a ciklusok ciklusa - cseberből vederbe (PART 2)

2010.11.13. 12:09 fifty-fifty

a ciklusok ciklusa - cseberből vederbe (PART 2.)
az 1. részhez katt ide

folyt köv... ... folyt köv ??

10-18-ig fidesz, 18-22-ig mszp ???

...........................................................................................................

 

A fidesz hatalomra kerülése nem egy pillanat műve csupán, hanem egy (gátak nélkül kibontakozó) folyamat, amelynek legfőbb támogatójaként az elmúlt 8 év mszp-szdsz-es aktivitását találjuk, sőt ... a jelenlegi mszp-s aktivitást ...

 

Amíg a jóhiszemű nép azt képzeli, hogy a választási győzelem az ő győzelme és nem a fideszé (ahogyan a felszabadulást is sajátunkként ünnepeltük 1945-ben), amíg a jónép azt hiszi, hogy a győzelem, a hatalomátvétel a választások és a kormányváltás során megtörtént, a valóságban az van, hogy a fidesz a hatalomátvételt még csak ekkor kezdte el. A fidesz a hatalom birtokában lát hozzá, hogy a hatalmat rendszer szinten magához ragadja. A háborúk után szokásos szabad rablás és szabad nemi-erőszak (lásd brutális elbocsátások, pl. Tamás Gáspár Miklós, filozófus elbocsátása az MTA-tól) csak bevezető lépés, a nullás kilométerkő. A valódi hatalomátvétel még csak ekkor kezdődik el: a rendszer kiépítése.

 

A szovjet uralom, a szovjet gyarmati időszak idején a rendszer kiépítésének egyik jellegzetes (és szemléletes) motívuma volt, hogy minden pozícióhoz odarendeltek egy szovjet katonát, aki fogta a kezét a helyi kis-, közepes- vagy nagykutyának. Fogta a kezét: élet és halál ura volt, neki kellett jelenteni, stb. E rendszerépítés lényege: saját embert minden pozíció "mellé", szuper-főnöknek. A helyi főnököket azért hagyták meg, mert gyarmatosítók voltak, és nyelvi nehézségeik voltak.

 

A fidesznek ilyen problémája nincs. Ők most egyszerűen azt mondhatják, mindenhova saját embert. Korruptak a budapesti állami cégek? Oké, akkor váltsuk le a vezetőiket. Ugyanúgy, ahogy a Hortobágyi Nemzeti Park vezetőjét is elbocsátották, pedig ott nemhogy korrupciónak nincs nyoma, de egy kifejezetten sikeres és gondosan működtetett létesítmény (a fidesz nem aprózza el, egyből három nemzeti park vezetőjét is kirúgták, úgy, hogy a lábuk sem érte a földet- miért? Mert Budapesten korrupt a BKV? Mert 2/3-ot kaptak áprilisban? Vagy azért, mert egyszerűen a kezükbe akarják venni a hatalmat, minden és mindenki felett, ebben a kurva országban, amit ugyanúgy prédaként tekintenek, mint a Gyurcsány-Kóka csapat.)

 

Látható, hogy választási győzelmüket úgy értelmezik: bármit megtehetnek, azt csinálnak, amit akarnak. Teszik mindezt a hazájukkal 4 évnyi antidemokratikus ámokfutás után, amikor a hatalom aktuális "birtokosa" (letéteményese, valójában, illetve eredetileg: gondozója) kijelentette, semmiféle kötelezettségük nincs a nép felé, olyan döntéseket hoznak, amilyet akarnak,a nép max tüntetgethet, aztán majd megunja, és hazamegy - vagy jól feloszlatják őket azonosító nélküli verőemberekkel.

A Gyurcsány rendszer érdekes módon (indirekt és cinikus formában bár, de mégis) elismerte a választások szentségét, illetve a nép hatalmát legalább olyan formában, hogy 4 évente megmondhatja, mit szeretne, vagy legalább is választhat a 2-féle menüből (hogy húsnak- vagy halnak látszó izét akar-e enni). Ezt tekinthetjük, egyfajta igazság-beszédnek (de nem úgy, ahogyan a magyar értelmiség egy rétege alkalmazta e kifejezést 2006-ban), hiszen rávilágít a demokrácia hiányosságaira, ahelyett, hogy széles vigyorral a képén azt hazudná, hogy nekünk a nép a legfontosabb, felelősséggel, elszámolással tartozunk, és ha a nép nagyon akar valamit, el is kergetheti a kormányt. Nehéz volt elképzelni, hogy Gyurcsányék szervezett, rendszer szintű cinizmusát és hatalmi arroganciáját is lehet überelni.


Az Orbán-rendszer már október 3, azaz a választások lezárulása után 1 hónap alatt rácáfolt erre, Lázár coming-out-jával, ami a Fidesz coming-out-ja is egyben. Végre előjöttek, előálltak, és a nemzeti színű zászlók dekoratív háttere előtt elmondták, hogy övék az ország és a hatalom (ha az Ab ellenáll, az Ab-t (is) elteszik láb alól - ami üzenet a rendszer minden egysége felé, hadüzenet).

A nagy coming-out során megmutatták, hogy az un. "2/3" az ő értelmezésükben azt jelenti, teljhatalom, bármit megtehetnek a nép nevében. Akármit is tesznek, arra bár előre megvan a bűnbocsánat, az össznépi felhatalmazás - ezért nem tartoznak elszámolással senki felé, mert miért is kéne elszámolni a megbízó felé azzal a "munkával", amit a megbízó határozott utasítására, parancsára követ el valaki?

A Gyurcsány-rendszer pusztításainak felfoghatatlan mértékét pedig leginkább az világítja meg, hogy az őszi választások idején a nép maximális elégedettséget mutatott az új fejleményekkel. Ez csakis annak tudható be, hogy a nép tényleg el akarta söpörni szavazataival a Gyurcsány rendszert, hogy a nép totális változást akart, a lehető legradikálisabb változást - kerül, amibe kerül. Menesztik, illetve 4 év történelmi léptékben példa nélkül való demokratikus szolgálat után elárulják, félresöprik Sólyom Lászlót? Durva, de ... de ha ez az ára, hát belefér. Jelezték, hogy rájuk nem az vonatkozik majd, nem az a demokratikus elvárás, követelés, amivel a Gyurcsány-rendszert elsöpörte a nép, és amelynek Sólyom László mint kollektív jog- illetve demokrácia-védő harcosaként (lángelme demokrataként, egy olyan magas színvonalon civilizált Magyarországot képviselve, ami a valóságban még sosem jött létre) egyszerre volt energiaforrása, motorja és pilótája - egy személyben.

Elsöpörték Sólyom Lászlót? Bevezették ezáltal az új kettős mércét? Kit érdekel? A lényeg, hogy "végre megkapják a magukét ezek a szemetek". Bosszú. Bosszúhadjárat. A nép nevében. A társadalmat az őt már régóta megillető (lásd "régen tép" - a Himnuszban.) konszolidálás helyett másfajta kezelésben részesítik, leviszik a szélsőjobb szintjére, a kilátás és rálátás nélküli düh dimenziójába.

Azt hitték a magyarok, hogy a választással lezárnak egy sötét korszakot? Tévedtünk, és nem először. Tök mindegy, csak legyen vége a Gyurcsány-rendszernek? Nos, ez a "tökmindegy" jelentheti azt is, hogy minden megy tovább, semmi sem változik - leszámítva az államadósságot (mert ez fegyvertény, e téren a fidesz egyszer már bizonyított, az mszp-szdsz pedig 2x bizonyította az ellenkezőjét).

Nos, ez itt a gond, ez a 2014-es választások választóvize ...
 

2014 vs. 2018 - a kétpártrendszer csapdája és a kapuőrök ...


 

Azt hitték a magyarok, hogy a választással lezárnak egy sötét korszakot? Tévedtünk, és nem először. Tök mindegy, csak legyen vége a Gyurcsány-rendszernek? Nos, ez a "tökmindegy" jelentheti azt is, hogy minden megy tovább, semmi sem változik - leszámítva az államadósságot (mert ez fegyvertény, e téren a fidesz egyszer már bizonyított, az mszp-szdsz pedig 2x bizonyította az ellenkezőjét).
 


Nos, ez itt a gond, ez a 2014-es választások választóvize: választás a demokrácia és a jólét között, ahol a demokrácia oldalán olyan pártok állnak (mszp, mdf és szdsz, akik a kellő pillanatban főnixként simán újjászülethetnek), akikhez nemcsak a jogi értelemben vett demokrácia sárba tiprása, de a terrorizmus szintjén brutális rendőri oszlatások, és általában a jogállamiság totális korrupciója kötődik védjegyként.

Vajon mit fog választani az istenadta nép? Gyurcsányt? Szilit? Bajnait? Kis Pétert? Mécs Imrét? Magyar Bálintot? Kunczét? Fodor Gábort? Dávid Ibolyát? Vagy ezek bármilyen kombinációját?


Van olyan, hogy vitális prioritás. Meghalsz, vagy hagyod, hogy levágják a lábad? Nem egyenrangú kérdések, így valójában nem is tudsz választani.

A Kádár rendszerben könnyebb lett volna választani, mint most, mert ott valójában a sok pénz és az értelmiségi lázadás között lehetett választani. Befogod a szád, és élvezed az élet habos oldalát, vagy kellemetlenkedsz a rendszernek, és élhetsz párizsin életfogytig.

 

A választás 2014-ben arról szólhat, hogy vagy visszaengeded a hatalomba azokat, akik ellen egyszer már részt vettél egy forradalomban (mert tönkretették a országot), vagy meghosszabbítod a megbízatását azoknak, akik lám, milyen profin csökkentették az államadósságot.

Volila! Itt van hát a forrás, ahonnan a fidesz arroganciája ered! Nem a 2010-es 2/3, hanem a 2014-es 50% !!
Voila! Ebből is látszik, hogy mennyire durván és gátlástalanul "kormányzott" az mszp-szdsz, hogy az mszmp tradícióihoz hűen menyire hűtlenül kezelték a közérdeket és a közvagyont, no és a köztartozást, meg a köztársaságot. Az mszp-szdsz hűtlen kezelése az a tőke, amire a fidesz a birodalmát alapíthatja most, mert biztosak lehetnek benne, hogy még a lehető legrosszabb esetben is jobban fognak kormányozni, lévén, hogy ők egyáltalán megpróbálják. Megpróbálják kezelni azokat a problémákat, amiket az mszp-szdsz egyedül a '98 után eltanult "kommunikációval" próbált megoldani. Képviselni fogják a nép érdekét, legalább valamilyen minimál szinten, és már ez is mindent elsöprő változás lesz. Plusz, csökken az államadósság.
Az mszp-szdsz annyira hűtlenül és gátlástalanul kezelte, amit rájuk bíztunk, hogy a fidesz most röhöghet a markában, és biztosra veheti, hogy amit ők csinálnak, bomba-siker lesz - az előző 8 év után.

Durva, horror-helyzet. Egy új magyar csapda, egy újabb durva csapda, amivel szemben tehetetlenek vagyunk - tehetetlenek, már megint.

 

Gyurcsány elvtárs, távoznod kell ...!

 

Gyurcsányék (az összes mszp-szdsz-es hatalmi csoport) borzasztóan örülnek a fidesz demokrácia-ellenes ámokfutásának, és úgy veszik, ez zöld jelzés, úgy veszik, eljön az ő idejük ismét, már csak három és felet kell aludni. Közben persze mindenki tudja, hogy Gyurcsányék bármilyen kombinációja maximum 8 év múlva nyerhetne választást, csak miután a fidesz überelte a 2006-2010 közötti ciklust. Ez a gyakorlatban úgy nézhet ki, hogy amikor már van mögöttünk néhány jó év, amikor már ismét van pénzünk, 'státuszbiztonságunk', életünk, €uro-pai méltóságunk - akkor ismét felébred bennünk a demokrácia iránti olthatatlan vágyunk. Azaz 2018-ban. Amikor újrakezdődhet a 2002-2006-os Gyurcsányos ciklus, 2018-2022-es ciklusként. Szuper lesz.

 

Az egyetlen megoldás az lehetne, hogy Gyurcsányék nem vennék el a levegőt egy születő baloldal elől, hogy nem fojtják el a nulladik pillanatban a jövő baloldalának kibontakozását, ami nemcsak egy 2014-es váltást tehetne majd lehetővé, és utána egy olyan kormányt, amely mentes mind a Gyurcsányék, mind az Orbánék "hibáitól", de már a 2014-felé vezető út minősége is megváltozhatna, hiszen a fidesz azon nyomban elveszítené a 2014-es tuti győzelmének a garanciáját, de még az esélyét is, és miatt már aznap (holnap!) elkezdene másképp politizálni.

Azaz, 4 év jobboldali "Gyurcsány takarodj"-ozás után most a baloldalnak, a születő baloldalnak (mszp és tsai nem beleértve) van vitális oka, indítéka előállni azzal, hogy "Gyurcsány elvtárs, ideje távoznod a politikából".

 

Gyurcsány, Szanyi, Lendvai, Kuncze, Kóka, Dávid és társaik kapuőrök. A kétpártrendszer, azaz jelen pillanatban Orbán kapuőrei (2018-ig), akik bérüket, jutalmukat akkor kapják majd meg, amikor Orbánék egy kör erejéig visszavonulnak regenerálódni ...

 

 

.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr734937121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása