gyalog üti királynőt: Lázár vs. Schiffer

2012.03.17. 21:32 fifty-fifty

Hadd szóljon. Nemcsak Orbán érdekes és nemcsak Gyurcsány. Bárkik összecsaphatnak, akiknek van valamijük, ami mentén össze lehet csapni. Az aréna ott áll, ki kell használni ... Lázár nem először hívta ki Schiffert ... ez most az eddigi legvéresebb összecsapás ... a média felizzik ... a tompultságba borult fejek egy pillanatra felemelkednek, mint az áramtól átjárt élettelen békacombok ...

schiffer.jpg
- - - Schiffer intelligens, kitér a küzdelem elől, különösen egy olyan fickóval szemben, akinek az élete elsősorban arról szól, hogy pénzt szerezzen, és olyan hatalmat, amilyet a középkorban volt szokás szerezni. Schiffer más típusú ember, Schiffer a puszta létezésével is provokál egy olyan megveszekedett figurát, mint amilyen a pitiáner és amatőr Lázár ... Egy színdarabban, ahol Lázár a börtönőrt, a verőembert alakítja, Schiffer  a doktor és a filozófus szerepét kapná, aki embereket gyógyít és a társadalom javát szolgálja ...

de lássuk ...

Az összecsapás két szereplője egy-egy alfa-hím, saját táborának jeles harcosa. Szép és kemény küzdelemre lehet számítani - mondanák a sportközvetítők. A végeredmény az lesz, hogy egyikük vérző orral, felszakadt szemöldökkel zavartan bámul a reflektorokba, míg a másik győztesen és üvöltve tartja fel a kezét a győzelem jeleként, és ezerrel fogadja a közönség visszaüvöltését. "Legyőztem! jól hazavágtam!" - hangzik majd a viadal végén. Onnantól pedig a győztes óriási tiszteletnek fog örvendeni, mintha övére tűzte volna legyőzött ellenfele skalpját. Mármint így gondokodik egy Lázár típusú, a Jobbik közönségének figyelmében fürdőző "politikus".


Nem emlékszünk pontosan, de ez kábé a harmadik alkalom, hogy Lázár János összetűz Schiffer Andrással. Az első számú kérdés tehát természetesen az, hogy vajon mit lát Lázár Schifferben? Mi lehet az, ami a vadászösztönét, ragadozó ösztöneit így beindítja Schifferrel kapcsolatban?


Az előzmények messzire vezetnek, annak idején Lázár három csapás törvényjavaslatára is Schiffer adta meg a választ, hogy nem elfogadható, mert minimalizálja a bíró döntési jogkörét. Akkor Lázár (más országokból átemelt) törvényjavaslata sokak számra szimpatikus volt, még akkor is, ha ostoba módon három csapásnak nevezte, három rovás helyett (sebaj). Schiffer már akkor tudta, hogy mi lenne a baj egy ilyen törvénnyel, ma pedig elég belegondolnunk, hogy mi lenne, ha ma lenne egy ilyen törvény, mire használná ezt a jobbik stílusú fidesz, akik vidéki romákat szisztematikusan aláznak meg és nyomnak el, sokkal-de-sokkal durvábban, mint a törökök a magyarokat anno.



Schiffer tehát eleve előnyből indul. Lázárt pedig eleve a bosszú hajtja. Lázár cápának képzeli magát, úgy érzi, ő egy csupa izom, egy "born to kill" monstrum, akinek ki kell futnia magát, és valami emlékezeteset kell produkálnia, máskülönben sosem lesz belőle "a második" Orbán mögött, és megmarad egy darab másodiknak a sok közül.



Schiffer egyébként remek választás Lázár számára. Lázár ugyanis nem a közvéleményt akarja meggyőzni, nem a közvélemény előtt akar győzni, hanem csak a Jobbik és a radikál fideszesek előtt (akik számára az antiszemitizmus "bizonyos esetekben" rendben van).

Értsd, Schiffer küzdhet nyugodtan a saját hazai pályáján, az elképzelt közvélemény előtt, a mérkőzés, a fight mégis a kő-fideszes és jobbikos közönség előtt zajlik majd le - ahol Schiffernek semmiféle hatalma sincs.



