márc 15 - 2012: a MILLA tüntetés

2012.03.15. 22:34 fifty-fifty

A MILLA tüntetés különleges volt, mert egy áttörést lehetett megfigyelni ... Nagyon-nagyon pregnáns áttörést ... Ráadásul az ünneplő MILLÁS tömeg egy markáns telt házat produkált, amivel a FIDESZ ünnepségét méltóképp kiegyensúlyozta.


A MILLA eredetileg a sajtószabadságért jött létre, szemben a fidesz okkal-joggal vitatott médiatörvényével. A sajtószabadság így maximálisan központi szerepet kapott az ünnepségen is - és itt, és pontosan ezen a ponton történt meg az őrületes léptékű áttörés ...

A Dopeman nevű személyiség felszólalását ugorjuk nagy ívben át, csakúgy mint az egész jelenséget - és térjünk rögtön a lényegre.

Az áttörés Molnár Péter felszólalása után következett.
Molnár Péter mindig is szimpatikus volt, már az első időkben is, amit videó felvételeken láthattunk, amikor a KISZ-ből kilépő fiatalok kongresszusoztak, már ott is jól érzékelhető volt pregnáns intellektusa. Az egész elmúlt 20 éve keretezésében is részt vett, Kieselbach által producelt és kiadott könyvben, az Eufória Évei-ben. Molnár Péter most a szólásszabadság szakértőjeként konferálták fel, ő pedig arra buzdított a népet, hogy skandálva ismételjék a "sajtószabadságot" mondatot - válaszként a kérdésre, hogy mit kíván a magyar nemzet.



A Molnár Péter által celebrált aktus azonban mégis eltévedt aktus volt.
Miért? mert nem ad számot arról, hogy mi az ördög történt 2006 és 2010 között. Azt sugallja, hogy akkor sajtószabadság volt, hogy akkor megvalósult a sajtószabadság - ami sajnos, nem igaz, és mint ilyen, egyáltalán nem is fedi a valóságot.

2006-tóla sajtó (mármint a ballib sajtó) un. kézi vezérlésen volt, azaz nem a szerkesztők döntöttek arról, hogy mi jelenjen meg egészen pontosan, és mi ne. A kézi vezérlés kifejezést mszp-s vezetők többször is kimondták, egyszer Lamperth (?) mondta ki. A Népszava nyilvánosan bejelentett együttműködést írt alá a kormánypárttal, és van pár dolog, ami még érdemes tudni a Népszaváról:


(a Magyar Narancs cikkéből) "A napilap többségi tulajdonosa a svájci Luganóban bejegyzett TGD Intermedia SA, kisebbségi tulajdonosa pedig a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális, Kulturális és Segélyező Egyesülete. A svájci céget Magyarországon időnként Dávid Gyula, Puch László pártpénztárnok ügyvédje, volt MSZP-képviselő képviselte. A lapot kiadó Editorial Vagyonkezelő és Tanácsadó Kft. tulajdonosa 2004-től a békéscsabai Békés Project Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., ez a cég azért érdekes, mert a Népszava kiadójának felvásárlásakor tulajdonos volt benne az MSZP gazdasági kabinetjének egyik tagja és Puch László volt titkárnője. (Székely Gábor, a Szasa jelenlegi tagja, a hírek szerint szintén baráti viszonyt ápol Puchhal.) Az Editorial 2009-ben végelszámolással szűnt meg, miután a Népszavában lévő részesedését eladta a TGD Intermedia SA-nak".


Nem tekinthetjük szabadnak a sajtót akkor,
ha odafönt a hatalom dönti el, hogy mi jelenik meg és mi nem, hát még akkor, ha ez a hatalom a kormánnyal is azonos. A Népszabadság is MSZP tulajdonban van, résztulajdon. Az RTL klub pedig óriási szívességet kapott a Horn kormánytól (nem Gábor, Gyula :)), amikor az RTL úgy kapta meg a sugárzási jogot, hogy nem az övék volt a legjobb tender - azaz bunda volt, mondhatni. Ezt a szívességet 2005 év végén megismételte a Gyurcsány kormány, amikor előrehozva hosszabbították meg az RTL koncesszióját (2006-ban lett volna esedékes, a választások után - biztos, ami biztos, mondhatni).



Továbbá érdekes felfigyelni arra is, hogy a kormány kampányaiban aktív lapok közül a hírszerző például a kormányváltás után 2 héttel bejelentette, hogy nem tudja fenntartani magát.


De ha mindez nem volna elegendő, érdemes megnézni a 2006-os közléseket, megjelenéseket, és megdöbbenve fogjuk tapasztalni, hogy a tényfeltárás nagyjából 2007-ben kezdődött el (lásd Bodoky Tamás könyvét).

rengeteg dologról nem írt a sajtó akkro, amikor kellett volna, és nem úgy írt, ahogyan kellett volna. Ezt pedig sem akkor nem lett volna szabad tolerálnunk, sem most nem szabad megfeledkeznünk róla.


Azaz: Molnár Péternek nem volt igaza.
Igaza volt, de nem igazán - mert hiányoztak hozzá az alapok. Hiányzott a szembenézés a ténnyel, hogy láttunk már kormány által elnyomott sajtót csak akkor képletesen a sajtó szájának befogásához nem ragtapaszt használtak, hanem pénzt.


Az áttörés ekkor következett, Molnár Péter után,
Pikó András beszédében, aki már kitért arra, hogy mi mindannyian hibásak vagyunk, mert elhallgattunk dolgokat, nem mondunk ki dolgokat, és nem kértük számon, hogy elhallgatták. Azt mondta, ő maga, személy szerint is hibás - és ez nagyon nagy volt!!! Beszéde más is lett, mint Molnár Péteré. Pikó laza és felszabadult volt, egyszerűen mondta ki a mondatait, könnyedén - mert az egész történet valóságos volt, mert megvoltak az alapjai, és nem kellett ügyesen megkerülnie rázós és disszonáns tényeket, hanem jól kimondta őket - és innentől minden más volt, minden megváltozott !:)))

Gratula és RESPECT Pikónak!


Aztán jött Galkó Balázs, és előadta Radnóti Nem tudhatom c versét, és gyönyörű volt - az egész. Telitalálat, plusz óriási élmény, akár önmagában is, de a kontextus nagyon sokat hozzáadott pluszban.


Az áttörés végül a Nemzeti Minimum c. beszédben és a MILLA 12 pontjában csúcsosodott ki, Simándi Szelim előadásában. A lényeg tömören annyi, hogy Simándy elmondta, hogy az előző kormány is durva volt !! Kimondtuk, végre!:)) Szép olt!!! Ha hisszük, ha nem, pontosan ez az, ami lehetővé teszi, hogy olyan könnyeden és magától értetődően gondolkozzunk és beszéljünk, mint Pikó András, akinek a beszéde végén az embernek megborzongott a háta, pedig emberi módon hatott ránk, azzal, hogy mit mondtak neki a srácai, mielőtt felengedték a színpadra - azt, hogy "éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" :))) Ez az a halvány vonal, ami elválaszt szabad embereket, szabad és szabadon cselekedni képes embereket, értelmes és önálló értelmiségieket, a megregulázott, kelt-európaiaktól (amely státuszba könnyen vissza tudunk esni, ha nem figyelünk oda).


A MILLA végül fordulatot hajtott végre. Immár nem meglepő, hogy az (mszp-közeli, mszp-szövetséges) ATV úgy döntött, inkább a fidesz műsort közvetíti, azt úgyis csak még 4 csatorna közvetítette élőben és az ATV nézők amúgy sem fidsz-rajongók - azaz körülbelül NULLA nézőt szereztek ezzel, de inkább ezt választották, minthogy leadják a MILLA tüntit, amit az emberek így interneten keresztül néztek, ha tudtak róla (az index-nek köszönhetően).


Nem csoda, hogy a Népszavában a népszavazás gyűjtő LMP-sekről úgy írtak: "Mint pióca a lábszárra, úgy szívta rá magát a Milla rendezvényére az LMP" (köszönet az idézetért Zolnai Jánosnak). Az LMP megbeszélte a MILLÁSokkal, hogy gyűjtenek aláírást a Népszavazáshoz, sőt, a MILLA is támogatja a népszavazást. Naná, hogy támogatja, csak Orbánék nem támogatják - és .. nevének dacára a Népszava, illetve az MSZP, hiszen a Népszavazás túllépés az MSZP-n ... Túllépés a szimpla Orbánozáson, amit aztán követhet egy újabb csinos MSZP éra, ami után jöhet megint Orbán - vagy aktuális jogutódai :)


Nagy nap volt a mai, köszönhetően a MILLA-nak, és az ott ünneplő, felszólaló embereknek, valóban méltó nap volt ez a sajtószabadság eszméjéhez, de a forradalom összes eszméjéhez is!:)) Valódi Budapesti tavasz!!

Úgy tűnik, túlléptünk az árnyékunkon !!





..

.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr254937087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása