Bajnai eljövetele – a nagy manőver

2012.10.26. 00:40 fifty-fifty

Cseppet sem meglepő fordulat a hazai politikai mezőben a Milla és Bajnai összefonódása ( a Szolidaritással most nem foglalkozunk, ők csak azért játszanak, hogy ne kétszereplős legyen az akció), illetve az összefonódás utáni a közös bejelentkezés a 2014-es választásokra, az egész baloldal és a liberális mező kéretlen vezetőjeként. Már régóta lehetett sejteni, hogy a volt SZDSZ mögött álló erők nem hagyják annyiban, és a borzasztó Fidesz-kormányzásra való hivatkozással újra úgy alakítják majd a politikai erőteret, hogy megint csak két pólus szerepeljen a következő választáson, és az emberek politikai aktivitása abban merüljön majd ki másfél év múlva, hogy eldöntik a demagóg dilemmát: „Orbánt akarod még 4 évre? Akkor szavazz a Fideszre, ha viszont el akarod zavarni Orbánt és csapatát, akkor szavazz az Együtt 2014 nevű pártra.”
Ez a Bajnai manőver előre látható volt, ekkora esélyt a hatalom újbóli megszerzésére nem hagynának ki az ex-szdsz-es, mszp-s- érdekkörök.

lasso011.jpg
Azontúl, hogy teljesen átlátszó ennek a manővernek a levezénylése, tulajdonképpen biztosra mennek, hiszen a budapesti értelmiségi hálózat, az szdsz korábbi holdudvara, a véleményformálók és a kereskedelmi tv-k vezetői mind a helyükön vannak, nem mentek sehova a pártjuk eltűnése után, és egy perc alatt képesek bármilyen szervezetet/szövetséget/érdekkört, bármit behozni a köztudatba, sőt, két perc alatt azt is elérik, hogy a mindent lehengerlő kommunikációs kampány során ez az új szervezet tűnjön a gondolkodó állampolgárok egyetlen üdvözítő megoldásaként a következő választáson. Bal vagy jobb – döntsd el gyorsan, Orbán vagy sem - ha nem akarod Orbánt, akkor mostantól csakis egyet akarhatsz: a 2010-ben megbuktatott MSZP volt miniszterelnökét, Bajnai Gordont egy új imidzzsel megküldve, mögötte a Millával, és annak civilből politikusba átmenő vezetőjével, Juhász Péterrel, aki októberben az elmúlt 22 év kormányzó pártjainak elutasításától eljutott addig, hogy nem zárja ki az MSZP-vel és Mesterházy Attilával az együttműködést (csöppnyi kitétellel: „ha bizonyítékát látják annak, hogy képesek megújulni, és levetkőzni azokat a hibákat, melyeket elkövettek a kormányzásuk során” (http://nol.hu/belfold/milla__nem_eleg_az__orban_takarodj__).

Szép. Ez a manőver tényleg kivédhetetlen, de ahhoz, hogy működjön, egy sor elemre épít: az emberek jótékony feledékenységére (Bajnaival kapcsolatban), a kétpólusú politikai mező szokásos gyűlölködő hangnemére („ha nem vagy velünk, Orbánnal vagy”, vagy Bajnai szavaival: „Mondjátok el a képviselőiteknek, a pártjaitoknak, hogy összefogást akartok, hogy együttműködést vártok tőlük és köztük!...Mondjátok el nekik: ha nem tesznek meg minden tőlük elvárhatót az összefogásért, akkor az országrontó rezsim hatalmát védik. Ha szóval nem, hát tettel. Ha tettel nem, akkor mulasztással. És azért nincs bocsánat!”), a balliberális fiatal értelmiség szóbeli és facebook-os laza kampányára (amelynek során szélsőjobbosnak vagy csak simán kivülállónak bélyegzik a Bajnai-Milla szövetség ellenzőit, és bárkit diszkreditálnak, akiről úgy tűnik, negatív színben tüntethetné föl ezt a tisztán hataloméhes és erőszakos érdekszövetséget), illetve az emberek azon vágyára, hogy politikailag is szeretnének egy közösséghez tartozni, „hazatalálni”, ami azt is jelenti, hogy ha elegendően sok ismerősük beszél az Együtt 2014-ről úgy, mint a baloldal megmentőjéről, akkor szívesen beadják a derekukat, „konformizálódnak”, és nem kekeckednek ezzel a másoknak tetsző politikai formációval.

Ha már itt tartunk, éppen ezt várják el nagyban az LMP-től is, mint az egyetlen ellenzéki párttól, aki az MSZP-val és a DK (aka: Gyurcsány) nevű formációval ellentétben nem kompromittálódott az elmúlt 22 év során, és aki, ahogy a neve is mutatja, egy jobb-bal felosztáson túlmutató, felelős, értelmes, társadalmi programot képvisel. Az LMP 6-7-10 %-os szavazótáborára (aminek minden esélye megvan arra, hogy nőjön) égető szüksége van a Milla+Bajnai körnek, ezért sarokba szorítják őket, rájuk küldve az eddig „én-sem-szeretem-az-mszpt-deössze-kell-állni-velük-a fidesz-elzavarásához” szavazónak álcázott kommandót, ami mostantól már azt a mantrát nyomja, hogy „az-egész-baloldalnak-egységesen-kell-fellépnie-hogy leválthassuk Orbánt”, ami praktikusan azt jelenti, hogy az LMP adja fel az integritását, és álljon össze azokkal (Gyurcsány, Bajnai, MSZP), akiknek a kormányzását, a neoliberális gazdasági döntéseit, megszorításait, arrogáns hatalomgyakorlását és korrupt rendszerét eddig élesen elítélte.
Hát ez nem fog megtörténni, hiába vet be mindenféle ismert (ex-szdsz-es) eszközt a Milla+Bajnai társulat, hogy kihúzzák az LMP lába alól a talajt, a Bajnai-ernyő alá való beállás abban a percben nullázná le a pártot, erkölcsileg, politikailag, a szavahihetőség szempontjából, vagyis teljes mértékben. (Azt, hogy az LMP nem egy elzárkózó párt, aki csak magában hisz, bebizonyította többek között a múlt héten a 4K! Párttal közösen kidolgozott „köztársasági minimum-program”, vagy korábban a Millával, és a 4K!-val együtt létrehozott Új Pólus nevű formáció is, ami persze a Milla legfrissebb aktivitása fényében valószínűleg változni fog – vagy csak simán elhal).

Ami az MSZP helyezkedését illeti, ne legyenek kétségeink arról, hogy az Együtt 2014 egyik fő -ki nem mondott- célja az MSZP újbóli rehabilitálása, és „az elmúlt 8 év” kormányzása következményeinek elfedése és elfelejtése. Bajnai MSZP-kormányfői tevékenységét úgy állítják be, mint egy majdnem-civil, problémamegoldó technokratáét, aki csak tette a dolgát, az MSZP-t pedig valószínűleg a 94-es kampányban kipróbált „szakértői” imidzzsel próbálják meg bevonni. (Akkoriban az un. suttogó propaganda arról szólt, hogy a „szocik” körében sok szakértő, hozzáértő ember van (lsd. Bokros Lajos), és amúgy is, a rendszerváltás előtti időknek köszönhetően „ők már tapasztaltak a kormányzásban”..). Kicsit furcsa, hogy ezek a menetek bárkinek, a nem-politológusoknak is előre láthatóak, a sok szerény pislogás és jó szándékú, kooperatív és Orbán-leváltó attitűd mögött egy sima hatalomvágy áll, mögötte egy csupasz technikai háttérrel, amelynek működését valószínűleg amerikai tanácsadóktól tanulták el.

bajnai01.jpg
fotó: Együtt 2014 facebook oldala

Bajnai elképzelt népszerűségére építve egy „visszautasíthatatlan ajánlattal” állnak elő az ellenzéki pártok felé - amelyből kivéve a Jobbikot, és a nem létező DK-t, amelynek frakciója sincs a parlamentben, és az MSZP-t, akit igazán nem kell félteni, marad az LMP, mint bekebelezendő áldozat, aki -Schiffer András vezetésével- hiába építette fel 4 éve a semmiből az ökopolitikai (nem jobb-vagy baloldali, hanem azon túli, szociális érzékenységű, környezettudatos, részvételi demokratikus) pártját, és dolgozott ki egy, a társadalom minden alrendszerére érvényes (zöld) programot, ha a nem-tudjuk-anyagilag-kik-által-támogatott Milla+Bajnai formáció szó nélkül szemezget a programjukból, ha azt céljai eléréséhez jó ötletnek tartja. Persze mondhatjuk azt is, hogy ez egy jókora politikai kihívás az LMP számára, amit ha jól old meg, még több szimpatizánst szerezhet magának, és végül is a politika elvileg épp az ilyen harcokból áll, de ez a Bajnai beszorítósdi manőver akkor is durva. Az LMP a szakadék szélén egyensúlyoz, csak azért, mert valakik újra a ringbe küldték Bajnait, hogy mozgatható figuraként uralja le a balközép teret, és minden politikai erőt viszonyulásra kényszerítsen a Milla szövetségi formációval szemben, pro vagy kontra.

Túlságosan is átlátszó ennek az egyelőre pártnélküli tömörülésnek a célja: az Orbán-kormány leváltásának ürügyén egyrészt visszahozzák és rehabilitálják az MSZP-t (épp, mint az SZDSZ tette 94-ben), másrészt keresztbevágják az LMP törekvését a kétosztatú politika meghaladására, és a leegyszerűsített jobb-bal választást intézményesítik, mindezt egy elvileg szimpatikus papírmasé figura (Bajnai) jóindulatú arca mögé bújva. Ez az átlátszóság hamar ki fog derülni mindenki számára, és feloszlik a köd (és elül a hisztéria), amit ennek az ál-szövetségi formációnak a kiszámított felbukkanása, majd ennek az szdsz-es felfuttatása okozott...

sophie

.
.
.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr104937078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2012.10.27. 10:38:40

Nem, nem és nem ! Kedves sopie ! Tényleg úgy vagy,ahogyan Önök leírták. Nem szükséges semmi változás. Hagyni kell a Fideszt tovább rombolni:
Politikát, erkölcsöt,történelmet, egészségügyet,oktatást... Hagyni kell, hogy a
4 millió koldus országából legyen 5 -6 millió,mert
úgy könnyebben lehet féken tartani a "Zországot" ?
Gondolkodjon el a fentieken és meglátja, hogy a
Schiffer nem választás!!!!

lapi 2.1 2012.10.27. 16:37:36

aligha vitatható, hogy a szoc-lib koalíció nagyon csúnyán hazavágta magyarországot nyolc éves regnálásuk alatt. közben iszonyú mennyiségű pénzt vittek ki offshore cégek ezreibe azok az emberek, akik azért rendesen kaszáltak az elmúlt időszakban. szt senki sem gondolhatja komolyan, hogy 8 év rossz gazadaság- és társadalompolitikájának következményeit két év alatt fel lehet számolni. sajnos nem lehet. az pedig undorító, hogy azok a politikai vezetők, akik emblematikus figurái voltak annak a rezsimnek, nemhogy levonták volna a személyes konzekvenciát és lelépnek a porondról - pont azok igyekeznek magukat a demokrácia (!!!) élharcosának feltüntetni. persze mindenki oda szavaz, ahova akar, de ezek az emberek soha nem fognak visszatérni a hatalomba. ennél azért sokkal normálisabb ez az ország, akármekkora bajban van.

Steppenwolf · http://republicator.blog.hu/ 2012.10.27. 16:47:00

@Doberdo: Ha a változás ára az, hogy olyan alakok irányítsák az országot, mint Bajnai, a drogos Juhász, vagy a KGB-akadémián végzett Kónya, akkor inkább tényleg maradjon a jelenlegi alakulat.

==T== 2012.10.27. 17:55:34

@Doberdo: az igazi rombolást a ballib követte el. Erkölcsileg és gazdaságilag is.

A ballib adósította el az országot, és a ballib az, aki hagyta elszabadulni a devizahitel csapdát.

Ma többek közt azért sincs növekedés, mert akinek van egy kis pénze, azt hiteleinek törlesztésére költi, és nem fogyasztásra.

Jyőzzön a JOBBIK!

Pussy Riot 2012.10.27. 20:41:01

"Lófasz lesz itt nem hullócsillag!"

Doberdo 2012.10.28. 07:31:13

@Steppenwolf: Kedves Steppenwolf ! Önnek tetszik, ami most történik ? Akkor nosza csinálják tovább.....Kellemes államcsődöt, nagy szegénységet.
Éljen Kuszaszem és Zorbán valamint az azeri balta kora, a pávatánc stb. stb....Jó kilátások !!!!!

hoplita 2012.10.28. 09:00:49

"..Ha már itt tartunk, éppen ezt várják el nagyban az LMP-től is, mint az egyetlen ellenzéki párttól, aki az MSZP-val és a DK (aka: Gyurcsány) nevű formációval ellentétben nem kompromittálódott az elmúlt 22 év során, és aki, ahogy a neve is mutatja, egy jobb-bal felosztáson túlmutató, felelős, értelmes, társadalmi programot képvisel.."

Te, bogaram, nem hagytál ki valakiket...?
Szelektív a memóriád..?

Adok egy grátisz tanácsot...ne politizélj...nyomás a konyhába összemosogatni, meg a vacsorát főzni..!:)

fifty-fifty 2012.11.08. 19:27:43

@lapi 2.1:

ez acikk (kivételesen sophie-é) de örömmel válaszolok:

tök egyetértek ...
a magyar társadalom ennél sokal okosabb ...

fifty-fifty 2012.11.08. 19:32:43

@Doberdo:

(válasz vby fifty-fifty --- nem sophie válasza)

ez egy sajátos nézet ..
nem is tudom elképzelni, hogy hogy juthat bárki ilyen következtetésre ...

de tényleg !!

amiről beszélünk, az nem az, hogy leváltani a fideszt, vagy sem ..
hanem arról, hogy a baloldalt továbbra is az mszp jelentse-e vagy ...

vagy esetleg ...
egy újabb generáció, mszp-mentes eszmerendszerrel láthatná el eezt a feladatot ..

a MEDIAN októberben 17%-ot mért az MSZP--nek
de bajnai kampánynyitója után az MSZP 10%-ra esett vissza

ez azért érdekes ...
ennyit zuhan az mszp, amint megjelenik egy alternatíva ..

az emebrek nem mszp-t akarnak, hanem baloldalt ..

nem elitváltást, hanem változást ...

az LMP ... eléggé jó kis párt ...
de majd meglátjuk

fifty-fifty 2012.11.08. 19:35:47

@hoplita:

az ostoba antifeminizmusnak vége ...
bocs ..

rohadt érzés, de én szeretem .)

te mars a konyhába ..
robotolj ...
ha van kedved :)

ne tanácsokat adj, hanem mondd meg, ogy mire gondolsz ... szemétkedés és antifeminizmus nélkül

(ez a válasz nem sophie, hanem a fifty-fifty válasza)

Doberdo 2012.11.09. 09:01:29

@fifty-fifty: Kedves fitty-fitty ! Én sehol nem mondtam, hogy csak a MSZP az egyedül üdvözítő megoldás. Csak azt szeretném kifejteni, hogy a Fidesz leváltásához Schiffertől mindenképpen meg
kell szabadulni. Schiffer ugyanis "objektivista" módon szemléli a politikai valóságot és ennek lényege szerint a MSZP ugyanolyan gáz, mint a Fidesz. Ez az ami nem igaz, mert a MSZP soha nem követett volna el olyan alaptörvényt, mint állítólagosan "jobb oldali" versenytársa....
Amennyiben ezt ki kívánjuk küszöbölni, akkor
Orbánt "legalábbis teoretikusan ki kell írtani" a
magyar politikából. A Schifferrel ez nem megy...

fifty-fifty 2012.11.10. 22:26:37

@lapi 2.1:

kedves lapi,

világos, hogy ott vanaz "elmútnyócév" - erre a vicces kis karakterláncra törpesztette az előző komány ezt az érát ...

nem kell az "lmút-nyócévezés" ...

világos ugyanakkor az is, hogy
messze többről van szó, mint 8 év ...

világos, hogy az MSZP megbukott ..
de a Fidesz is megbukott ...

az MSZP bukása nyilvánvalóa jobboldali körökben
de a baloldaliak még nem hiszik el .
ugyanez áll a fideszre ..
a jobboldaliak még nem hiszik el ..

de a szitu egyszerű:
aki vét a közösség ellen, az menjen a p*csába ...

egy országot kormányozni nem nagy dolog ...
csak nem mindegy, hogy valaki egy közösségért dolgozik, vagy egy hatalom-megzserzésre specializálódott szervezetnek, maffiának ...

drukkolunk a változásnak ...
Bajnai, MSZP ,stb - restauráció ..
Orbán, stb - szintén restauráció lenne (de nem lehet, és nem lesz, mert kár az időért, óriási kár)

fifty-fifty 2012.11.10. 22:29:44

re: "győzzön a jobbik"

nagyon pontos !!!!!!

pontosan az van ...
amint az emebek azal találják szembe magukat, hogy megint afidsz és az mszp közül kell váalsztaniuk, garantáltan megnő a jobbik támogatottsága ..

és ezt így lehet vinni szépen .. lefelé ..

ki csiálja ezt?
a fidesz?

nos, per pillanat Bajnai ... és az MSZP
amihez a FIDESZ minden asszisztenciát megad

fifty-fifty 2012.11.10. 22:31:14

@Doberdo:

kedves Doberdo ..
mi mind megszoktuk, hogy előrágják nekünk a valóságot ...

válassz: Schiffer v. Bajnai ...

de közben nem értjük, hogy miről szól ez a választás ..

VAGY a fidsz vagy a Bajnai?

LOL ...

Vagy a Fidesz vagy ... egy új kormány ..
egy új párt, egy új baloldal, új pártokkal ...

egy valódi baloldal, valódi pártokkal ...

de ... ha Ön, kedves Doberdo
abban utazik, hogy vagy-ez/vagy-az
és teszi mindezt a média (által leküldött menü alapján ...

akkor megértem, hogy Ön miért nem érti

Doberdo 2012.11.11. 12:55:59

@fifty-fifty: Kedves fitty-fitty. Ön lehet jóhiszemű politikailag, de lehet, hogy Önt a
Schiffer ur megvezette. Schiffer Úr a LMP trójai falova a Fidesz számára.
Elmondom, hogy mi ennek a veleje:
1.) Schiffer nem szervezőképes, de arra jó, hogy a
LMP normálisabb részével- persze ha van ilyen- szembemenjen szakpolitikusként. Ebben az esetben
ez szó szerint értendő. Schiffer egyébként kíváló
képességű ember, csak politikai képességeket a
születésekor a "Jó Isten" nem osztott neki. Az egyénisége pedig megosztó. Ez a megosztó egyéniség alkalmas az LMP bomlasztására, ami a Fidesz célja.

2.) Bajnaival szembe Schiffer nem alkalmas egy
olyan "cooperátum" vezetésére, mint az Együtt 2014. Ezért semmi esélye nincs ott egy főpozíció
elfoglalására. Egyébként meg az Együtt 2014-ben
a lapokat már leosztották ! Ennél fogva politikaival nincs értelme Schiffer úrral közösködni!

fifty-fifty 2012.11.12. 12:48:58

@Doberdo: (nem sophie válasza, sophie nem elérhető, ő csak vendég volt itt, de továbbra is kedveljük :))

ez a szokásos mszp propaganda, a megelőző, elentétes eljőjelű támadás ...

láttunk már ilyet ...
ezerszer ...
"nagyon is!"

mi az, hogy trójai faló?
(oké, ezt tudjuk)

de hogy kerülünk oda, hogy Schiffert trójai falónak nevezi bárki?

Nos, megmondom, onnan, hogy
az LMP-n belül nyilvánvalóan van trójai faló ..
az LMP-t belülről akarják bomlasztani ...
és ehhez trójaiakat alkalmaznak ..

legalább is, aki egy másik párt akaratát
képviseli, az trójainak nevezhető ...

ez stimmel ...

nemcsak Ön, kedves Doberdo, csomóan mások óis ezt mondogatják, mert így látják, így gondolják, hogy a trójai Schiffer ..
és hozzáteszik, hogy a Fidesz felé ...
gyakorlatilag egy éve, tavaly ilyekor óta zajlik ez a kampány, amit Karácsony Gergely fémjelzett ..
ez a kampány nyilván meggyőző volt ...

:::::::::::::::::
de hozzáteszem, hogy Karácsony Gergely kampánya arra vonatkozott, hogy az MSZP-vel együtt kell működni, pártszöetségre kell velük lépni, még a
választások előtt ..

a Karácsony-féle kampányban tehát sema trójai faló, sem a fidesz nem jelenik meg, sem Schiffer ..

Schiffer úgy jön a képbe, hogy ő az a pártalapítók közül (Karácsony egyébként nem párt-alapító), aki markánsan kiállt az MSZP-vel való PAKTUM, "lepaktálás", választási együttműködéssel szemben ...

Schiffer tehát az, aki rossz időben van ott, rossz helyen, és bekavar a nagy párt (MSZP)nagy tervének (azért tettem be egy korábbi cikkbe róla és bruce willis-ről egy-egy fotót .))

:::
és itt már bejön a FIDESZ ... ésa TRÓJAI faló ..

ha ugyanis valaki az MSZP tervének bekavar,
akkor ő a FIDSZT segíti - nem igaz?:))))
(nem, de mindegy, ez ebben a kétpártrendszerben NAGYON-NAGYON népszerű nézet, vagy az egyik oldal, vagy a másik oldal, nincs harmadik út, vagy velünk, vagy ellenünk, ha bekavarsz az MSZP-nek, akkor fidszes vagy, kész)

Nos, ezért tituálják Schiffert őt az MSZP-sek fideszesnek .. és trójainak ....

::::::::::::

de ajánlok valamit ..
gondolj bele, mi az, hogy trójai ...
mármint az LMP-n belül !!!

trójai az, aki a párt akaratával szemben kampányol egy másik párt érdekében ... oké?:)

Schiffer konkrétan az LMP saját álásfoglalása mellett áll ki, amit tavaly januárban hoztak, miszerint nem akarnak az MSZP-vel előzetes választási szövetséget kötni ...

ez a párt akarata ... eléggé konkrét ..
Schiffer ezt képviseli ... mos is .. és az elmút év során végig ...

hogy lehetne trójai az, aki a pártja által megfogalmazott, kollektíve kinyilvánított, konszenzuális akaratot képviseli teljes gőzzel?

szerintem is: sehogy ...
(a fidesz emlegetését pedig még akkor sem érdemes lereagálni, ha humorként tekintjük :))

:::::::::::::::
és végezetül egy megjeghgyzés: az LMP NEM BAJNAI PÁRTJA ...

ezért Bajnai és Schiffer összehasonlítása eléggé vicces ... Schiffert Karácsonnnyal meg Jávorral kell összehasoníltani .. a józanész alapján.)

::::::::::::::::
és még egymegjegyzés az együttműködéssel kapcsoaltban:
Schiffer konkrétan elmagyarázta, hogy a váalsztások után nyilván hajlamosak együtt kormányozni az MSZP-vel !!!!!!!!

amiről most beszélünk, az egy PAKTUM, ami a két párt között előzetes szövetséget hoz létre ...
és ez az, amire NEM-et mondanak ...
nem az, hoyg együtt kormányozzanak az MSZP-vel (ha bizonyos feltételek teljesülnek majd)

PS:
és igen, a lapokat már leosztották a MILLÁSOK, BAJNAISOK, együtt, 2014-re ..

Doberdo 2012.11.12. 18:19:01

@fifty-fifty: Kedves fitty-fitty. Érdekes a fenti okfejtés. Önmagában, ha az erőviszonyoktól elvonatkoztatunk talán még azt mondhatjuk, hogy
igaznak is tűnik. Továbbra is megfelel a azonban valóságnak:
1.) Bajnai egyéniségével jobban le lehet váltani
a Fideszt, mint a Schifferével.
2.) Bajnai mögött több mérvadó gazdasági szakember
áll, akik már - ha lehet hinni a célzásoknak- elkezdték a helyezkedést az Orbán utáni időkre.
Amennyiben Schiffer jelentős politikus lenne, akkor ezek az erők Schiffer előszobájának küszöbét koptatnák.
3.) Továbbra is állítom, hogy Schiffer nem politikus, hanem egy kitűnő jogász szakember.
Magyarországon talán az egyik legjobb.
4.) Tudom, hogy a LMP-ben sokféle szakember és
politikus csoportosul, s jelenleg ez a szakembereket tekintve az egyik legfelkészültebb
erő. Csakhogy sajnos ezek az emberek számottevő
politikai erőt nem képviselnek. Ettől függetlenül a politika nyelvén kevesen értenek közülük.
Én pl. Jávor Benedeket is jóval hitelesebbnek
látom Schiffernél, pedig, ha jól tudom a vezetőre
való szavazásnál egyetlen szavazattal győzött csak
Schiffer ellen.
5.) Továbbra is hangsúlyozom, hogy a politika
nem működhet objektív alapon. Erre nagyon jó
példa a minden lében 5 kanál Orbán tevékenysége..
süti beállítások módosítása