De, most már tényleg: lássuk az ellenfelet:

Schiffer, a TASZ egyik vezető ügyvédje, a Védegylet egyik vezető személyisége, Sólyom László egyik legnagyobb tisztelője, a jogi harcművészet eddig ismert legnagyobb mestere, egy belvárosi értelmiségi fiatalember - tökéletes célpont.


Annak idején az un. „baloldalról” ő volt az első és az egyetlen, aki kiállt és elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány ill. a budapesti rendőrség milyen vérlázító, antidemokratikus tettet hajtott végre pl. október 23-án. Schiffer Magyarországon az egyetlen, aki rendszeresen és pártpolitikai válogatás nélkül jelenik meg a jogvédő, emberi jogi rendezvényeken, számára például Tibet ügye mindig ugyanaz, nem úgy, int Eörsi Mátyás számára, akik nem voltak hajlandóak fogadni egy politikai fogoly tibeti lányt, akit a kínaiak éveken át kínoztak, és nem úgy, mint a "keresztény" "demokrata" Semjén Zsolt, aki akkoriban, az említett tibeti menekült politikai fogoly lányt fogadta ugyan, és learatta az emberi jogi elismeréseket, majd amint kormányra került, cinikus módon fordult el Tibet ügyétől.



Schiffer remek célpont. Benne volt a KISZ-ben és kommunista vezető volt a nagyapja !!!!

Kommunista - ezt persze értelmezni kell. De nem Lázárnak és a jobbikos és kő-fideszes hallgatóságnak, ők csak azt mondják, azt skandálják: idegen, idegen, idegen ..



Itt egy Lázár számára értelmetlen fejezet következik, hiszen distinkcióra van szükség. Az értelmiség feladata ez, hogy disztingváljon, különbségeket világítson meg, határozzon meg, míg az intellektus vandáljainak, a társadalom rombolóinak az a funkciójuk, hogy mindent összemossanak, összevegyítsenek.



Először is, az, hogy valakinek a nagyapja mit követett el, semmilyen körülmények közt nem árnyékolhatja be az illető életét, az illető unoka a saját bűneiért felelős, ahogyan mindenki más is.



A második számú kérdés, ha már felmerült, az, hogy Schiffer nagyapja bűnt követett-e el, illetve, hogy elkövetett-e valamiféle bűnt (hozzátéve, hogy még ha elkövetett volna is valami bűnt, attól Schiffer András még mindig ugyanaz az ember maradna, aki - értelemszerűen).



Ha már itt tartunk, fontos megjegyezni, hogy Lázár fia sem ítélhető el azért, hogy az apja az, aki, és ehhez a "felmentéshez" még arra sincs szükség, hogy a fia kijelentse, nem vállal közösséget az apjával. Mindenki a saját tetteiért felelős. (Az, hogy Lázár fia mitől lett "jó parti", egy másik kérdés, de nem morális és nem jogi.)



Visszatérve Schiffer nagyapjára, nyilvánvaló, hogy ez itt most nem egy tárgyalás, és nincs is senkinek oka, hogy megpróbálja őt "felmenteni" (amellett nincs is mi alól), különös tekintettel arra is, hogy Schiffer András nem örökli nagyapja "bűneit", még ha lettek volna is neki olyanjai :)

a valóság

A valóság az, hogy adott egy beteg, egy legyengített és lebetegített társadalom (képzelj el egy évek óta éhező rühes és ezerszer megvert állatot, aki élni akar - nos, ez a magyar társadalom, ezek vagyunk mi, együtt, mindannyian, árnyékbokszolást folytatva Gyurcsánnyal, Orbánnal, miközben az idő, mint egy felvágott ütőérből kispriccelő vér - elszivárog, csak úgy, anélkül hogy valami történne).

A valóság az, hogy adott egy beteg társadalom, amelynek magas az ingerküszöbe, és tele van etnikai és egyéb konfliktusokkal (értsd: a nemzet megosztott).

Ezt a nemzetet pedig nehéz megszólítani értelmes felvetésekkel, értelmes projektekkel (ezért nem tudunk az IMF ellen sem fellépni), de a szemétség, az arrogancia és erőszakos-primitív stílus mindig hat, arra mindig odafigyel mindenki. Erről szól a Lázár-projekt is: támadd meg Magyarország egyik legintelligensebb emberét, próbáld meg befeketíteni a családját, személyeskedj vele, az apjával, nagyapjával egy nem létező és kifejezetten felületes, megbélyegző álláspontból – és akkor az un. jobboldalon nagy sikert aratsz majd.

Ha a legintelligensebb embert megtámadják, akkor minden társadalomban, még egy egészségesben is előjön majd egy nagy többség, akik ellene lesznek. Ez olyan elemi társadalom-polarizációs technika (lásd Fico és Hitler), ami miatt a halálbüntetést pl. nem szokás népszavazásra bocsájtani ...

mit mondhatnánk - az esélyek ?

Az esélyek eléggé nyilvánvalóak, Lázár és társai elcsócsálgatnak még Schiffer "származásán", "múltján", családján, és általában mindent elkövetnek, hogy jobbikos és kő-fideszes rajongóikat, harcostársaikat meggyőzzék arról, hogy Schiffer „gáz”, aki bármit mond, azt nem kell komolyan venni... Így például az ügynöklisták nyilvánosságra hozásának ügyében, amit Schiffer személyesen képvisel, nem kell arra figyelni, amit ő (vagy rajta keresztül az LMP) felvet, egy populista és demagóg közbeszúrással („A magyar választópolgárok döntő többségét persze ez az ügy nem hozza lázba és nem is érinti. A mindennapi, megélhetési gondokkal küzdő embereknek, akik alig tudják a családjukat eltartani, nem ez a legfontosabb kérdés.”) kicsinyíti a társadalmi fontosságát a kérdésnek, és megpróbálja eltávolítani az embereket ettől az elröppentnek beállított ügytől (amit Kövér László simán „értelmiségi belügynek” nevezett).

Schiffer András pedig teszi, amit eddig is: az értelmes és civilizált politikai kommunikáció talaján egyrészt kikéri magának (és családjának) Lázár bepróbálkozását, majd kimutatja a támadás okát, és visszahúzódva a kéretlen harc mezejéről, tovább képviseli pártjának ez ügyben való álláspontját.

hogy mi történik a valóságban?

Schiffer az első ember, aki az ügynökmúlt, az un. "állambiztonsági múlt átláthatóvá tételét" forszírozza ... Ez (is) egy velejéig Schiffer-projekt.


Lázár és Kövér (akit amúgy felmentünk a köteles / Kövéres beszéd alól, lévén hogy Gyurcsány és társai rájátszottak, és ez csak egy primitív poén akart lenni) mind azért szállnak ringbe, azért mennek oda az arénába harcolni - hogy elüssék az élét Schiffer felvetésének, miszerint az állambiztonsági múltat immár kötelező lenne átláthatóvá tenni ... Nincs pardon ... No excuse .. a pártok összejátszása többé nem működik...vége ..átláthatóvá kell tenni a teljes állambiztonsági múltat, nincs mese.

Kövér, Lázár és Fodor Gábor és Gyurcsány ugyanazon az oldalon állnak: nem lehet, nem lehetséges az átláthatóvá tétel ... Az állambiztonsági múlt max. kutatható lehet, de egy bármelyik állampolgár által nem megismerhető...

Schiffer egy teljesen új oldalon áll:

miszerint az állambiztonsági múlt átláthatóvá tétele nemzeti ügy - most vagy soha !!!!!!!

Akik Schiffert támadják, nyilvánvalóan nem akarják, hogy ez megtörténjen ...Schiffer követelése viszont a társadalom egyhangú óhaja - 1989 óta !!!!!!!!!!!!!!!!

nos, lássuk azt az "összecsapást" ... az aréna egyik szegletében Schiffer András és a magyar nép .. a másikban ... az állambiztonsági múlt haszonélvezői ...



PS:
Schiffer Magyarország (egyik) legintelligensebb embere,
Lázár pedig a legjobbikosabb fideszes, és a legpolitikusabb politikus ..
Lázár elemi érdeke, hogy megtámadjon egy ilyen magasrangú személyt ...
ha a média és a társadalom erre vevő - az azt mutatja, hogy Lázár otthon van ... (ma még)





...

.
.
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr744937086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása