Márc. 15. 2012: pártok és eszmék vásár-napja

2012.03.15. 22:32 fifty-fifty

Azt, hogy mi az a politika, még mindig nem tudjuk, és nem véletlenül, azzal azonban már 100%-ig tisztában vagyunk, hogy mi egy nemzeti ünnep: a politika napja. Pártok és pártvezetők és pártszimpik kirajzanak, hogy egymásra találjanak, hogy az egyikek beszédeket adjanak elő a másikok számára, örömére. A tét persze óriási ...

Egy BNV-n vagy bármely FAIR-en, vásáron, biennálén is ugyanez a lényeg, a néző kedvére kószálhat, böngészhet a látnivalók, a kiállított objektumok között, kedvére megismerkedhet velük stb. Egy nemzeti ünnepség technikailag ugyanez, a pártok kivonulnak, hogy pártszimpatizánsaik élőben élvezhessék tömegtársaik közelségét, a csapat-élményt, vezetőik előadását.

nácik

A legizgalmasabb látványosság ma természetesen a szélsőjobbos (náci) párt rendezvénye volt, illetve rendezvényei, mert láss csodát, legalább 4 náci ünnepséget is megrendeztek a városban. A náci felvonulások azért izgalmasak, mert a résztvevők élőben kipróbálhatják, milyen érzés a nép között masírozni, és gyűlölettel tekinteni mindenkire, aki nem tetszik nekik. Tehetik mindezt katonai ruhákban, vagy esetleg náci maszkban, piros cipőfűzős martens bakancsban (ami azoknak a szkinhedeknek a kiváltsága, akik már öltek embert). Hallgathatnak együtt zenét, ami a nemzet megvédésére buzdít a nemzet ellenségeivel szemben (a többi ember, illetve csak azok, akik nem férnek bele a faji sablonba), sétáltathatnak harci kutyát, lengethetnek zászlót, ami nyíltan antiszemita. Nekünk a kedvencünk az a szkinhed volt, aki a saját jobbikos tüntetésükre igyekezett, és 2 sarokkal a Kodály Körönd előtt felhúzta fejére a maszkot - hogy tudjon harcolni. Nem fogta fel, hogy ott csak az övéi vannak, az összes 500 ember mind elvtársa, mindenki egyetért abban, hogy élet és halál urai kell legyenek a jobbikosok.

A fidesz alig akart engedélyt adni az un. milla csoportnak, hogy megszervezzék a baloldaliak ünnepségét, ehhez képest a jobbikosok kb. a hősök terétől a deák térig, sőt, a felszabig legalább 4 rendezvényt gründoltak, és egyből megkapták a szükséges engedélyeket is.

a lebutított állami ünnep

A Nemzeti színház előtt volt a semleges tónusú állami ünnepség, amit valami zakkant művészeti rendező rendezhetett, mert kb. 2x-es sebességre gyorsították a néptáncosok szokásos huszáros csapásolását, ugrálását, és így lényegében egy idióta aerobic táncelőadást bámulhatott, aki a műsort nézte - a fénypont az volt, hogy nem voltak nemzeti színek, a táncosok hónapja pedig messziről is jól láthatóan feketéllett az izzadtságtól. Ami igazán szánalmas, az mégsem ez, hanem a tény, hogy a kormány ahelyett, hogy a nemzetnek rendezett volna nemzeti ünnepet, a saját fideszes ünnepségébe ölte a legnagyobb energiákat, ott szólat fel az aktuális miniszterelnök, ott volt óriásszínpad, ott voltak óriási tömegek, stb. Ez a gyarmatosító uralkodás explicit tünete, amikor egy társaság, sereg, horda az ország egyik része, a társadalom egyik része (az övéik, az elvtársaik) számára kedvező módon kormányoz, szemben a társadalom másik felével.

Lehet Más ..

Az LMP műsora olyan volt, amilyen maga a párt is. Tömör és laza és lényegre törő. Hangosítás nem volt, ahogyan 1848-ban sem, s az egész ünnepi beszéd kevesebb volt, mint 5 perc, nézők is alig voltak, kb. 80 ember - de ők mind jól érezték magukat. Kukorelly a kötelezőnek hitt 10 perces késéssel lekéste az egészet - azaz mégsem. Nem késett le senki semmiről, mert ez egy kickoff volt, ahogyan a Jobbik, az LMP is arra használta a nemzeti ünnepet, ami a legfontosabb a számára: aláírásokat gyűjtöttek a 2012-es Népszavazáshoz. Az ünnepség gyakorlatilag a találkozó hely volt az eligazítás - onnan rajzottak szét az LMP-s kollektorok. Az LMP tette a dolgát.

FIDESZ

A Fidesz a Kossuth téren csinált óriási műsort. A rendezvény belemenős néptánccal kezdődött, botokkal dobogtak, tapsoltak, csapkodtak - a nép már izzott, amikor a sztár előtti előzenekar megjelent a színpadon, Szájer József, akinek a felesége az a szakmailag profi bírónő, aki azt az etikailag elfogadhatatlan, sőt, megengedhetetlen tettet követte el, hogy elfogadta a kormánytól a főbírói posztot, és kijelentette, ő nyíltan megmondja, hogy (ő is) az Orbán család barátja, nincs ezen mit szégyellni (nem, érti, hogy ez mit jelent: hogy a főbíró Orbán haverja, illetve, hogy ez mit jelent).

Szájer beszéde különleges volt. belejött a szerepébe. A felkonferálás után, ami a "ringben Kovács István Kokóóóóó" hangzásmintát követte, Szájer egy erőt mutató, népet megmozgató beszédet adott elő. Ő, aki régen még értelmes demokrata volt, kifinomult érvelésekkel, most Orbánnak volt a hangulatmestere. Nos, ha neki megfelel - nekünk és az utókornak is.

Orbán úr beszéde már maxi hőfokon kapta el a népet. Orbán két részre osztotta a társadalmat, azokra, akik eddig voltak, és azokra, akik most uralkodnak. Megismételte, hogy nemcsak el kellett űzni őket, de gondoskodni kell arról is, hogy soha ne jöhessenek vissza. Orbán és Gyurcsány is (aki állandóan azért harcolt, hogy Orbán ne jöhessen vissza) két kártékony ragadózó, akik egymással szemben a nép felé kompetitív exkluzivitást színlelnek (azt h vagy ő vagy én), valójában egymás létezését támasztják alá, egymásból élnek - felváltva élvezve az uralkodás örömeit és előnyeit.

Orbán tehát háborút üzent azoknak, akiket elűztek, végső háborút indított (nem először hangoztatta ezt) a társadalom azon halmaza ellen, akik korábban voltak olyan bolondok, hogy más híján az MSZP-re szavaztak. Világos, Orbán ugyanoda süllyedt, ahol Gyurcsány volt egy körrel ezelőtt: csak Orbán ne jöhessen vissza - most ez úgy hangzik, csak Gyurcsány ne jöhessen vissza. Mindezt persze a fidesz jól bevált és jól profitáló kommunistázós tematikájába csomagolva - mintha nem a fidesz rendezné be újra a Kádár rendszert, sőt, egy olyan rendszert, amelyhez képest Kádár-rezsim már enyhülés. Sebaj, jó szórakozást nekik ... Azaz mégis van egy kis bibi ... nem értjük h az ATV miért ezt közvetítette és nem a millát ... de ez már a következő fejezetbe tartozik ... A MILLA demonstráció-hoz ...

a MILLA ... lásd a folytatást

.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr724937088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása