeti kampánynyitó beszédében, hogy nincs bocsánat – ha valaki nem működik az E14-el együtt, elvégre akkor azzal Orbánnak kedvez, és akkor áruló.

  • A Medián kihozza, hogy a teljes népesség körében 14% Bajnaiéké, a biztos szavazók körében 22%. A felmérést a HVG hozza, s személyesen Hann Endre interpretálja. A politológusok egy része nevetségesnek tartja ezt a mérési eredményt, amelyről aztán kiderült, hogy sajátos módon segítettek rá az eredményre.

  • Azzal, hogy az LMP ha külön indul, sokkal nagyobb tárbort tud megszólítani, s így akár 10-15%-ot is simán elérhet, senki sem foglalkozott, mindenki készpénznek vette a ballib sajtóban propagált öngyilkosság teóriát. Azt, hogy az LMP-t egy szdsz 2.0-ként tekintik sokan, és ezért nem indult még mindig növekedésnek, senki sem vette számításba az egyre élesebbé váló meggyőző hadjárat során, sem azt, hogy amennyiben az LMP szakít az SZDSZ 2.0 látszattal, és kimondja kereken, hogy nem azok, nem szdsz 2.0, akkor a párt egyszeriben berobbanhat a köztudatba.

  • A kongresszus előtt minden tag aláírta, hogy utána elfogadja a döntést, és magára nézve kötelezőnek tartja.

  • Karácsony a kongresszus reggelén Schifferrel érkezett (aki eléggé megviseltnek tűnt, kb. mint aki ellen összeesküvést szerveznek éppen), Karácsony kijelentette a sajtónak, hogy nem teszik mag azt a szívességet a Fidesznek, hogy utána hasadást idéznének elő a pártban.

    Az ígéret szép szó, ha megtartják …

    és itt húzzunk egy vonalat … idáig a történet még tökéletesen LMP-s … etikailag kifogástalan … (néha picit kicsúsztak a pályáról, de semmi gond) a történet idáig rendben van ...

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • A Kongresszus után Jávor lemond. Ez érthető, teljesen rendben van. Kétszer nyilatkozik, egyszer ott helyben, a közösség előtt, egyszer a kamerának. Második nyilatkozata egy kifogástalan, etikailag tökéletes nyilatkozat, amelyben megindokolja, hogy miért nem lehet tovább ő a frakcióvezető, s hozzáteszi azt is, hogy mindent elkövet, hogy a megszavazott úton a párt a lehető legsikeresebben mehessen végig, még akkor is, ha nem hisz benne …. Respekt ezért a nyilatkozatért …

  • Karácsony Gergely először hazament, s csak utána mondott le … Látszólag ez is teljesen rendben van … de utólag (a mai események tükrében) úgy tűnik, ezt a döntést nem okvetlenül egyedül hozta meg, illetve e döntését egy stratégiai egyeztetés előzhette meg …

  • Másnap, amikor már mehetett volna tovább az élet, a 8-ak hirtelen bejelentik, hogy egy platformot hoznak létre – a Bajnaiékkal való együttlétről való tárgyalás érdekében …

    Ez már durva lépésnek tűnik, bár (ahogyan Schiffer erre reagált) teljesen belefér egy demokratikus párt működésébe ... leszámítva, hogy a kongresszus döntését kötelező érvényűnek tekinti, értelemszerűen …

  • Ma, a tisztújítón került a csizma ki végül az asztalra, most találta meg Schiffer a lófejet, egy nagyon durva és személyes hadüzenet formájában. Ezt a befenyegetést az LMP-hez totálisan méltatlanként ítéljük meg, és mélységes sajnálattal konstatáljuk, hogy ez bekövetkezhetett.

Értsd: Schiffer Andrásra bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy nem megfelelő frakcióvezetőnek. Már bizonyított is, mind frakcióvezetőként, mind pusztán a parlamentben végzett munkájával. Személyével szemben kifogást emelni egyszerűen nem etikus. Csak az lehet a bizalmatlanság oka, hogy Schiffer a párt kongresszus által meghozott döntésekhez ragaszkodik, és nem hajlandó belemenni semmiféle párt-eltérítős játékokba. Mert miféle párt az, amelyik a saját kongresszusának a döntését felül akarja írni nem legális módon? Mennyire hiteles egy olyan párt, amelyik saját demokráciáját is elárulja? Különben is, hol van az megírva, hogy mindig az elitnek az akarata kell, teljesüljön?

Schiffert emiatt nemkívánatossá nyilvánítani egy etikátlan, elvakult tett, amit sem Schifferrel, sem az LMP tagokkal, sem a magyar társadalommal szemben nem lett volna szabad elkövetni.

Értetlenül állunk e súlyos események felett …


Az ígéret szép szó, ha megtartják …


Mi lesz az LMP következő kongresszusaival? Mindenki tekintheti ezentúl úgy is, hogy vagy megszavazzák azt, amit a párt erősemberei, illetve a HVG, meg a MANCS, meg a NOL és az ATV propagálnak – vagy pedig a döntést utólag felülbírálják …

Jávor még a döntés másnapján is úgy nyilatkozott, hogy felülbírálatról, pártszakításról szó sem lehet … Mi az ördög történhetett hát?

Semmi másra nem tudunk gondolni, csak a TB-privatizációra, amikor az MSZP-s és SZDSZ-es szavazógépek nem voltak hajlandóak megkönyörülni a magyar társadalmon. Racionális okát ugyanúgy nem tudták adni döntésüknek, mint most azok, akik a volt MSZP-s kormány mindenféle elemeivel (Bajnai, Kuncze, DK, MSZP) való bizonytalan tárgyalásokat erőltették, sőt erőltetik még mindig, amikor ez már etikába ütközik. Bajnaiék ráadásul egy átlátszóan (pitiáner) trükkös szerződéssel próbálták az LMP tisztaságát elszerezni, amit nemhogy egy Schiffer András, de bármelyik buszsofőr is könnyedén leleplezett volna …


Nem értjük, mi vezeti a 8-ak kezét, de ugyanazt a gigantikus erőt érezzük a háttérben, mint a TB-privatizáció idején. Emlékeztek Karsai Józsefre, akinek a háza előtt zokogva tüntettek gyertyákkal azok, akik rá szavaztak? Könyörögtek neki, hogy ne tegye, ne szavazza meg. Karsai velük együtt sírt. Eléggé durva. Azt mondta, nem tud mit ígérni. Eléggé durva. Hirtelen rádöbbentünk, hogy ezek a szavazógépek olyan emberek, akik óriásit kaszálnak, ha beüt egy buli, de ha keresztbe akarnának tenni neki, akkor bizony egy lófejjel az ágyukban ébrednének … Micsoda hatalom az, ami búsásan megjutalmazza a döntéshozóit, ha az történik, amit akar, de kegyetlenül elbánna velük, ha keresztbe tennének? Most is ugyanezt a hatalmat látjuk a háttérben – persze nem anyagi megvesztegetésről beszélünk … nyilvánvalóan ügynökségi munka van a háttérben … (máskülönben a sajtó sem lenne ilyen összehangolt, és ennyire pontos – ma 6:00-kor jöttek ki Schifferék a tárgyalóból, a HVG cikk pedig 6:02-kor már fent volt, ez, basszus, nem kispályás játszma)


Nyilvánvalóan ott van Hillary Clinton is, aki azt akarja, hogy az MSZP és Bajnai legyenek a következő kormány alapjai. Nehéz elképzelni, meddig tud ellenállni egy tanult LMP-s, ha a világ legnagyobb hatalmának powerful képviselői magyarázzák el neki személyesen, hogy ez van, ez az egyetlen döntési lehetőség, ha mást lépnek, nem fog sikerülni … ők már csak tudják, mert ők mindent tudnak … mindent jobban tudnak … Ekkor már csak azt kell betolni, hogy ha szembe akarsz menni ezzel a hadművelettel, csak rajta, de azzal elintézed magad, a karrierednek annyi, örülhetsz, ha vidéken valahol taníthatsz …

Tanult LMP-s kollégáink pedig (ha tényleg ez történt volna), azt kellett volna, hogy meggondolják, hogy az amcsiknak mi az érdekük … Nem, ez nem egy jobbikos duma akar lenni … De van különbség a demokrácia, meg aközött a dolog között, amit az amcsik fenntartanak itt, ebben a térségben … no offence … Nem akarnak változást, ez nyilvánvaló … és az is totál belefér nekik, hogy az elit egy más országban éljen, mint a társadalom egyre növekvő hányada … nekik igen – és Te hogy vagy? lehet Más a Politika? vagy ezt is megmutyizzák az MSZP-sek, all the men of the MSZP ? Hajrá LMP-s gerinc! Hajrá, LMP-s lekiismeret! Hajrá, új politikai kultúra!

.
.
.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr814937072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piefke 2012.11.24. 10:53:08

Mindenek előtt: úgy látom, hogy Bajnaiék nem képesek megoldással szolgálni a magyar társadalom legjelentősebb problémáira – részben azért is, mert e problémák jelentős része nem is ismert előttük. Továbbá: az MSZP-t nem is lenne szükséges „mint szervezetet” belevenni a 2014-es koalícióba/”Egységbe”, hiszen nem e töketlen, tulok pártra, hanem csupán az egymillió szavazójának EGY RÉSZÉRE van-lesz szükség és ez óriási stratégiabeli különbség…

…De most legyen szó a posztodról:

Ha az LMP (Schiffer-szárnya) szerint a „növekedésnek indulás” egyetlen akadálya csupán az, hogy „az LMP-t egy SZDSZ 2.0-ként tekintik sokan”, akkor az elmúlt három és fél évben miért nem mutatott olyan más, karakteres, határozott profilt az LMP, hogy mára már senki se képzelhesse „új SZDSZ-nek”? Nem mellesleg: kizárólag a (szélső-/elvakult)jobbos, ill. a vadbalos-nyugger közeg az, amelyben az LMP-t SZDSZ 2.0-nak képzelik. A ma bizonytalan, pártpreferencia nélküli szavazóknak nem az a bajuk az LMP-vel, hogy SZDSZ-klón lenne, hanem az, hogy semmilyen: magabizonytalan, részproblémácskákon rágódó, introvertált és köldöknéző. Az vele a bajuk, hogy irreális a programja (amelyet még a 2010-es választársa tett közzé).

Igen: az LMP legnagyobb baja éppen az, hogy azok a vezetői, akik – függetlenül attól, hogy a Jávor-Karácsony-, vagy a Schiffer-szárnyhoz tartozók-e. Nem vezető típusok, a személyiségük alkalmatlan erre – ráadásul pl. maga Schiffer kifejezetten a frusztrált-agresszív személyiségtípus megtestesítője. Mindez nem „vád”, hanem tény – és e tény okozza az LMP „nemnövekedését”. [Egyébként, ha ironizálni akarnék, akár azt is írhatnám, hogy csodálkozom az LMP növekedési óhaján, hiszen ez az az ökopárt, amely egész gazfasági-társadalmi stratégiájának alapjává éppen a nemnövekedésre alapozott fejlődést tette:-) Hát most örüljenek!:-)]

Ami az egyes politikai erők támogatottsági adatait illeti: a Medián megbízható közvélemény-kutató cég és Hahn Endre sem rombolná „Századvéges” allűrökkel, nem valós, egyes pártérdekeket szolgáló „adatokkal” a szakmai respektusát. (Éspedig azért nem, mert a Századvéggel ellentétben a Medián nem a pártpolitika támogatásából él, hanem piaci közvélemény-kutatásból – és ha elveszíti akármely szakterületén a hitelességét, akkor becsukhatja a bótot…)

Az olyan önnyugtató-szubjektív állításokkal, mint hogy „az LMP ha külön indul, sokkal nagyobb tárbort tud megszólítani, s így akár 10-15%-ot is simán elérhet”, nem tudok mit kezdeni, hiszen ezeket semmiféle egzaktul elvégzett közvélemény-kutatási adattal nem támasztottad alá – így ez a vágyak világa, oda meg nem követnénk téged…

Egész posztod éppen olyan, mint Schiffer: összeesküvés-elméletet lát bele mindenbe, ingerült és bizonytalan és csapongó (pl. a TB-önkormányzatok másfél évtizeddel ezelőtti történetét nem tudom, miért hozod elő?). Márpedig paranoid és bizonytalan emberek minőségileg jobb politikát nem képesek csinálni!

Sipos Péter 2012.11.24. 16:52:41

Ki vagy Te bátor blogger, hogy véleményedhez nem adod a neved?

mindazonaltal 2012.11.24. 18:47:04

Schiffer .... azt nyilatkozta, hogy „identitásokokból sem egy Bajnai-, sem egy Orbán-, sem egy Medgyessy-, sem egy Gyurcsány-kormányban nem tudom elképzelni az LMP-t, mindent, ami ezen kívül van, azt nyitva hagytam”.

Akkor hol?
Aki megmaradt, az Vona...

Osuu 2012.11.24. 19:43:59

" Medián megbízható közvélemény-kutató cég és Hahn Endre sem rombolná „Századvéges” allűrökkel, nem valós, egyes pártérdekeket szolgáló „adatokkal” a szakmai respektusát."

hahahhahahahaha....

Már csak azt az apró tényt felejtetted le, hogy a Medián nemes egyszerűséggel adatokat hamisított. A medián abban az egyben bízik, hogy mivel a választások sokára lesznek, az adathamisítást nem fogják tudni rájuk bizonyítani.

Egyetlen közvéleménykutató sem ment el idáig, mint a Medián, hogy adatokat hamisítson, de nem is nagy kérdés, hogy miért tették.

Karácsony Gergely nyolc évig a Medián munkatársa volt, miközben a Gyurcsány-Bajnai féle miniszterlnökségen is dolgozott. Nem olyan nehéz összerakni ezt a képet, miért kellett ez a meghamisított adat, pont az LMP kongresszus előtt kihozni, a szakma alapszabályait telibeszarva.

"Ön melyik pártra szavazna, ha most vasárnap lennének a választások?"

Ismerős kérdés, ugye? 22 éve minden közvéleménykutatás szakmai alapja.

Az hogy az E14 nem párt és nem lehetne rá szavazni "most vasárnap", az nem zavarja a mediános adathamisítókat. Apró probléma...

fifty-fifty 2012.11.25. 00:10:18

@piefke:

nézd, a posztod eleje eléggé izgalmas volt …

azt feszegetted, hogy eddig miért nem növekedett az LMP
ez izgalmas kérdés – de innentől belefutottál a nemnövekedés logikai .. poén-csapdájába (oké, elnézem .)))

de lássuk érdemben:

amit mondasz, az az, hogy az LMP úgy zöld, hogy sem ilyen, sem olyan …
hogy a programjuk valami elröppent zöldség …

nos, ez annak függvénye, hogy kb. mennyit és milyen mélységben
foglalkoztál … bizonyos kérdésekkel …

a „részproblémácskákon rágódás” … csupán a te látásodnak a (pillanatnyi) töredezettségéről árulkodik ..

az LMP elsőként mondta ki, hogy mi van a választási törvénnyel, ill. a regisztrációval ..
részprobléma? ja, lehet …

Mégis, értem, amiről beszélsz .. mert az LMP lehetne egy ZÖLD szak-politikus társaság, akik időnként hozzászólnak dolgokhoz ..
de az LMP nem ez, és nem szabad, hogy ez legyen (annak ellenére, hogy a frakcióból 8 ember emellett döntött) …

az LMP nem szabad. hogy egy elitista, üveg-palotába, elefántcsont toronyba visszahúzódó zöld értelmiség legyen .. az LMP egy tök konkrét forradalmat kell, keresztülvigyen a társadalom javára … MOST:)

fifty-fifty 2012.11.25. 00:13:18

@Sipos Péter:

ki vagy te, bátor Sipos Péter?
úgy értem, kicsoda egy ember általában?
és miért fontos egy emberrel azonosítani egy egész gondolatot ???
ne emberekkel vitatkozz, ne emberekre dobj sárt, sarat, hanem a gondolatokkal ütközz, ha van kedved … és erőd ..

ahogyan az egész LMP-t próbáljátok Schifferrel azonosítani ..
lokalizálni a „problémát” … miközben a probléma az LMP maga .))))

fifty-fifty 2012.11.25. 00:15:19

@mindazonaltal:

hú (úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú)

ez kemény volt!

állításod szerint, vagy valamelyik ex-elnök alakít kormányt (amerikai módra, ahol egy arc képvisel mindent), vagy a JOBBIK .))

fifty-fifty 2012.11.25. 00:17:41

@Osuu:

te egy durva arc vagy, jól van?
:)

durvát mondtál a MEDIÁN-ra, és még csomó durvát is mondtál ...

ez nem iskolai tanagyag .. sőt, nem is lakossági fogyasztásra szánt info .

:)))))))))))))))))))))

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.11.25. 09:39:06

Már az első mondattal baj van. Hol beszélt Karácsony arról, hogy az MSZP-től elzárkózás tarthatatlan? Linket kérek. Egészen biztos, hogy nem ezt mondta. Bizonyos értelemben pedig ez igaz, a népszavazás sikertelensége megmutatta.

Lófejet nemcsak Schiffer talált az ágyában, de a másik oldal is. Egyébként meg a hasonlatnak semmi értelme nincs.

Schiffer valóban azért mondott le, mert nem volt meg a támogatottsága, mint utóbb ez ki is derült. Talán másképp kellett volna politizálnia, nemde?

Tévedés, az offenzíva nem a megegyezéspártiak részéről történt, hanem Schiffer részéről, aki végigjárta az egész országot, hogy maga mellé állítsa a vidéki szervezeteket (emellett persze az LMP-t is építette, ez elvitathatatlan). A cikkel ellentétben a másik oldal viszont bénultan állt.

Nem is folytatom, a cikk úgy hülyeség, ahogy van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.25. 12:35:35

@Sipos Péter: Az ilyen tökfejekről, mint te, még egyszer posztot fogok írni. :) LFS, névtelen üdvözlettel.

Oksanen 2012.11.25. 12:48:52

most akkor elmondom, h én mit nem értek az LMP körül kialakult cirkuszból. egyrészt ez a cikk is Schifferrel foglalkozik. nem körülötte forog a Föld. az, h a jelenlegi helyzet kialakult sokkal bonyolultabb, mint racionális politikai döntések sorozata. mi van a háttérben? milyen személyes ellentétek? milyen dinamikája van? a politikus is elsősorban ember, másodsorban politikus. ki van zárva, h értelmes ésszel rendelkező politikus ilyen irracionális döntéseket tudjon hozni. ok. lehet, h minden a pénzről és a hatalomról szól, de én nem hiszek ebben. azok az emberek, akiket kizárólag ilyen szempontok motiválnak nem így néznek ki! most nézzük már meg, h kik azok, akik az LMP-ben politizálnak. szinte mindegyikük arra tette fel az életét, h 'jó' célt szolgáljon. persze lehet azt gondolni, h befolyásolták, manipulálták őket, de akkor is hisznek abban, amit képviselnek. hisznek abban, h ha összefognak, akkor jobb lesz az országnak. tévednek. emberi dolog, de ettől még nem 'árulók'. mi az, ami miatt ennyire összefüggéstelenül és értelem nélkül viselkednek? mindegyik befeszül, mint a hülyegyerek, aki folyamatos lázadásban van az apja ellen. mi van Schiffer Andrásban, mi miatt vagy azonosulnak vele vagy lázadnak ellene, de mindenképpen ő van az indulatok kereszttüzében? mi az a hatalom, amivel ő rendelkezik, de a többiek nem? miért félnek tőle? ez az egész nekem olyan, mint Freud és Jung ellentéte. mester és tanítványa. a tanítvány felnő és szembeszáll a mesterével ez az élet rendje. a mesternek a feladata, h ezt a helyzetet úgy kezelje, h abból mind a ketten jól jöjjenek ki. a hülyegyerektől nyilván nem lehet elvárni. legalábbis, amíg ellenáll és nem alakítja ki a saját világképét. ha valóban elcseszett és alapvetően gonosz és pénzéhes emberek ülnének az LMP padsorai között, akkor nem viselkednének úgy, mint aki éppen öngyilkosságra készül. az ilyen ember sokkal taktikusabb, célratörőbb, bárkin és bármin átgázol a pénzért, a hatalomért. a jobb és a bal oldal érdeke is, h szétrobbantsa az LMP-t. ebben biztos vagyok. ha vki tisztességes, akkor az egész politikai világ megpróbálja kilökni magából, mint idegen anyagot. aki pedig tisztességes akar maradni az igenis vállalja, h keresztre feszíti a világ. igenis hozzon áldozatot és ne féljen attól, h 'megsemmisítik'. eddig az összes tisztességes politikus merénylet áldozata lett. (most túlzok és nyilván Mo-on nem öl meg senki senkit) mit tud egy frakcióvezető, amit a helyettese nem tud? ill. egyáltalán mit tud egy frakcióvezető? miért éri meg emiatt egymás torkának esni? ez is egy kérdés, ami felmerült bennem.

Andráska8 2012.11.25. 14:04:01

Lehet gyurcsányozni, csakhogy a Gyurcsány azért hagyta ott az MSZP-t, mert nem fogadták el a tisztasági csomagját, nem számolták fel a Puch-Simicska pénztárnoki viszonyt, illetve nem támogatták a gazdasági reformjait.

pánpéter 2012.11.26. 11:40:02

"Karácsony Gergely nyolc évig a Medián munkatársa volt, miközben a Gyurcsány-Bajnai féle miniszterlnökségen is dolgozott. Nem olyan nehéz összerakni ezt a képet, miért kellett ez a meghamisított adat, pont az LMP kongresszus előtt kihozni, a szakma alapszabályait telibeszarva."

A medián a kérdést úgy tette fel, hogy
1, Hallott Ön az E2014 megalakulásáról? Tudja kik azok?
2, Ha most lennének a vűlasztások, kire szavazna?

Eleve prejudikált, ami egy ilyen felmérésnél teljesen hibás eredményekhez vezet!
De ha megfigyelitek, amióta az LMP azt mondta Gordonnak, hogy nem, azóta el is tűntek a politikai kommunikációbúl úgy ahogy van! Bajnai az LMP-vel tudta volna legitimizálni, hogy ő aztán rettentő civil, meg hogy emmi köze Gyurcsányhoz, ami, lássuk be, nettó hazugság! Nos, ebbe a levesbe köpött bele Schiffer és az LMP kongresszus.
AZ E2014-nek szüksége van az LMP-re, viszont az LMP-nek semmi szüksége Bajnaira. 3 hónap múlva, ha megmérik az E2014-et, kb. ott lesznek mint a DK.
A baj itt az, hogy azzal, hogy Jávor-Karácsony képtelen elfogadni a konkresszus döntlését, a párt hitelességét ássa alá, és olyan károkat okoznak, melyeket nem lehet helyrehozni egyhamar. Ha az LMP kiesik 2014-ben a parlamentből, akkor ezért esik ki, és nem Schiffer miatt. És hát, lássuk be, Nem Lehet más a Politika, és a bázisdemokrácia sem működik. Amelyik pártot sokan vezetik, azt nem vezeti senki.
süti beállítások módosítása