Köszönjük LMP ♥ !!! mit is? :))) Lássuk csak ...

2012.01.31. 11:00 fifty-fifty

Köszönjük, hogy nemet mondtatok az MSZP elképesztően erőszakos közeledésére, amelyet a média ezerrel támogatott. Köszönjük, hogy nem hagytátok magatokat megtörni, hiába sziszegtek a kígyónyelvek mindenütt arról, hogy nincs más esélyetek a túlélésre. Ezzel azonban nem értünk a lista végére !!! Köszönjük, hogy elejét vettétek egy BRUTÁLIS 2 évnek ...

 

Bizony, kedves LMP-sek, nem is hinnétek, hogy egy második Gyurcsány-rendszertől mentettétek meg az országot, a társadalmat. Bocs, nem a 2014 utáni időről beszélünk, Gyurcsány sosem lesz miniszterelnök, az nyilvánvaló. A második Gyurcsány-rendszer a napokban kezdhetne el kibontakozni, most, ahogy beszélünk.

 

Most kezdődhetne a nagy ellenzéki összefogás, amely során a kerekasztalon félresöpörnének mindent, ami árt a győzelemnek, illetve a győzelem reményének, s mostantól az "MSZP-ről, Gyurcsányról, Bajnairól jót vagy semmit" lenne a vas törvény. Mármint az emberekre, ránk nézve is.

Mostantól mindennel kapcsolatban az lenne a kérdés: ez az MSZP/DK és társainak álláspontja, vagy az "ellenségé". Ha igen, akkor igen, ha nem, akkor nem. Így pedig eléggé nehéz lenne politizálni - ha minden, amit az MSZP mond, az jó lenne.

Ez a gondolkodás és véleménynyilvánítás szabadságát lekorlátozó szituáció szétrágta volna az elméket és a lelkeket. A fiatalok és idősek morális, etikai és politikai világítótorony nélkül maradtak volna ismét, és csak az számított volna, hogy kivel vagy, jobbos vagy vagy balos. Ez az a rendszer, a gondolat - és véleménynyilvánítás szabadságának lekorlátozásával, amelyet a Gyurcsány rendszerben már megtapasztaltunk egyszer. Most ugyanaz következett volna. A baloldal egy darab nagy hadsereggé változott volna, és egy baloldalinak nem nevezhető párt-páros (MSZP, DK) irányítása, full kontroll-ja alatt. A "baloldal" ismét az Amerika-barát, IMF-barát "demokratikus" elit hadseregévé vált volna - és nem a demokrácia-barát, gobalizáció-kritikus értelmesen gondolkodó EURÓPAI emberek összefogása.

 

Az MSZP tisztára-mosásával a politikai térben ugyanolyan óriási kataklizma keletkezett volna, mint 1994-ben, amikor az addig liberális Fidesz átrepült a jobboldalra, vagy mint 1948-ban, amikor a baloldalt felszámolta egy hivatalosan baloldal párt. A kataklizma nemcsak a tájékozódás szintjén, de lelkileg is megviselte volna a magyar társadalmat - hiszen eléggé lehangoló, ha kiderül, hogy nincs és nem is lehet más, csak az MSZP vagy csak a Fidesz. Egyik váltja a másikat, és így tovább, az idők végéig. Ebbe azért legalább úgy bele lehet rokkanni, mint egy Kádár-rendszerbe - különösen most, hogy hivatalosan már demokrácia van.

 

"A baloldal" aztán Gyurcsány és a másik corporation-ember, Bajnai főszereplésével gyönyörűen polarizálta volna a társadalmat. A szélsőjobbnak minden oka meglett volna és lehetősége is, hogy elsöprő mértékben tovább fejlődjön. Mert ne feledjük, a szélsőjobb valódi konfliktusokból nő ki, és valódi hazugságokból.

Nem lett volna igaza bármely jobbikos szavazónak, ha úgy látta volna, hogy Gyurcsány meg Bajnai a nagytőke helytartói Mo-on? Ha azt mondták volna, hogy ezekre nem bíznák az országot, mert köztudottan Brüsszelben írják nekik a kormányprogramot, amit aztán végrehajtanak. És igen, igaza lett volna bármely szélsőjobbos szavazónak, ha azt mondja, az ilyen Bajnai-féle végrehajtók nem az ország érdekét képviselik, nem az emberek érdekét.

Vajon nem lett volna igaza bármely szélsőjobbikosnak, ha azt mondja, az MSZP és társaik azért akarják megállítani a Fideszt, hogy ismét létrehozzák azt a helyzetet, ami ehhez a katasztrofális állapothoz vezetett (beleértve a Fidesz 2/3-át) ? Vajon nem lett volna meggyőző, ha a szélsőjobbikosok azt mondják, korrupt a rendszer, az MSZP és a Fidesz egymást váltják? Vajon nem lett volna meggyőző (országos lefedettségben), amikor a szélsőjobbikosok azt mondták volna (mint Dávid Ibolya, csak keményebben, és gyűlöletkeltéssel gazdagítva), az elit elárulja őket, és hogy az egyszerű emberek csak az egyszerű emberekre számíthatnak? Hogy minden politikus hazudik? A jogi diplomájukkal, közgazdasági diplomájukkal, doktori címeikkel hazudnak? Ha azt mondták volna, , hogy minden politikus pénzre hajt, és meg kell állítani őket, és csak a szélsőjobbikos politikusokban lehet megbízni (akiknek nem okoz problémát EU parlamenti honoráriumot felvenni és EU zászlót égetni)?

 

Vajon mit mondott volna minderre Gyurcsány meg Bajnai, meg a többi MSZP-s, például Szanyi Kapitány? Kezdődött, illetve folytatódott volna a csőcselékezés. Aki ellenük van, csőcselék.

A Fidesz pedig egyre jobban (még az eddiginél is jobban) a Jobbik retorikáját kellett volna, hogy alkalmazza, adaptálja.

 

Eközben, jöttek volna (és jönnek is!!, csak nem mindegy, milyen állapotban van a társadalom, amikor megérkeznek) az IMF megszorítások, a nép pedig egyre dühösebb lett volna. Egyre dühösebb és egyre kilátástalanabb - és egyetlen egy párt állt volna talpon, a Jobbik, hogy kiálljon az IMF megszorításai ellen (a fidesz ugyanis nem teheti, lévén kormánypárt, az LMP ugyanis nem teheti, lévén, mármint lett lévén volna vajha, valaha - MSZP szövetséges).

 

Az IMF megszorítások tehát szépen és akadálymentesen terelték volna az országot, a társadalmat a fasizálódás arénájába. Már láttuk, mire képesek Gyurcsányék, ha fasizálódást kell gerjeszteni (nézz körül, itt a Jobbik, amely Gyurcsány Őszödi Beszéde és Gergényi és Demszky azonosítatlan rendőrei, valamint az MSZP-SZDSZ TB-privatizációs kísérlete előtt egy ismeretlen párt voltak!). Most ugyanez folytatódott, eszkalálódott volna - egy olyan politikai térben, ahol a sémák és precedensek többé nem korlátoznak semmit: bármi megtörténhet, mert éppen világforradalom van. Többé nem mondhattuk volna, hogy de hát Európa és az EU szívében lehetetlen, hogy megtörténjen ez és ez ... Nem mondhattuk volna, mert bármi megtörténhetett volna - különösen most, hogy az EU is egy tök új politikát kezd el folytatni, amióta a Bankok átvették az irányítást ...

 

Egy ilyen labilis, megjósolhatatlan helyzetben kapott volna lángra ezerrel a fasizálódás, egy megszorításos országban, egy megszorításos társadalomban ...

 

Ami elszabadult volna, az maga a pokol ...

 

Ehelyett - köszönhetően annak, hogy az LMP nem vett részt egy ál-baloldali összeesküvésben, minden tiszta, megmaradtak a viszonyítási pontok, és a gondolat- és véleménynyilvánítás szabadsága továbbra is megvan, sőt, mostantól immár jobban, mint valaha !!!

 

Az LMP ahelyett, hogy "nincs mit tenni" alapon megpróbált volna hasznot húzni egy legyengített társdalom szörnyűséges kiszolgáltatott helyzetéből, szembement az összes hatalom és média rájuk gyakorolt nyomásával, fenyegetőzésével, és kiállt amellett, hogy lehet más a politika !:))))

Gyönyörű történet !!! Köszönhetően Schiffer Andrásnak is, aki tökéletes érzékenységgel mérte fel, hogy a Krétakör című dráma közepébe csöppent, a széthúzó erők drámájába, és ő, mint a valódi anya csak annyit tehet, hogy nem szakítja szét a gyermeket - inkább lemondva róla.

 

Mellesleg, az LMP sosem jutott volna kormányra az MSZP-vel közösen, csak a közös szavazataikon osztoztak volna, és az MSZP+LMP együtt kevesebb szavazatot tud felmutatni, lévén h az LMP-ben az egyetlen (bár nem kis dolog ez :))) teljesítmény az, hogy MÁS, az, hogy nem MSZP-s és nem FIDESZ-es.

 

A kataklizma tehát elmaradt - helyette egy olyan helyzet állt elő, hogy adott 2 millió olyan szavazó, akik valami másra szeretnének szavazni (és akik eddig tévesen, de érthető módon azt hitték, az LMP csak egy új SZDSZ :)). Adott tehát 2 millió szavazó már most - és adott egy beteg, legyengített társadalom, egy kifosztott ország. Itt a lehetőség, itt a kihívás. Ha az LMP meggyógyítja a társadalmat - a létező összes támogatást megkaphatja ... Egy ilyen kihívással az öltönyös gengszterek pártjai nem tudnának mit kezdeni, a Jobbik nem tudna mit kezdeni (ők nemcsak nem tudnak gyógyítani, de nem is akarnak, mert ellenérdekeltek), a Fidesz nem tudott mit kezdeni. Az LMP számára azonban .. FAIR ENOUGH :)))

 

Amikor az LMP majd 25-28%-on lesz, nemcsak ők mondhatják majd el, hogy minden százalékpontért megdolgoztak - de mi is, a társadalom is elmondhatja majd, hogy az LMP-sek megdolgoztak a támogatásért, és minden egyes százalékpontot alaposan kiérdemeltek a társadalomért végzett munkájukkal :)))

 

 

.
.
.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr774937094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Earendil 2012.01.31. 19:37:22

végre egy értelmes blogbejegyzés a történtekről

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.01.31. 21:00:17

Ez mind szép és jó, csak miért nem a döntés előtt jött a biztatás? Mert eddig csak a szirénhangok mentek: összefogás, összefogás, összefogás...

Hígagyú 2012.02.01. 08:12:27

Köszönjük LMP! Tényleg mit is???
Azon túlmenően, hogy ez az írás akkora zagyvaság mint ide Nagykanizsa, valószínűleg álmában írta a szerző.
"Amikor az LMP majd 25-28%-on lesz...", miben, amikor két év alatt szinte semmi eredményt nem tudtak felmutatani. Hacsak azt nem, hogy nem sokat romlottak a 4-5% hoz képest?

Egyelőre az LMP folytatja a kétkulacsos politikáját, nem vesz részt az ellenzéki kerekasztal munkájában, de már fű alatt a millát és a többi "civil" mozgalmat próbálja az LMP különasztalához csábítani.
Ezzel a gerinctelen politikájával egyedül a fideszt segíti, és bizonyítja, MEM lehet más a politika.

fifty-fifty 2012.02.01. 11:54:46

@Hígagyú:

a "más politikában" az MSZP tuti nincs benne ...
:)
ha te látsz abban fantáziát, hogy
egyik 4 évben az MSZP ámokfutása dönti nyomorba az országot, és közben nyomja felfelé a fidesz támogatottságát (miközben semmit sem csinálnak), majd a következő 4 évben ugyanez fordítva ...

akkor kellemes mókuskerekezést ..
:)
akik azt mondják, hogy lehet más, ebből kiszállnak ...

tipp: nézz utána, mit jelent az, hogy "lehet más" ... nem rosszból - tényleg érdemes utána nézni ...
süti beállítások módosítása