re: Schiffer kilépett

2012.01.14. 20:18 fifty-fifty

Hát ezt is megértük. Hát ideáig is eljutottunk. Mármint idáig, hogy az MSZP ennyire nyíltan előjött, hogy jelezze, igényt tart a Lehet Más a Politika 8%-ára, meg mindarra, amit az új és új típusú nem-korrumpált párt reprezentál. Schiffer kilépése kilométerkő - egy útelágazásnál. A magyar politika most ott találja magát a rendszerváltás kutyaszorítójában, nincs ki út, nincs mismásolás, vagy/vagy van ... Vagy tabu az MSZP / Vagy nem tabu, és szívesen látjuk kormányzó erőként a jövőben is ..

 

 

Köszönjük Schiffer Andrásnak, hogy lehetővé teszi most ezt a választást. Nyilván nem kis önfeláldozás - technikailag kilépni a pártból, illetve csak a tagságot megtartani abban az új típusú szerveztben, amit ő épített fel 15 barátjával, és amit most az LMP vezetőségében néhány MSZP-szimpatizáns elorzott, illetve megkísérelt elorozni.
 

Nem kis önfeláldozás, de nyilván nem kis megkönnyebbülés. Mostantól az LMP-t (addig, amíg a tagság nem nyilvánít véleményt, nem foglal állást) nem tekinthetjük a tiszta és új típusú pártként. Az LMP-t megharapta a ronda ragadozó, az MSZP, és most az életéért küzd. Vajon túléli-e a vérmérgezést?

 

Kaufer Virág, Scheiring Gábor után Schiffer is bedobta a törölközőt. Nem lehetett könnyű, hiszen itt egy álomról van szó, egy eszméről, egy ideáról - ami (basszus !!!) épp kezdett, épp kezd megvalósulni (!!!!!!) Arról, hogy lehet más a politika. Arról, hogy a szocializmus romjai alól egyszer majd sikerül kimászni, és egyes ügyekben értelmes állásfoglalások sorozatán keresztül Magyarország megtisztul, és Nyugat-Európává válik.

Mert mi a különbség Mo és más országok között? A korrupció .. A pártállam láthatatlan keze, az ezer, sőt több tízezer kéz, amely mind folyamatosan kezet mos. Magyarországon a dolgok nem úgy működnek, mint máshol, ahol demokrácia van, nem úgy, mint máshol, ahol a korrupció alacsony szintre van visszaszorítva. Budapest nem Berlin, Magyarország nem Németország és nem is Dánia. Csak azt látjuk, hogy a dolgok mindig másképp alakulnak, sosem úgy, ahogyan egy normális országban, de sosem vagyunk képesek felfogni, hogy mi történt valójában. Miért? Mert így működnek a színfalak mögötti ügynökségek, hálózatok. Magyarország egy elvarázsolt kastély, ahol nem működnek a természet máshol érvényes törvényei. Nálunk megbukik egy kormányfő, és mindenki tovább ünnepli. Azonosító nélküli rendőrök támadják meg a civil lakosságot, durvábban, mint a Kádár-rendszerben valaha, de nem történik semmi. Sőt. Magyarországon ekkor a sajtót kézi vezérlésre fogta az MSZP, ezt nyilvánosan be is ismerték, és a sajtó nem tiltakozott ellene.

 

Valami rothad Dániában? Akkor kedves Hamlet barátunk nézzen körül Budapesten! Nálunk semmi sem valódi, minden mű. Semmi sem úgy működik, mint egy szabad országban - és lehet, hogy ez valós indikáció.

Mi a különbség Mo és más országok között? Nos, mondjuk ki, az MSZP. Az MSZP, amely nem vonult, nem húzódott vissza, hanem cinikusan újra és újra előtört. Az MSZP, amely egy láthatatlan földalatti (fedett) hálózat segítségével mindenhova elér - a magyar polip. Az MSZP, amely nem ismer lehetetlent. Az MSZP, amely felzabálta az SZDSZ-t is, Magyarország első számú ellenzéki pártját, amely a '80-as évektől bomlasztotta az MSZP egypártrendszerét. Bocs, MSZMP.

 

Hogy csinálják? Egyszerű. Egyesével találják meg az embereket. Mint annak idején. Infókat gyűjtenek, manipulálnak. Az illető környezetét ellátják ellenséges pletykákkal. Aztán jöhet a lófej elhelyezése az ágyában. Utána pedig a baráti ölelésre széttárt karok, amelyek arra kérik az illetőt, hogy lazuljon el, ne vegye annyira komolyan a dolgokat.

Nos, Schiffer András a briliáns elméjével, penge agyával, kristályos demokrácia-érzékével, laza, és verhetetlen belvárosi intelligenciájával nem a megfelelő alany. Schiffer nem viseli el a csúsztatásokat és még kevésbé tolerálja. Őt hiába veregetné hátba egy MSZP-s, hogy ugyan már, Andriskám, ne vedd már ennyire komolyan a dolgokat - inkább igyunk meg valahol egy italt, elmegyünk kurvázni, van nálam kokain, stb. Schiffer szabadságharcos, békejogi, emberi jogi aktivista. Megszállott demokrata. Megszállott és eltéríthetetlen demokrata. Az MSZP nem tud vele mit kezdeni.

Az "ilyeneket" maximum öngyilkosságba hajszolják. Ez a menet, legalább is, az MSZMP idején ez ment. Elszigetelik őket, és közben minden lépésüket figyelik, lehallgatják őket, és fokozatosan kikészítik őket.

 

Láttuk Schiffert a Sark-kertben. Láttuk őt hazafelé sétálni át a romos Margit hídon az alakuló LMP megbeszéléséről. Valódi karizmatikus vezető - akinek van egy hihetetlen víziója, és ebbe csillogó szemű fiatalok százait vonja be személyesen. Akkoriban hozta össze az LMP-t - a barátaival. Akkor, amikor Gyurcsány és az MSZP és az SZDSZ még javában folytatták ámokfutásokat.

Schiffer (és társai) egy generációs forradalmár, aki kivívta a jogot az új generációnak, hogy saját önképviseleti orgánumot hívjanak létre, saját erőből, a nagybácsik, apukák, szülők, s egyéb rokonok támogatásától függetlenül. Schiffer és az LMP alapítók a legönállóbb fiatalok az elmúlt 20

évben. Az intellektuális "felső tízezer" legújabb generációja, a legjobb kiadás, amely a köz érdekében tevékenykedik. Schiffer és társai kivívták számunkra az új és független generáció jogát. Kivívták és megcsinálták a pártot, amely megelőzte a Világforradalmat és a Democracy Now mozgalmat is (időben). Kiszakították nekünk a friss kezdés jogát egy totálisan szétrohadt rendszer romjai alól. Deklarálták, hogy "lehet más a politika".

 

De végül a birodalom visszavág ..

Schiffert folyton körülvette egyfajta mesterségesen generált "furcsaság-felhő", köszönhetően a hálózatos együttműködésnek LMP-s aktivisták és MSZP-közeli "fiatalok" között. Olyanokról beszélünk, akiknek Szanyi Tibor nem ciki - és azért nem az nekik, mert hálózatos tagok elmagyarázták nekik, hogy aki Szanyit támadja, jobbikos vagy Fideszes. Nos, ez akarja felzabálni az LMP-t. Ez a húsevő baktérium látott neki, hogy végezzen Magyarország demokráciájának legfrissebb hajtásával. Ez a vírus bomlasztja az LMP-t, belülről, a kezdetektől, a megosztás ravasz és folyamatosan instruált backdoor vírusa - ami most zombit akar csinálni az LMP-ből.

 

"Fogjunk össze a baloldalon", "fogjon össze a baloldal", "fogjon össze az LMP a szélesebb ellenzékkel" ...

 

ismerős ?

 

A világ (majdnem) minden hatalma - szemben a Mo-i demokráciával.

 

Itt az ideje, hogy az LMP vírustalanítsa saját magát.

Nehéz ügy, de nem az, ha eldöntitek, hogy nem a hatalom megszerzése és megtartása a cél, mint az MSZP és a Fidesz - meg a TÖBBI régi típusú párt esetében. Az LMP-nél az ügyek képviselete a cél, a jó ügyek képviselete - jól .)) Ügyek ezreinek a képviselete - kezdve a demokráciával, ami még csak nem is létezik nálunk (sem - de nálunk még kevésbé, mit máshol) !!!

Az LMP-nek a küldetésére kell fókuszálnia, hogy LEHESSEN MÁS A POLITIKA !!!

Mert a "más politika" az, ami mint egy antivírus szoftverként felzabálja a rendszert, amely időtlen idők óta elnyomja az embereket ... a szabadságot, a humanitást ... és a rációt ... (meg k tudja, még mi mindent)

 

VAGY az LMP vírustalanítja saját magát, megszabadulva az MSZP-s backdoor vírusoktól ..

VAGY az MSZP "vírustalanítja" a rendszert, megszabadítva az országot attól az anti-vírus programtól, amely 18-20 év állítólagos demokrácia után az ország, az emberek segítségére sietett ...

 

 

Schiffer András megtett mindent, hogy az LMP-tagok a lehető legtisztábban láthassanak az ügyben ..

innentől ... nincs más hátra, mint megvárni, mi lesz az eredmény .. mit dönt az LMP tagsága ...


Ekkor fog kiderülni, hogy vajon az MSZP hálózatának hagyományos korrodáló ereje, vagy az új és új típusú párt friss eszmeiséggel áthatott lendülete lesz a túlélő erő ..

 

hajrá LMP, hajrá "lehet más a politika" !!


PS:
de, kedves LMP-sek, ne feledjétek, az LMP egy eszme, amit semmiféle MSZP nem tud bezabálni, és amint az LMP leírná magát (ami nyilván nemfog bekövetkezni), következő percben létrejönne az új LMP. a TLMP. A Továbbra is lehet más a politika, a tényleg lehet más a politika .))))

 

 

PS 2:
RESPECT Schiffer András, RESPECT Kaufer Virág, RESPECT Scheiring Gábor !!!!!!!!!!

.
.
.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fifty-fifty.blog.hu/api/trackback/id/tr704937097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amergin 2012.01.15. 11:47:42

Kérdés: az nem jön képbe, hogy az mszp vírustalanítja önmagát a Puch László, stb. kétes, korrumpáló-korrumpálódott, inkompetens, hatalomorientált elemektől?

Mindenkit emlékeztetek rá, hogy az mszp-nek még mindig van 800 ezer támogatója. Van kiépített infrastruktúrája. Azt hiszem, még mindig egyszerűbb arra várni, és azt támogatni, hogy az mszp megtisztuljon a mindenféle undorító galacsinhajtóktól/galacsintúróktól, és önmagát szociáldemokrata párttá formálja végre valahára -

mint arra várni, hogy az lmp folytatja a masszív izoláció, a mindkét oldallal való agresszív konfrontáció politikáját (ez eddig az "egy rúgás jobbra, két rúgás balra" jelleget mutatta), és néhány civil szervezettel együttműködve vár arra, hogy a 4 millió passzív választópolgárból 3 millió egyszer csak aktivizálódik, és az lmp mellé áll...

És vár a választásokig, és vár és vár és vár... és 2014-ben a Fidesz kap 60 százalékot (az új rendszerben), az mszp 20-at, a Jobbik 20-at, az lmp meg 10-et. És akkor azt mondja, hogy nem érett meg az idő, hanem majd 2018-ban.

Bocsi fiúk, az én időm túl drága. Én nem akarok 2018-ig várni, én azt akarom, hogy 2014-ben takarodjon el a Fidesz, és halálosan mély és komoly meggyőződésem, hogy az mszp minden undorító, ocsmány, gusztustalan megnyilvánulásával, korrupciójával, inkompetenciájával együtt nagyságrenddel kisebb veszély a demokráciára, mint a Fidesz.

Tehát én összefogást akarok - az egész élén karizmatikus (és kompetens) vezetőkkel, mint Bajnai és Oszkó.
Baszki, én nem akarok - és ha rajtam múlik, nem fogok - várni 2018-ig, mert Schiffer úgy gondolja, hogy büdös rohadt mszp, meg büdös rohadt Gyurcsány, és senkivel sem működünk együtt, akinek bármi köze volt azelmúltnyolcévhez.

Szurkolok az mszp megtisztulásához, mint ami egy ilyen koalíció lehetőség-feltételét jelenti, de mindenekelőtt a Fidesz bukását akarom.

Nektek pedig ajánlom a következő videót.
www.youtube.com/watch?v=E2gRwu3iRsI

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.01.15. 13:04:59

Fifty, legalább te ne beszélj zöldségeket. Apád füle lépett ki.

fifty-fifty 2012.01.15. 16:25:52

@iii:
jogos ...
nem kilépett, csak ...

a hírekben annyira tompítják ezt a tényt, hogy
itt 99%-os kilépésről van szó, hogy a címben bennehagytam ezt a 99%-os igazságot ..
amit persze az első bekezdésben a részletezés máris felülír ...

benyomásom szerint Schiffer e "klipése" mögött az aszándék (is) áll, hogy most akkro miondenkiképzelje el az MSZP-barát, Schiffer-nélküli LMP-t ...

mindegy, akkor is jogos :)
már csak azért is, hiszen Schiffer esélyt ad az LMP-nek ... az LMP-seknek ...

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.01.15. 16:32:24

@fifty-fifty: Miért lenne az kilépés, ha valaki "csak" parlamenti képviselő? Én nagyon remélem, nincs szó erről, mert az tényleg betenne az LMP-nek.

Újságíróknak meg akkor higgyél, amikor ló legel a sírjukon :). Olyan hülyeséget is képes volt leírni az Index, hogy majd a sajtófőnök lép Schiffer helyére :-D. Mert biztos az ő neve jutott az eszükbe.

fifty-fifty 2012.01.15. 16:38:49

@amergin:

kösz h így megfogalmaztad ...
az álétalad képviselt nézet nem egyedi ..
sőt .. tömeges ..
de nem véletlenül az, egy egész ügynökség gondoskodik róla, hogy országszerte mindenkinek átsuhanjon a fején ...

vagy képes leváltani az LMP egyedül az MSZP.t .. vagy szövetkezzen ..

:))
LOL ..

2.
az MSZP nem tudja és nem is akarja vírustalanítani magát ..
a szociál-demokratsághoz pedig köze sincs ..
ezek tények ..

nézd meg az MSZPs politikusokat, mit csináltak kormányon ... (rémlik még?)

+ nézd meg, mit csináltak ellenzékben (a nagy semmit csak lenyúlták a civil mozgalmakat, ahogy szokták)

és azonsítsd őket ezzel ...
az MSZP szóletése pillanatától egy korrupción alapuló, hatalmi párt ...
amely nem kormányoz, hanem uralkodik ...

ostobán, vagy éppen ravaszull - de mindenképp kártékonyan ...
lásd, ami most van, azt nem Orbánék csinálták ..

3.

"egy rúgás jobbra, két rúgás balra"
ez az un. disztinválás ...
ez az a folyamt, amely megisztítja a gondokodást, lehetővé teszi, hogy a tömegből nép legyen, az MSZP által vezetett budapestiekből pedig valódi baloldal ...

egy nagyon komoly történelmi és pszichológiai komplexussal kel küzdeni, amely küzdelembena legerősebb hatalom totál ellenérdekelt .. :(

"democracy debuggung"
ez az, amit az LMP művelt - Shiffer vezetésével ..
az ügyekben elvek és a várt hatások megítélése alapján foglalnak állást ..
és enm úgy, hogy "baloldali? akkor mehet ..."

ezt a "baloldali? akkor mehet" működést szívjuk, ezért nincs nálunk semmi ...
ezér ttotál kiszolgáltatott a társadalom minden primitív vírussal szemben ..

4. Te összefogást akarsz ..
Bajnai és Oszkó.

én ezt nem öszefogásnak nevezném, hanem annak, hogy a neoliberális gazdaságpolitika igájába hajtani a népet ..

Bajnai, Oszkó, Gyurcsány - oké :)))
de ez nem összefogás, hanem egy kis támogatottságú hatalmi csoport (korrupt és kizsákmányoló üzletemberek csoportja)

én is javaslom nekik, hogy fogjanak össze :)))

kösz a HSZ-t

fifty-fifty 2012.01.15. 18:24:14

@iii:

nézd, látnod kel, hogy Schiffer leadja összes vezető funkcióját, pártvezetői tisztjét, frakcióvezetői tisztjét, semmit sem tart meg, csak a mandátumát és az LMP tagságát ...

ő, aki öszerakta az LMP-t ..
most hagyja, hogy a tagság döntsön, bedől-e az alvó MSZP-szimpiknek az LMP vezetőségében ..
vagy ..
kiratva az LMP eredeti koncepciója és konszenzua mellett határt von maga és az MSZP ill, Gyurcsány és ezek összes variációja közé ...

a helyzet nagyon súlyos, de a tagság még dönthet jól .. sőt ... valószínű, hogy jól fog dönteni ..
ha lesz lehetősége rendesen kimondott alternatívák között választania ...

az újságírók . jók - de nálunk más a szitu, mert nálunk az újságok írják a cikkeket és nem az újságírók ..

ezeket az LMP-ről szóló cikkeket egy (ismét) kézi vezérlésre fogott ballib média írta ...

lásd "összefogás a 'szélesebb ellenzékkel' " .... ez ismétlődik mindenütt - és az MSZP vagy GYurcsány nevét ki sme ejtik, csak ha már majd kell :)))

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.01.16. 04:58:16

@fifty-fifty: A helyzet tényleg súlyos és érthetetlen. Egy félreértés azért van: Schiffer csak frakcióvezető volt, pártvezetői (OV) funkciója is ebből adódott, a lemondással ez is automatikusan megszűnt.

Gyakorlatilag senki sincs az LMP-ben, aki az MSZP/DK-val való szoros szövetséget támogatná. A kérdés úgy merül fel, hogy egyáltalán bármilyen együttműködésbe belemenjenek-e, amiben ők szerepelnek, konkrétan az Ellenzéki Kerekasztal. Vajon mi felel meg jobban a céljaiknak?
süti beállítások módosítása